Clasa a IV a : 2012 - 2013 (1)
Raspunsuri - Pagina 10
sorana spune:
Lory - o fi ca la Arhimede - in clase diferite. Nu cred ca e un singur profesor care face cu toti, dar ai un singur contact ...
Multumesc gabib, am trimis mail.
happiness spune:
Buna, fetelor! Sper ca sunteti bine, sanatoase. :)
Noi am revenit cat de cat in ritm. Maria incepe sa se adapteze vietii de clasa a IV a si se descurca ok, zic eu. La romana la evaluare a gresit un singur lucru...a uitat sa scrie titlul compunerii, mare greseala, ce-i drept, dar motivata. Zicea ca a compus si s-a tot gandit ce titlu se potriveste si pana i-a venit ideea a trebuit sa dea foaia. Oricum, cred ca dna a revenit si ea la sentimente mai bune, pentru ca i-a pus -FB. Restul testului era perfect si a scris chiar frumos compunerea, deci ma declar multumita. Asteptam si evaluarea la mate, sa vedem ce si cum. A dat test si la geografie saptamana asta...Oricum, mergem mai departe si asteptam cu drag sambata...
O saptamana usoara tuturor!
loryi1974 spune:
Scrie ca lectiile vor fi sustinute de doamna Lavinia Savu, de aici nedumerirea.
Pentru toti cei care vor merge sambata la evaluare, bafta multa.
S-a afisat si data pentru Arhimede - 24 noiembrie.
Deci, imediat dupa vacanta din toamna, urmeaza o succesiune de 3 concursuri dificile: 15 noiembrie - Lumina Math, 17 noiembrie - Euclid si 24 noiembrie - Arhimede.
anya spune:
Matei nu mi-a zis nimic de vreun concurs. Evaluari cred ca au dat la mate si roamana, dar n-am aflat calificative. Din cate am inteles nu se fac publice ci doar daca se duce parintele sa intrebe. Iar cum eu nu m-am dus...Chiar ma gandeam ca ar trebui sa ma duc sa vorbesc cu invatatoarea copilului mai mic, ca de cand a inceput scoala nu m-am dus si va zice ca suntem parinti dezinteresati. Adevarul e ca ce ar putea sa-mi zica...ca face "sarpele" de la 2 mai urat? Sa fim seriosi .
Oricum, Matei pare sa se fi maturizat. Gandeste altfel, apreciaza munca si nu mai incearca tot timpul sa aleaga calea usoara si cu rezultate superficiale. Se straduieste sa scrie mai frumos, fara sa-l mai batem noi la cap, isi face temele constincios fara sa-l mai verificam.
Pe partea cu sportul, va povesteam ca asta vara, in cantonament, au fost cativa copii care i-au terorizat pe cei mici (el fiind mic in cazul asta) - ii incuiau in camera sa piarda masa, ii injurau foarte urat.... Dupa, n-a mai vrut baschet si a durat putin sa-l conving sa sportul in sine nu are legatura cu anumite specimene. De la jumatatea lui septembrie a inceput sa mearga la alt club (cel mai bun in momentul asta pe bucuresti). De la 1 octombrie l-au mutat la avansati si de aseara l-au selectat la performanta (adica sa joace si in meciuri). E fericit. Nu a vorbit nimeni pentru el. A fost selectat pentru ca l-au vazut cum munceste si adevarul e ca a devenit si pe partea asta, cu sportul, mult mai serios.
Gata, v-am facut raportul.
Sabina spune:
Bravo Matei!
Sofia nu a facut greseli la testul de la mate, dar zice ca la romana a uitat terminologia:)) a uitat cum se zice predicat, ii tot venea pronume. Mi-a povestit faza cu un aer usor superior, smecheresc, ca si cum era f amuzant ca a uitat ceva ce stia atat de bine.
Imi aminteste de mine cand dadeam vreo gherla, aceeasi reactie aveam, dar eram mai mare
La Spiru a fost ok, le-a dat un test, zice ca n-a stiut chiar, chiar tot, dupa aia au facut toate exercitiile si ca doamna e draguta. Nu m-am uitat inca pe caiet, pt ca a avut grija Ghe sa ia el conjunctivita si am ce face toata ziua
Sa vedem ce parere va avea de concurs.In momentul de fata respinge complet ideea.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
anya spune:
Doamnelor, mai ales mame de fete , dati-mi si mie idee ce mai prefera fetele in ziua de azi? Matei trebuie sa mearga la doua zile de nastere. Datele sunt: fete, 10 ani, una colega de scoala si cealalata partenera de la karate.
Sabina spune:
:)) nu stiu cum sunt alte fete, dar pe sofia o atingi cu orice e de desenat,
Ii mai plac si cateii, deci carti despre caini sau orice care contine catei : tricou, caiet, etc. Nu e prea tipic:))
Totusi, as putea sa iti dau un hint, se uita cu placere la niste desene Mia si eu, cu o fata obisnuita care intra intr-o lume magica.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
sorana spune:
Eu zic ca nu dai gres cu bijuteriile. O bratara de argint de exemplu.
Daca le stii masurile si preferintele vestimentare - tricouri, hanorace.
Eu i-am luat prietenei Monicai (12 ani) o fantana de ciocolata de la Noriel. Dar trebuie sa-i mai iau baterii si ... ciocolata :D
Monica vrea carti dar aici e mai ciudata problema: sa citeasca copilul, ce tip de roman ii place, sa nu il aiba deja etc.
De placut ii place Garfield, orice e cu Garfield :D, pisici si chiatara / muzica (a primit un tricou super cu o chitara pe el, e foarte incantata si l-a purtat deja de 2-3 ori :D
sorana spune:
Fara legatura cu scoala:
A primit Monica de ziua ei un joc numit Dixit.
Am inebunit de tot, cu totii . E foarte tare jocul, l-am jucat cu prietenii nostri, e preferabil sa fie macar 4-5 jucatori, se poate in 3-12, dar in 3 parca suna un pic ciudat, se schimba un pic regulile - am izbutit sa jucam in 6 si respectiv 7, e super tare.
E un joc de imaginatie, dar Monica mai afla si cuvinte sa idei noi, uneori trebuie sa-i explicam ce am zis ca (de exemplu) nu stia cine e Edison ...
In fine - cumparati-l, e foarte distractiv si nu tine mult, cred ca maxim o ora partida. Si fara discutie se distreaza toata lumea, de la 5 la 80 de ani (asa am jucat noi azi, cel mai mic jucator 10 ani, cel mai mare 68 )
loryi1974 spune:
Am vorbit recent cu o prietena care are un copil de 8 ani care a inceput sa practice un sport si acum este bagat la performanta. Problema ei este legata de asa-numite suplimente nutritive pe care copilul ar trebui sa le ia si de care i-au spus antrenorii. Ei ii este teama si vrea sa isi retraga copilul. Am inteles ca se practica curent chestia asta pe la cluburi imediat ce copilul este catalogat ca sportiv de perspectiva.
Stie cineva ce sunt astea ? Ar trebui sa existe acordul scris al parintilor? Asa ar fi firesc.