Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (3)
Raspunsuri - Pagina 11

gyan spune:
Wow,joana,29 kg!!! Felicitari si succes cu restul!
Tigruta,eu am ratat startul cu alaptarea.Inca din spital i-au dat si LP si n-am reusit sa scap de el,de asta am zis ca mi se pare greu.Nu se satura doar de la mine si tipa de foame.
Elena,eu am perna si o folosesc din plin.E asa de buna de nici nu mi am imaginat.Ma tot indemna o prietena sa-mi iau dar ma gindeam ca n are rost sa mai dau banii aiurea insa am primit o cadou si face toti banii.Sustin,practic, toata greutatea copilului si imi sprijin si eu coatele pe ea iar de multe ori dupa ce maninca adoarme pe ea.Cam asa reusesc sa l tin eu adormit cite un pic,ca daca l pun in pat parca l pun in teapa.Aaa,cu ceaiul,am auzit ca c.de musetel e bun pt constipatie,n-am verificat.Pediatra mi a zis ca daca bb are scaun la 2-3 zile si aspectul e normal,nu e tare,atunci e ok.Dar parca nu prea e bine cind il vezi ca-l chinuie burtica.
Apropo,aveti ceva sugestii cum sa l dezvat de tinutul asta in brate?
Vad ca mai sint bb care nu prea dorm ziua,nici eu nu stiu ce sa i mai fac,e mort de oboseala dar de dormit ca lumea nici vorba.Maxim 10-30 min,adunate toata ziua o fi vreo ora jumate cam asa.Si seara cu plinsete la culcare.Ce-or fi avind nu stiu. Eh,pina la urma mai e un pic pina la 1 an cind o fi mai bine(sper)

elena_gd spune:
Neata mamici si pui mici!
Va servesc cu un ceai de tei!
Miha multumesc, i-am preparat aseara ceai instant de la Hipp si intr-adevar nu e dulce cum e Baby Drink, dar nici nu a baut cu acelasi interes, oricum bine ca nu l-a respins.
Ioana nu plange de foame bb Cristian? Inainte la ce interval manca? Tare m-ar tenta si pe mine sa maresc timpul intre mese la 4 ore, deja am sesizat ca dimineata papa mai mult si nu mai cere de mancare asa curand, dar seara ar manca si la 2 ore si tocmai atunci nu prea am eu laptic.
Gyan ai primit rezultatul la glicemia provocata? Ce face bb, ia bine in greutate? Si eu am avut probleme din cauza epiduralei cu lapticul...mi-a venit dupa o saptamana de la nastere si i-am dat LP, dar am insistat chiar daca mai urla de foame si pana la urma am scapat de completare, acum ii dau maxim 40 ml ca si completare seara, dar asta se intampla la cate 2 saptamani.

Andra_C spune:
Neata!
Elena, frumos vis, ce m-as plimba cu bicicleta nu-ti zic!!!Si eu am avut un vis, eram intr-o masina cu bebe in brate si langa mine era mamaie iar pe cer erau zepeline Ciudat vis, dar frumos
Joana, felicitari pentru cele 29 de kg pierdute! Asa zic si eu ca daca in 2 luni am dat 23 mai dau eu in alte 2 cele 5 ramase, dar acum nu mai am tragere de inima, cred ca din cauza sanatatii. Mi-e frica sa nu ma ingras
Gyan, nu stiu cum e cu dezvatatul din brate, eu zic ca depinde de copil, si Amanei ii placea in brate, asta mic e exact pe dos, nu ii place, cred ca pt ca se incalzeste, prefera sa stea in patut sau in carut.
Crysaaa, nu mi se pare exagerat cat a luat, mai ales ca tu il alaptezi, nu? Asa ii spusesera si Joanei parca. Si al meu a luat in 2 luni 2.350, dar a zis dr ca arata foarte bine.
Fetelor, sa nu va fie frica de Rotarix, v-am povestit ce au patit copilasii prietenelor.
Al meu a facut ieri 38,4, deci a doua zi de febra, dar cred ca azi gata pt ca acum avea 37,2 nu cred ca va mai creste cat sa depaseasca 38. Diseara mergem in vizita la o gagica de-a lui care e mai mare cu 4 zile
-------------------------------------------------
Andra, mami fericita de Amana si de Robin

tigruta spune:
Salutare mamici dragi!!!
Eu sunt plecata de vineri cu copii la parintii mei in Moinesti, am net dar nu merge calculatorul,deja m-am obisnuit fara, m-am deconectat de tot..e tare bine, toata ziua stam in curte.
Maine dupa amiaza mergem la Iasi, mi-ar placea sa ne vedem fetele Onutza, Sosho, care mai sunteti din Iasi ce ziceti?
Va pup si sper ca sunteti bine!
Anitta sper ca nu chiar acum ai plecat si tu la Brasov.

Andra_C spune:
Clara, ne mai citesti? Am vazut filmuletul cu Kaeden!!! Doamne, atat de mic si deja se intoarce singur pe burtica? WOW!!!
Am vazut ca ii vorbeai in romana, chiar eram curioasa in ce limba le vorbiti copiilor si daca Bryce intelege si romana

aever spune:
Albinuta si al meu are program artistic la culcare. Am inteles ca foarte multi bebelusi fac asa, pentru asta nu m-am impacientat. Din fericire nu dureaza mult si adoarme brusc la un moment dat, evident in timp ce-l plimbam prin camera. Nu stiu sa spun cand o sa scape de asta, stiu ca si copii mai mari pot face asa ceva de oboseala.
Deea cand sunt deshidratati au buzele uscate, eventual pielea e uscata(aici e mai complicat de explicat si e valabil pt copiii deshidratati ceva mai rau cum ar fi in boli diareice) si fontanela e lasata. Si asta cu fontanela nu e usor sa-ti dai seama, poti sa inveti palpand des zona si sa vezi cum se simte in diverse situatii. La al meu inainte de masa e destul de lasata, la fel si daca iesim la caldura. Evident ca la astea se adauga plansul puternic si sustinut. Si daca primeste ceai il bea cu multa pofta, ceea ce de obicei nu face daca ii e foame. Cand ii e foame bea o gura, doua apoi se apuca iar de plans dupa tzitzi. Asa e la al meu, nu garantez pt toti.
Roxana ca ceai ii dau BabyCalm de la Fares. Sunt pliculete de un amestec de ceai din care se face infuzie. La sfatul pediatrului il fac asa: fierb 100ml apa impreuna cu jumatate de lingurita zahar brun(sau chiar mai putin), cand a fiert iau de pe foc, pun pliculetul si las la infuzat 10-15min. Deci si asta il fac un picut dulce, dar foarte putin, doar cat sa aiba un pic gust, nu se compara cu BabyDrink.

joana2672001 spune:
hai ca doarme 10 min piticul si am zis sa raspund si eu la ce mai tin minte :))).
- ceai eu nu i mai dau baby drink si va recomanda si voua. Ideea e ca are ff mult zahar si menta. Desi menta nu este multa daca bea zilnic ceiut se constipa. Cristian a patit asa si 2 pediatrii mi au spus sa l schimb si sa nu il mai dau deloc.
- marturii, sigur se gasesc in dragonul rosu. Am o poritena care a cumoarat de acolo acum o luna si a fost multumita de pret si aspect. Eu le am luat de pe net de pe accesorii nunta. http://accesoriidenunta.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=7&products_id=913
- cryssa nu iti face griji cu greutatea bebelusului daca e alaptat exclusiv. Cristian a luat in prima luna 1.5 kg, apoi 1.100, iar acum in a treia luna 500 grame. Are 6.600 la 3 luni (3.400 la nastere)si 65 cm (52 la nastre).
- ceaiul instant de la hipp sau humana cel de fenicul il prepar asa: pun o lingurita cu varf la 100-125 ml de apa fiarta, depinde cat de concentrat vreau sa l fac sau cat de multa apa am fiert:))). De obicei il fac la 125, il tolereaza tare bine asa piticul.
- eu il tin destul de mult pe Cristian in brate asa ca metoda sa l dezvat nu stiu :))) daca detine cineva cheia succesului please share:))))
- Elena cu programul de masa la 4 ore primele 2 zile parca a mers mai usor , eh acum mai are o ora pana la masa si si ar manca pumnisorii cu totul:))). M ai plange insa daca e luat in brate tace, asa ca banuiesc ca e mai mult de alint:))). Eu ii dau pt hidratare ceiut din ora in ora pt ca mai mereu are fontanela supta.
Sper ca incet incet sa nu mai planga si sa nu si mai suga pumnii mai devreme de 3.5 -4 ore insa vedem. Insa clar treb sa fac ceva deorece era alaptat cand cerea, de multe ori si sin ora in ora si manca ca haplea si apoi vomita tare mult si plangea din cauza disconfortului. Cateva zile l am tinut pe 3 ore si s a mai imbunatatit insa nu complet, acum la 4 ore de 2 zile nu a mai vomat insa na...e cam marait cand se apropiem ora de masa:)))
Va las ca plange si nu ma mai pot concentra
ps andra dam noi kg jos

alina_gabi spune:
Buna
Andra si Ioana felicitari pt cat ati slabit. Eu am ramas cu 9 kg dupa nastere si nu am dat jos decat 6. Si pentru astea m-am strofocat toata. Cum ati reusit?
Mai fetelor, fetita mea vorbeste prea mult pe limba ei. Uneori vorbeste si rade si cu tavanul. Dar vorbeste pana sughite si asta se intampla de mai multe ori pe zi. Eu zic ca seamana cu socra-miu care are o logoree de oboseste pe toata lumea.

Andra_C spune:
Alina, tu nu ai luat ca noi, noi vorbim de muuuuuuuuulte kg acumulate, cred ca am fost campioanele odiseei la kg acumulate
Ce tare e aia mica, si al meu vorbeste dar cel mai mult cu sorsa, chiuie cand o vede!

Andra_C spune:
Eu la prima sarcina am luat 40 kg!!! Mai mare rusinea :P