Bebelusi din toata lumea

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Pisi tu vorbesti de supraprotectie acolo, da' Ilinca nu prea intelege despre ce povestesti fiindca experienta ei e diferita.

Supraprotectia e mana in mama cu permisivitatea si cu anxietatea mamei legata de a fi o mama OK, de a nu ii face rau copilului. E mamica care trebuie sa fie perfecta. Evident va avea si cel mai agitat bebelus, drept care va deveni si mai stresata si va incerca si mai abitir sa fie mai buna. E un cerc vicios.

Scuze de off-topic.
Eu nu vad supraprotectia asa: eu cred ca o mama superprotectiva este cea care considera ca ea stie ce e mai bine ptr copilul ei si care preia din experientele copilului ei si i le serveste pe tava , sa nu se obosesca bietul de el, plus ca nu-i permite, voalat, sa iasa din bula pe care ea a creat-o in jurul lui. Ea este o mama perfecta. Si chestia asta se intinde de-a lungul intregii vieti a copilului ei, cordonul ombilical nu se taie niciodata.

Spunem acelasi lucru Dana vio Sunt doua laturi ale aceleiasi monede. Tu ai expus perspectiva copilului ajuns adult, eu mai mult perspectiva mamei.

Pisi nici gand sa ma supar.

Ela multumesc

Daca vreti sa vorbim despre supraprotectie, deschideti un topic separat, sa nu-l mai "parazitam" pe asta si comentez cu voi, cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mirajul mamei africane vine din idealul de mama pe care cred ca-l impartasim cu totii in copilarie si nu numai. E mama mereu disponibila, calma si relaxata, prezenta emotional. Ce-si poate dori mai mult un copil?

O imagine idealizata nu poate fi decat adorata sau atacata. De aici si viziunile diferite. Nu e vorba de femeia respectiva, ci de imaginea asta activata in privitori si reactia fata de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:

S]

Daca vreti sa vorbim despre supraprotectie, deschideti un topic separat, sa nu-l mai "parazitam" pe asta si comentez cu voi, cu placere.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
[/quote]

Mie mi-ar placea un astfel de topic; mama mea a avut o latura supraprotectiva, toata viata ei a trait cu spaima sa nu mi se intample ceva rau (de inteles avand in vedere ceva prin ce a trecut anterior sa ma aiba) si uneori, fara sa vreau, am si eu tendinta asta cu fiica mea (nu in sensul de a face eu in locul ei ceva sau chestii de genul asta ci e spaima aia irationala pe care n-o pot inabusi tot timpul si care m-a facut sa nu-mi las copilul cu nimeni afara cam in primul an jumate, nici cu bunica ultra-precauta nici cu sotul meu cel grijuliu; pur si simplu ma sufocam la gandul a cate s-ar putea intampla si eu sa nu fiu acolo...nici acum nu las copilul cu altcineva mult timp afara si oricum trebuie sa stiu exact unde sunt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:

Mirajul mamei africane vine din idealul de mama pe care cred ca-l impartasim cu totii in copilarie si nu numai. E mama mereu disponibila, calma si relaxata, prezenta emotional. Ce-si poate dori mai mult un copil?

O imagine idealizata nu poate fi decat adorata sau atacata. De aici si viziunile diferite. Nu e vorba de femeia respectiva, ci de imaginea asta activata in privitori si reactia fata de ea.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Rox, exact asa am vazut-o eu, ca pe mama ideala. Am fost atat de prinsa de contactul asta atat de intens mama-copil-natura incat nu m-au ingretosat nici mustele, doar un pic faza cu ciucalaul dar si pe asta am vazut-o tot de acolo din peisaj, autentica, m-am gandit mai mult ca e o limita a mea.

Sunt curioasa cum vezi tu reactiile astea diferite. De ce unii o adora si altii o ataca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Pentru ca nu toata lumea o vede ca fiind mama ideala, parerea mea...

Si nu cred ca e vorba de atatc, ci de dezaord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

e chiar asa de greu de acceptat ca nici una nu e mama ideala? Ca nici una nu suntem mame ideale?
Ca suntem mama cea mai potrivita pentru pruncii nostri, dar departe de noi de a fi ideale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Ce e aia mama ideala? Greu de spus. Si mai greu de ajuns la un consens cu privire la asta. :( Sa fii una...e aproape utopic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Voua vi s-a facut de furci pe spinare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

cautati pe net bruce lipton. de fapt daca chiar vreti acum il gasiti la paranormale.
enjoy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

cautati pe net bruce lipton. de fapt daca chiar vreti acum il gasiti la paranormale.
enjoy!

alina

Inainte sa fugim toate sa-l cautam pe nenea asta nu ne faci tu o scurta prezentare, de ce ar trebui sa-l cautam si care e legatura cu topicul acesta? Sau ai gresit topicul?...

Mergi la inceput