se poate mai urat?
Raspunsuri - Pagina 6
Raza de soare spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mami_stefi
Paaaai .. aveam cadourile pentru bebe ce le cumparasem deja si am mai dat ca 'dar' 100euro intr-un plic langa cadouri.Am aflat apoi ca am fost singurii care au dat (si) bani. Eu una inca nu imi pot reveni din soc. |
Eu zic sa nu va para rau de bani, voi i-ati dat pentru bebe. Din pacate, in contul celor 100 euro, ai aflat si raspunsul: da, poate fi mai urat de atat.
Cum spuneam mai sus: vezi-ti de mica ta familie!
ingridnen spune:
nu am avut rabdare sa citesc toate paginile.... vreau insa doar sa spun ca eu una as fi rupt de mult relatiile cu astfel de oameni.
Nu merita sa te enervezi din cauza lor....
Ingrid si Cristi 9 ani
mami_stefi spune:
Raza de soare,nu nu ne pare deloc rau de bani.Am spus insa ca a picat urat ca (,) cumnatul ne spunea sa dam 300 euro in timp ce ceilalti nu au dat nimic.
Si oricum ziceam mai acum cateva zile ca aveam de gand sa oferim si o mica suma de bani,dar nu 300euro pt o masa la un restaurant.
Si daca era sa nu mergem trimiteam cadourile si banii prin soacra-mea sau mergeam noi inainte sau dupa botez sa i le dam.
Ingriden nu ma enervez din cauza lor.Dar ma simt prost ca nu e totul ok intre noi,uneori aveam impresia ca eu gresesc undeva.Acesta a fost unul din motivele pt care am deschis acest subiect.Ma deranjeaza sa aud comentarii din acestea din gura unor oameni pe care i-am respectat,apreciat si care niciodata nu mi-au lasat impresia ca m-ar desconsidera sau ceva de genul asta.Ma refer la familia cumnatei,mai ales parintii ei.Tatal ei lucreaza cu tatal meu,locuiesc si la cateva blocuri distanta si mereu au avut o relatie foarte buna,se ajutau reciproc,glumeau,ieseau la bere,la gratar,etc.Acum nici nu vreau sa ma gandesc cum va reactiona tata cand il va intalni,stiind ca m-a facut ..femeie usoara(sa vorbesc frumos).
A_Iulia spune:
Bun. Macar acum te-ai linistit si iti explici si de ce cumnata nu te-a dorit drept confidenta.
Fiecare cu ale lor, nu e musai sa va iubiti. Pana la urma a fost chiar bun si exercitiul asta, poate nu-ti mai pui atatea intrebari pe viitor legate de ei si stii exact cum stai.
CorinaDani spune:
mai in gluma, mai in serios, eu ti-am spus ca nu te-au acceptat niciodata cu adevarat in familia lor. li se aplica perfect caracterizarea "neam prost".
lasa-i sa fiarba in suc propriu o lunga perioada de acum inainte, nu le mai raspunde la telefon, nu-i mai primi in vizita la voi, vezi-ti de familia ta (sot si copii) si gata. te-ai lamurit ca sunt oameni de nimic, ca nu-si urmaresc decat interesul personal si ca sunt ahtiati dupa bani, pe voi v-au luat de fraieri pentru ca ati fost buni si ingaduitori cu ei, etc.
cat despre copilasii lor, pacat ca au parte de asa parinti. dar nu sunt responsabilitatea ta sau a sotului tau, nu i-ati adus voi pe lume, nu i-ati abandonat voi, nu ii abuzati voi. da, iti pare rau pentru ei, cui nu i-ar parea, insa nu e treaba voastra sa salvati acesti copii din sanul unei familii cel putin ciudate. riscati sa ajungeti la batai si scandaluri, nu cred ca iti doresti asa ceva. roaga-te fie sa le vina cumnatilor tai mintile la cap in al doisprezecelea ceas, fie sa-i reclame un vecin si autoritatile sa intervina pentru a proteja copilasii.
