am o intrebare

am o intrebare | Autor: luiza@rianna

Link direct la acest mesaj

buna ziua tuturor.
am o buna prietena care are o fetita de 5 ani.
in urma cu o jumatate de an a divortat de sotul sau.
a lucrat ca vanzatoare la un magazin unde nu i s-a facut carte de munca, dar de cateva luni a ramas si fara acest serviciu.
tatal fetitei plateste pensie alimentara in jur de 300 lei pe luna.
mama fetitei s-a intors in casa parinteasca , dar acolo locuieste cu sora si cumnatul sau. (parintii sunt plecati la tara). o ajuta toti cum pot dar nu se descurca.
mama copilei nu are internet si doresc sa o ajut cu cateva informatii.
s-a interesat si a inteles ca pentru familiile monoparantale fetita ar primi o alocatie.
in cazul ei daca nu are nici un venit (in momentul respectiv pensia fetitei)dar locuieste in aceeasi casa cu sora si cumnatul are dreptul la aceasta alocatie?
si daca da ce acte ii trebuiesc?
multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luiza@rianna spune:

multumesc marius.
intrebarea ar fi urmatoarea: ea locuind impreuna cu sora si cumnatul sunt si ei numarati ca membrii familiei?
acestia o ajuta cum pot, ii mai cumpara hainute fetitei, mancare , cate o jucarie, dar si ei au venituri destul de mici.
sau alta intrebare ar fi-daca acestia nu ar ajuta-o deloc nu ar beneficia de aeasta alocatie deoarece locuieste in aceeasi casa cu ei, dar se tine cont de veniturile lor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Scuze m-am gandit ulterior ca s-a abrogat legea - nu mai este valabila.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Exista alocatia pentru copii prin legea 277/2010
O gasesti la mine pe site.
Si normele de aplicare de asemenea.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput