care-i treaba cu Glutenul?

care-i treaba cu Glutenul? | Autor: michelle-usa

Link direct la acest mesaj

am tot citit pe net despre Gluten dar nu imi este in clar, mai ales aici pe forum cand se spunea ca e toxic, periculos.
Eu stiu ca daca nu esti alergic, e OK.
Glutenul e in toata faina din Rom, plus in faina Rye, gris,chips etc...
Aici am inteles ca glutenul e extras din faina unbleach, dar cand iau paine gata facut a vad ca e adaugat la ingrediente.

Cand fac paine adaug o lingura rasa la fiecare cupa de faina, in felul asta painea se mentine bine timp de 3 zile, e mai elastica...e mai buna.
Vreau sa aflu clar daca e toxic pentru organism, mai ales pentru copii. Cum iti dai seama ca esti alergic?

Peste 2 sapt am programare la dr. o sa o intreb si pe ea, dar parca nu mai am rabdare.

michelle

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Nu cred ca glutenul este extras din faina aici; daca ar fi atunci ar scrie pe ea ca este fara gluten; probabil ca se adaoga in plus la piine ca sa iasa mai buna probabil.
Daca ar fi extras din faina, atunci persoanele cu alergie la gluten si alte boli intestinale nu le-ar fi recomandat sa nu manince piinea/prod fainoase normale .
simptomele alergiei la gluten in general sint cele abdominale, dureri de burta stari de rau, balonare etc, plus poate aparea si alergii pe piele, iar unele persone slabesc; la copii in general se depisteaza de mici pt ca au intirzieri in dezvoltare fizica, iar la unii copii chiar s-a intimplat sa fie diagnosticati cu autism si de fapt aveau alergie la gluten, odata stopat glutenul le-au trecut si "autismul".depinde de persoana de fapt simptomele.
daca pina acum nu ai avut asa ceva dupa ce ai mincat piine/prod fainoase sigur nu ai alergie.
Eu nu cred ca glutenul din faina naturala este toxic; cel care este extras si readaogat posibil sa fie, cine stie ce schimbari chimice au loc in procesul de extragere si prelucrare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

http://www.supereva.ro/info.asp?id=9219

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Mda interesant articol; mai eu nu cred; normal ca daca esti sensibil la gluten il elimini din alimentatie; altfel eu nu cred ca produce tot ce zice acolo...au mai fost si alte articole, de ex. despre cafea, cum ca nu-i buna, dupa care a aparut articol cum ca-i buna...la fel si despre lapte;
cine poate elimina piinea/fainoasele total foarte bine.Eu nu pot; hai ca taitei nu imi plac oricum si nu prea ii maninc dar la piine nu renunt.
Si cum ca produce cancer...poate faptul ca griul e stropit cu ceva chimicale si din cauza aia se produce cancer mai cred dar altfel nu...mai si pisica a murit de cancer de colon da pe cuvint ca nu a pus gura pe fainoase!
Michelle, daca esti asa ingrijorata nu mai pune extra gluten in piinea care o faci, ba mai mult fa-o din faina care nu are gluten deloc, si vezi daca simti vreo diferenta.Maninca taitei de orez, si prajiturile fa-le din mixul special pt cei cu boala celiaca adica fara gluten se gasesc de cumparat, si ai rezolvat ingrijorarea.
Parerea mea este ca e doar un alt articol/gaselnita ca multe altele care au fost scrise.
Si nici nu cred ca un regim"paleolitic" adica plin de carne(asta cred eu ca se refera), scade colesterolul mai degraba decit piinea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nurse4mybaby spune:

Glutenul provine din structura cerealelor gen grau,secara,ovaz,orz,etc...nu se ma recomanda introducerea mai devreme de 6-8 luni in alimentatia bebelusilor pentru a evita aparitia intolerantei,dar apare chiar si asa la unii copii..moda glutenului a aparut din dorinta consumatorilor de paine voluminoasa si alte preparate in patiserie..."ce e prea mult strica",la fel e si cu glutenul...bunicile la tara pe vreme framantau la mana o paine de casa buna rau si tinea o saptamana painea fara gluten...cate prostii mai bagam noi acum extra in paine si in alte alimente pentru intensificarea gustului,pentru marime,culoare,etc.
painea obisnuita alba in Romania este o porcarie,dar omul sarac are nevoie de ea..asta e...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

glutenul se extrage din cereale si este folosit in patiserie / brutaie suplimentar pentru a face prajiturile / painea mai pufoasa .

glutenul este o proteina buna , daca nu esti alergic . este folosit de vegetarieni sie ste foarte scump . eu tot incerc sa cumpar din ro dar nu este . comanda din austria . este bun la preparat mancaruri vegetariene . eu am participat la un curs de nutritie si acolo s-a folosit practic pentru prepararea chiftelelor vegetariene . au fost extrem de bune . nici nu ziceai ca nu au carne , asa ca vreau si eu sa fac acasa . in mod normal nu fac chiftele deoarece mi se par tare grele si incarcate de grasimi . dar cu gluten ... tare bune si sanantoase - coapte la cuptor .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

http://chriskresser.com/the-gluten-thyroid-connection

Mergi la inceput