Hai Dana! Bravo Ned, Michelle, Pusi, Valy! (54)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
maria0408 spune:
Vad ca maine avem programate doua piersicute, asa ca haideti fetelor
HAI ROXI
HAI
Mami de doi leuti - Ana si 36+
Silviu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fleurdelise/Fleurdelise.jpg)
Fleurdelise spune:
Roxi25, Chmihaela, nasteri usoare, sa aveti bebelusi sanatosi si mancaciosi!
Porumbita, medicul te-a vazut ca nu s-a inchis operatia? Poate depinde si de fiecare corp, eu ma cicatrizez ff repede la orice taietura, ceza mi s-a inchis imediat, chiar nu stiu ce sa te sfatuiesc. Parca spuneau fetele (Ada?) de o crema cicatrizanta, ceva cu ...tub sau tubex in terminatie la denumire, sper sa nu bat campii.
Bb al meu a fost usor agitat azi, in special dupa amiaza (acum e 5 si doarme dus de juma de ora). A adormit tare greu, tot cu ochii mari si mesteca din falcute. L-am schimbat, leganat, dat suzeta pe care o tine acum 1-2 minute (progres...) dupa care o scuipa. In final i-am dat ceai de musetel la biberon si vad ca e fan. Ori ii era foarte sete, cel mai probabil. A ras imediat 40ml si ar mai fi baut dar l-am oprit, sa nu fie prea mult la burtica in amestec cu laptele. Apoi nu s-a lasat pana nu i-am dat si san un pic si a adormit pe cantecele de leagan de la laptop. E greu tare sa-l pacalesti...
Concluzie: trecem pe ceiut cand nu se mai poate si abia a mancat (am uitat sa spun ca agitatia a inceput dupa ce abia supsese o ora...). Si o sa am la mine mereu un bibe cu un pic de ceai cand plecam cu masina si e f cald, ca zilele astea. Celor care reusesc sa-i potoleasca numai cu san, in orice imprejurare si la orice ora, felicitari, eu nu reusesc si nu vad de ce sa-l tin insetat, mai ales cand nu pot scoate tzitzi exact in secunda cand vrea. Sunt si singura, n-am cui sa pasez treburile ca sa stau cu el la san cat as vrea, si eu si el. Anyway, bine ca nu e pretentios si accepta ce ii ofer ...
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura32/Laura32.jpg)
Laura32 spune:
buna dimi
si multa cafeaaaa !
este a doua dimineata de urlete , colicii ating apogeul , nu stiu ce sa-i fac , ca sa-i mai dau dar eu o iau razna in curand . Sunt singura cu el si cred ca-i transmit si nervii mei . Ali ce-i mai dai tu de colici ?
Daca am si azi o zi ca ieri .... este clar
Mi-e frica ca de la oboseala sa nu scada productia de lapte
Stam in brate de la durere , pe burta cand vrea , cand nu vrea , iar in pauzele in care il lasa adoarme instant . Nu mai pot !!!!!!!
mi-am varsat si eu un pic oful , ca nu am la cine , sotul zice ca si el este obosit
, asa este fiecare ce meserie si-a ales .... eu o am de mama .
Citeam undeva ca la 6 sapt colicii ating apogeul , sunt cei mai intensi , noi azi avem o luna .
Va las o prajiturica si un pahar de suc
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramonavlas/ramonavlas.jpg)
ramonavlas spune:
Buna dimineata! Raportam o noapte usoara cu o singura trezire de 10 minute.
Laura, intr-adevar de la oboseala poti pierde laptele. Incearca sa ii pui ceva cald pe burtica: o sticla cu apa calda, uscatorul de par sau sa il invelesti intr-o paturica.
Eu te inteleg f bine pt ca la fel a fost si la noi cu Raisa, de am jurat ca nu mai fac copii si uite ca la nici 2 ani eram deja cu Riana in brate.
balanta_tm spune:
laura, da, colief-ul este destul de scump (80-90 lei o sticla un pic mai mare ca buricul unui deget). aseara a plans tare si al meu, cu colief cu tot. dar macar a dormit bustean toata noaptea. la 6 dimi a mancat si nu a plans. sa vedem cum va fi in cursul zilei.
cand plange tare, il tin la piept, ii pun o pernuta pe burta si pe spate (sa ii creez caldura) si vorbesc cu el, il pup, etc. incerc sa raman calma, fiindca altfel ii transmit starile mele si devine si mai agitat.
protectis i-am dat si eu cateva zile, dar am inteles ca dureaza ceva pana isi fac efectul si nu am mai avut rabdare, asa ca am renunat.
infacol ii dau si eu, inainte de fiecare masa (din ala original, din uk), dar fara colief la mine nu are efect.
edit: exact la fel e si la noi: cand il lasa durerile, adoarme instant; apoi se trezeste iar si tot asa...
n-avem ce face: trebuie rabdare multa si implicit nervi de otel. si eu simt uneori ca cedez, dar imi revin.
nycosia spune:
neata fetelor!
dupa o noapte cu colici......va intreb ce parere aveti de debridat pentru colici...se pare ca la nepotica mea doar asta a functionat si a fost dat la recomandarea medicului!
o zi buna fara colici!
