trandafiri cataratori

trandafiri cataratori | Autor: lemia50

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!Am pus in primavara asta 2 trandafiri cataratori de la Brico.S-au prins , dar au frunzele mancate pe margini pana aproape de nervura principala sub forma de cerc.Cu toate astea unul din ei a crescut destul de mult,are 3 lastari,iar celalalt nu e prea inalt dar a avut pana acum 8 flori.Aveti idee cine poate manca frunzele dupa forme atat d geometrice?Pe ei nu se observa nimic. Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns allisi spune:

eu zic ca cel mai bine te poate ajuta cei de la magazinele de pesticide,insecticide si eu am avut asa ceva, am luat ceva solutie la recomandarea lor si gata am rezolvat problema/ poate sa fie melci care mananca frunzele /

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Sigur sunt melcii fara cochilie care fac porcaria asta. Mergi la o sera, magazin de specialitate si iti vor da ceva, problema e ca toata vara trebuie sa pui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

ai meu au niste animalute verzi. ceva gen omizi dar mai mici. tot asa le-au rontait frunzele pana la nervuri...tot pe cataratori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Am avut si eu asa la trandafiri si am depistat o omida verde, cam de dimensiunile celor din pomi, dar fara perii aia pe corp. Am stropit (intreaba la magazinele de specialitate) si dupa o luna ii gasesc din nou mancati, deci va trebui sa-i stropesc din nou...

In genere melcii fara cochilie nu urca pe plantele tepoase... eu una nu i-am gasit decat pe plantele cu frunza carnoasa mai aproape de pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Stie cineva cum se pregatesc de iarna acesti trandafiri?Eu am doi si anul trecut au suferit mult,cu greu au rezistat pana in primavara.As vrea ca anul asta sa-i ingrijesc ceva mai bine si sa nu mai degere.

Mergi la inceput