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mami_stefi Raza de soare,nu nu ne pare deloc rau de bani.Am spus insa ca a picat urat ca (,) cumnatul ne spunea sa dam 300 euro in timp ce ceilalti nu au dat nimic. Si oricum ziceam mai acum cateva zile ca aveam de gand sa oferim si o mica suma de bani,dar nu 300euro pt o masa la un restaurant. Si daca era sa nu mergem trimiteam cadourile si banii prin soacra-mea sau mergeam noi inainte sau dupa botez sa i le dam. |
Iubita, in Ro, la un restaurant cu preturi normale, se da cam 500 lei pentru botez (in ideea de a acoperi meniul si a ramane ceva si pentru copil).
Sigur ca sunt persoane care pot/vor sa dea mai mult... foarte bine, nu le opreste nimeni.
Lasa-l pe cumnat sau ce au facut sau n-au facut altii; voi ati procedat foarte bine.
bird70 spune:
Banuiesc ca dupa botez erau toti bauti. Eu nu as pune asa la suflet comentariile lor. Vezi de viata ta si de copiii tai. Cu cat stai mai departe de persoane din astea cu atat mai bine.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Banuiesc ca dupa botez erau toti bauti. |
Asta cu bautura nu e o scuza pentru jignirile cumplite de care au avut parte mami_stefi si sotul ei.
mami_stefi spune:
citat din mesajul lui Raza de soare
Asta cu bautura nu e o scuza pentru jignirile cumplite de care au avut parte mami_stefi si sotul ei. |
Asa spun si eu.Nu e o scuza si in nici un caz nu am sa trec peste asta.
Raza de soare
mami_stefi spune:
citat din mesajul lui Raza de soare
Iubita, in Ro, la un restaurant cu preturi normale, se da cam 500 lei pentru botez (in ideea de a acoperi meniul si a ramane ceva si pentru copil). Sigur ca sunt persoane care pot/vor sa dea mai mult... foarte bine, nu le opreste nimeni. Lasa-l pe cumnat sau ce au facut sau n-au facut altii; voi ati procedat foarte bine. |
Mai,eu/noi am mai fost la botezuri,am fost si nasi..Si da,ok,se dau bani.Daaar,in functie de locatie,de grad de rudenie,de meniu,muzica,invitati sau mai stiu eu ce.
In schimb noi am mers la un restaurant la nimereala(deci nici macar nu aveam rezervari anterior sosirii noastre la restaurant),fiecare a comandat ce a dorit,cumnatii au platit si gata,am plecat.
A fost cel putin ciudat fata de viziunea mea de 'botez'.
Haide sa facem o socoteala..
10 euro(un singur fel de mancare si fara bauturi) X 20 persoane = 200 euro
Deci daca primeau de la fiecare invitat cate 100euro cum pretindeau la inceput = 2000 euro
2000euro-200euro=1800 euro('profit')
Eu merg pe principiul 'mai bine sa se simta toti bine si sa ramanem cu o amintire frumoasa decat sa ma 'tiganesc' pentru bani sau orice altceva'.De aceea am mers la botez,de aceea am tacut uneori,am inghitit toate prostiile lor,de aceea eu nu pretind nimic de la nimeni,mi se da-ma bucur,nu mi se da-nu-i problema!
La zilele mele de nastere nu tratez pe cineva care mi-a adus un cadou scump diferit de altcineva care mi-a adus o simpla garoafa.Ma bucur ca am ocazia sa ma simt bine cu ei si ca au avut placerea sa ma vada,ca se bucura pentru mine,ca vor sa sarbatorim impreuna.
Si in viata la fel.Daca merg cu familia la o pensiune cu conditii modeste nu stau sa ma agit,ca nu am lenjerie de matase(iau de acasa oricum),ca nu am covor oval sau vedere la piscina.. Ma simt bine cu ai mei,oricum oriunde poti crea micul tau 'colt de rai'..chiar si din pietre batute de vant si picioare goale.
Acum,vad doar partea plina a paharului,am un sot minunat,un flacau fenomenal,o viata in care soarele nu apune niciodata(e,ici-colo cate un nor)si un pata care nu se duce nici cum de pe chipul meu,zambetul!
Poate vreodata va veni si timpul sa privesc partea goala a paharului,dar promit sa imi pastrez si atunci zambetul pe buze,sa iau fiecare lucru/gest/persoana asa cum e si sa iau cu mine numai experientele pozitive,amintirile care ma fac sa zambesc sau care imi gadila ochii facandu-i sa lacrimeze nostalgici.
Multumesc pentru mesaje!