Porumbita spune:
si la copii nasei tot debridat a functionat
fleur nu tr sa te scuzi fiecare face ce crede ca e mai bine pt bbul ei; eu ti am zis ce ne a zis noua aici in maternitate: dc chiar consideram necesar sa ii dam ceva de sete sa dam apa nu ceai.
laura imi pare rau ca e asa greu; ce pot sa zic din experieta cu primul baiat, starea ta se transmite si la el, e ca un cerc vicios, el plange, tu te superi/agiti, el plange si mai tare
freedelia spune:
Salutare, fetelor, felicitari tuturor noilor mamici, mii de scuze ca nu nominalizez, dar efectiv nu am timp nici sa respir...
Coleman este inca in spital, i-au operat piciiorul si i-au pus o pla a si 9 suruburi si urmeaza o recuperare lunga si dureroasa. Maine sau poimaine va veni acasa, azi sau maine ii vor pune ghipsul, care nu se poate pune decat dupa ce se dezumfla locul opearatiei. Dupa ce va avea ghipsul, se va putea misca ceva mai mult, cu carje, probabil va avea si un scaun cu rotile.
Intre timp, eu am facut o sinuzita care nu mai trecea, asa ca iau antibiotice de cateva zile si in sfarsit e ceva mai bine, i-a trecut si lui Jane raceala, asa ca nu mai plange non stop, acum plange doar 75% din timp haha.
Inca nu am gasit apartament, merg aproape zilnic sa caut, in celalalt capat al orasului, si intre timp impachetez. Inca nu e cazul de companie de mutat, pentru ca am o cantitate enorma de junk, vechituri, hartii, jucarii stricate, etc. Asa ca trebuie sa le iau eu personal la mana, sa pun ce pastrez in cutii sau undeva deoparte si ce e de aruncat sa arunc, ce e de reciclar sau donat sa reciclez sau donez. E o munca de sisif... Suntem in apartamentul asta de 5 ani si am acumulat o gramada de prostii inutile... Abia dupa ce termin triatul poate sa vina compania de mutari sa ma mute...
Ei, si acum dupa ce m-am plans, sa va zic si doua pozitive -- intai de toate, eu de o saptamana, de cand e Coleman in spital, nu am gatit nici maar o data. O alta mamica de aici a povestit pe Shanghai Mamas ce mi se intampla si a creat un program si o gramada de alte mamici s-au inscris fiecare in cate o zi sa imi aduca de mancare!!! Extrem de impresionant, sa vina niste strini (pe unele le stiam, pe altele nici macar nick-ul de pe forum nu li-l stiam) sa iti aduca mancare, sa se ofere sa stea cu copiii sau sa vina copiii la ele acasa, mi se pare ceva minunat. Am decis ca dupa ce trece nebunia,poate din Septembrie, sa incep si eu un astfel de program, pentru mame in primele 2 saptamani dupa nastere, cele carora nu le vin parintii cand nasc, sa imi trimita adresa si specificatii (nr de persoane, alergii, etc) si eu sa le fac un program ca alte mame sa le duce de mancare in primele 2 saptamani dupa ce vin de la maternitate, cand nici nu vezi de oboseala pana te obisnuiesti cu bebe. Asta va fi proiectul meu pentru anul scolar viitor
A doua veste buna este ca bebe Jeff este un cuminte si necolicos, ceea ce nu am avut parte la ceilalti copii :)
Tre sa fug, va pup!
maria0408 spune:
Buna dimineata fetelor. Dau o cafeluta pentru mamicile nedormite fiindca in curand o sa am si eu nevoie.
Laura curaj, in curand colicii o sa treaca.... Si o sa vina altele, ca de ex. dintisorii
sa vezi acolo distractie
. Vestea buna e ca o sa te obisnuiesti si cu programul si cu reactiile lui bebe si cu lipsa somnului. Nu e frumoasa meseria de mamica ?
Ioana ce mai face Ana Ecaterina, a luat in greutate, cand o externeaza, mai spune ceva despre voi, atunci cand ai timp
Dana nimic nimic????
Eu trebuie sa ma mobilizez sa termin bagajul, sa fac ceva de mancare pentru cea mica pentru zilele cand stau in spital, sa fac ultimele pregatiri pentru ziua ei, sa ma hotarasc cu ce il imbrac pe bebe la iesirea din spital, dar nu am chef de nimic.....
Asteptam fetele care nasc azi cu vesti bune.
Mami de doi leuti - Ana si 36+
Silviu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ali24/ali24.jpg)
ali24 spune:
buna dimi.
laura se pare ca si la mine tot pe la 4 sapt au aparut mai tare colicii.sper sa nu apara la 6 si mai tare.eu ii dau doar sab simplex si gripe water(care dr mi a spus ca e destul de slabut) si acum i am pregatit un baby calm sa vedem ca multa lume zice ca ajuta.sincer eu nu stiu de ce nu e bine sa dam ceai.stiu ca daca alaptam nu e recomandat ca zice ca oricum laptele nostru contine tot ce are el nevoie.dar mie personal mi se pare mult mai safe ca siropelele astea de colici de ex.(eu oricum sunt fan ceaiuri si nu vad ce rau i ar putea face)
rafi bea si acum cel puti 10 ceaiuri pe zi
am zis sa incerc si asa sa vedem.toata noaptea a fost agitat.s a parztait intruna si nu a putut sa faca kk cred.
fleur vezi daca ii dai ceai doar de musetel sa nu faca diaree.eu stiu ca si cel de fenicul e fff bun
freedelia ce frumos din partea mamicilor.probabil ca jeff stie ca mai asta ti ar lipsi sa mai fie si el plangacios pe langa toate cate le ai pe cap.asa ca e cumintel