Clasa a IV a : 2012 - 2013 (1)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

A citit seria pe nerasuflate profitand de vacanta. I-a placut. Alterneaza serii la moda cu carti clasice, ceea ce pana la urma nu-i rau. Da, si e fan Garfield si in general ii plac benzile desenate. din cand in cand mai scapa si o revista de moda

Acum ne-am intors in cantonament , urmeaza o serie de concursuri de matematica, fiecare cu specificul lui, de nivel mediu si ridicat.

La scoala este in forma, ii plac si materiile cele noi, geografia si istoria.
Partea de inceput la istorie nu i-a placut, abia cand a trecut la istoria propriu-zisa a inceput sa o pasioneze. Acum incerca sa descopere mai multe date despre Alexandru cel Mare. Ma gandeam sa inchiriez si un film pe tema asta.
Geografia ii place, mai ales ca si in anii trecuti studia hartile din casa.
La religie, o tot ameninta profa ca ii da lucrare din Crez. Avem mare noroc ca a venit alta profa care le face din religie o materie digerabila. Se poate.
La matematica, este la inmultirea unei sume sau diferente cu un numar, din cate stiu eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Matei a citit in vacanta Amintiri din Copilarie si Robinson Crusoe. Si el e fun benzi desenate. Alaltaieri, ca sa-i demonstram fratelui lui cum e cu copiii rasfatati, le-a pus sotul meu D-nul Goe, apoi mi-a venit mie ideea cu Vizita si in final s-au distrat cu Bubico in ambele ecranizari (Birlic si Horatiu Malaiele). Ieri spre seara il vad pe Matei pe tableta. Trag cu ochiul...se uita la Caldura Mare. L-a pus de 2 ori, atat de tare i-a placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si Monicai ii place Caragiale. Deocamdata a citit doar momente si schite, adica nu a citit teatru. E singurul "clasic roman" care ii place.
Fi-mea mai citeste reviste de-astea de adolescenti gen "Bravo"

Mergi la inceput

Foarte frumos din partea ei. Nici eu nu citesc numai clasice.

M-am apucat de "Mic dejun la T.."si mi s-a parut depresiva, asa ca am alaturi si un roman politist suedez:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si eu la fel, citesc de toate. Recunosc ca in ultima vreme nu am mai citit deloc "clasici", doar literatura moderna.
Pentru copii cred ca, atat vreme cat citesc de placere si, mai ales, daca mai citesc cateodata si din clasici, e ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Buna! Ma asteptam sa am mai mult de citit din urma, de recuperat...
Maria abia asteapta vacanta, si eu la fel, de altfel...A fost la Euclid si a obtinut mentiune(85p), si sunt multumita avand in vedere ca e prima data cand participa si a lucrat subiecte de gen doar cu o zi inainte.La Smart mate a reusit sa rateze o problema,dar la romana ieri a facut perfect. Zile si zile. Scoala decurge repede, la mate lucreaza de toate pentru toti, mai au din carte doar geometria si unitatile de masura...La romana suntem la substantiv si ma bucura ca scrie si compuneri frumusele si corecte in ultimul timp. Ii place sa invete la istorie, geografie si stiinte, mai ales ca e un moment al nostru, asa, mai special.Invatam impreuna, pentru ca vreau sa ma asigur ca invata sa invete. Nu ii asculta la oral, discuta doar, dar dau teste la final de capitol. Si in primul rand vreau sa isi formeze o cultura generala. Are doar de FB in catalog, dar pe caiete/fise a capatat si B, tot asa pentru 1-2 greseli. In fine, nu mai conteaza ce primeste, ma concentrez pe ce stie si atat.Oricum in cl a V a va fi mai greu, probabil vrea sa ii obisnuiasca si pe ei cu stilul profilor.
Voi, ce mai faceti? Noutati?
O zi usoara va doresc!

Mergi la inceput

Mai aveti doar geometria si unitatile de masura? Ati trecut prin fractii, inmultiri si impartiri cu numere de mai multe cifre? Wow, parca zburati cu supersonicul.
La matematica, suntem la inmultirea unui numar de 3 cifre cu unul de doua, la romana la planul simplu si dezvoltat al unei compuneri si verbul, la istorie la Traian, la geografie la Relief.
La Euclid a fost incredibil de usor pentru prima etapa a acestui concurs,sunt enorm de multe punctaje de 100 (anul trecut erau in jur de 20 pe Bucuresti, anul asta sunt spre suta daca nu mai multe si pe bune), dar sambata ne asteapta nuca cea tare, Arhimede.
In continuare stam prost cu alocarea de timp pentru suplimentar, dar deocamdata merge in ritmul ei obisnuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

sofia are de luni febra, culminand ieri si alataieri cu 40.1 seara...e pe azitromicina si sper sa-i fie mai repede bine, nu de alta da acuma m-a luat pe mine, brusc....
asa ca niciun arhimede anu asta :(

bafta sambata micutei, Lori.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Sper sa aiba .

Sanatate multa voua, celor bolnaviori. Am avut si noi o prietana care a facut sambata seara 40. Acum e bine, continua antibioticul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu sunt ok.
cu sofia am facut azi dimineata o vizita la spital. dupa analize s-a constatat o infectie bacteriana f puternica si i s=a schimbat antibioticul. am avut emotii ca o interneaza....tot a facut 39 si azi, (a 5-a zi cu febra), dar spre seara s-a mai inveselit.
clar sapt viitoare nu merge la scoala.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput