Motive de fugit din RO cu 10 picioare(3)
Raspunsuri - Pagina 14
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij Nu e vorba nici de calitatea ingrijirii medicale, ci problema cu bolnavii psihic este faptul ca cei din jur nu pot baga pe un nebun cu forta la balamuc, se considera inuman. Nu stiu dc la voi ii puteti baga cu fortza sau ii puteti obliga sa isi ia medicamentele. E f. greu de gasit o solutie. |
Si in America exista involuntary treatment in anumite cazuri, cand pacientul este un pericol pentru el sau pentru cei din jur. In majoritatea cazurilor familia este cea care comite pacientii. Dar daca familia trebuie sa ia in calcul costul tratamentului e posibil sa aibe retineri. Ideea e ca accesul gratuit si facil la asistenta medicala face ca multa lume sa se caute la doctor sau la psiholog, psihiatru din timp, sau familia sa ii duca acolo cand se ingrijoreaza. De asemenea in scoli exista psihologi care evalueaza copiii sau adolescentii daca profesorii considera ca ceva nu e in regula cu ei. Nu e in America raiul nebunilor, peste tot sunt, dar in alte parti sunt pescuiti din timp, inainte sa ajunga sa se agraveze.
Am citit ca 70% din tinerii care au impuscat in scoli au spus ca au fost bullied. Aici ai o conjuctura, niste copii cu ceva probleme (nu neaparat de psihiatru) care ii bully pe ceilalti. Si ai niste victime cu probleme care nu mai pot face fata regimului. Daca ai avea un psiholog in scoala poate ar pune ochii in primul rand pe cei care bully si ar face cateva sedinte cu ei, etc. Macar ar incerca sa protejeze eventualele victime. Nu e asa simplu, interzice-ti armele si totul e roz. Ai copii cu probleme care devin agresori, copii care devin victime, si nimeni nu face nimic sa opreasca avalansa.
Deasemenea, si aici sunt cantinele saracilor despre care povestesti tu. Se poate duce oricine, nu doar homeless. |
La cantinele astea oamenii nu doar mananca, ci sunt vazuti ZILNIC de personal calificat sa evalueze starea lor psihica. Nu iti imagina ceva formal, dar e suficient sa schimbe cateva vorbe. Imediat iti dai seama cand cineva vorbeste singur, sau daca iti spune ca KGB-ul il urmareste, sau pur si simplu nu apare la masa.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
bird70 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Ah ! Da, ai dreptate, am citit cu ochii inchisi ... |
Si eu am raspuns inainte sa citesc tot
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Aqai spune:
citat din mesajul lui arminad Interesant discutia oras vs suburbii e aceeasi si pe aici doar ca municipalitatea se strduieste din greu, fara prea mult succes insa, sa tina familiile cu copii in oras. Eforturile sunt indreptate in special catre imbunatatirea scolilor care sunt principalul motiv al plecarii din oras. |
precum spusei inainte, de multe ori am impresia ca guvernul local si autoritatile in general isi considera cetatenii fara discernamant si aduc tot felul de chestiuni ciudate in discutie
mai prin iarna ma cruceam citind un articol despre nu mai stiu care district school board care decidea eliminarea playgroundurilor din curtea scolii si inlocuirea lor cu elemente eco-friendly si care nu produc costuri de mentenanta. era vorba de un deal cu iarba, mai pe sleau asa si de fapt si de drept problema arzatoare e elementul safety. mai greu sa cada elevul in cap de pe un deal decat din varful toboganului...
Happy now?
portocalia spune:
citat din mesajul lui Aqai fara prea multa legatura, am vazut aseara un film, In Bruges. Intr-o scena colin farrell bea o bere pe strada. oau, ce grozav ni s-a parut! cu o seara inainte, la un festival de jazz dl sot a dat 5 $ pe un paharut de bere pe care a trebuit sa-l si bea intr-o zona bine delimitata :D |
in Bruges e fain :). deci in Canada nu poti bea o bere la terasa, nu poti sa-ti iei de undeva un pahar cu bere sa-l bei pe banca?
Aqai spune:
Nu stiu cum e in alte provincii, dar aici unde sunt eu poti sa bei bere la terasa daca este terasa unui local cu licenta pt alcool.
nu poti sa iei insa berea pe o banca in parc :( exista campinguri in care nu ai voie cu alcool, e specificat clar. Am vazut scris mare si lat la reguli.
aici e si un oktoberfest la care nu am ajuns inca, dar chiar sunt curioasa cum e regimul berii, care e esentiala la un oktoberfest :)
alcoolul nu se vinde in orice restaurant, nici in superstore sau magazinele de cartier; exista magazine specializate pt asta. pe de alta parte, la magazinele licentiate se gaseste bere din toata lumea. noi am baut bere ciuc parca odata. si avem apa minerala borsec :) spre incantarea familionului meu bautor de apa minerala.
Happy now?
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deceneus
Nu cred ca lumea-i snoaba, dar dezavueaza faptul ca se iroseste un potential. Viata-i plina de tentatii, si daca te lasi dominat de ele risti sa-ti plafonezi viitorul. Imbinarea invatamantului cu practica ajuta, dar practica nu trebuie sa duca la sacrificarea instruirii pentru ca asta ar limita perspectiva. Eu am lucrat inainte de facultate si mi-a prins foarte bine. Alftfel percepeam si intelegeam notiunile. Lucrurile, care pentru multi pareau abstracte, pentru mine aveau logica si corespondent in viata reala. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Eu am revenit din concediu petrecut in Romania si afirm ca este pentru prima oara in 10 ani (de cind sunt plecata)cind am auzit cu urechile mele()necesitatea si sustzinerea existentzei unei munci calificate,nu intelectuale ,ci pur si simplu munca fizica!
Afirmatziile vin de la persoane ce ar fi usor incadrate in categoria snobi,insa daca si snobii afirma asa ceva.inseamna ca...a ajuns cutzitul la rana!
PS:Maru am mincat covrigi din piatza si m-am gindit la tine,am mincat hamsii la Pescaru si m-am gindit la Rall si am trecut printr-o Braila curata ,bineintzeles m-am gindit la Selene si rahatzii braileni!
Dna
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Selene_Bunny spune:
Jaba, andacos, e vara, rahatii se vad cel mai bine cand se topeste zapada. Iar centrul e frumos acum, ca e renovat.
Io-s in Cj, beau cocteiluri nealcoolice la terase.
maru spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui andacos
Eu am revenit din concediu petrecut in Romania si afirm ca este pentru prima oara in 10 ani (de cind sunt plecata)cind am auzit cu urechile mele()necesitatea si sustzinerea existentzei unei munci calificate,nu intelectuale ,ci pur si simplu munca fizica! Afirmatziile vin de la persoane ce ar fi usor incadrate in categoria snobi,insa daca si snobii afirma asa ceva.inseamna ca...a ajuns cutzitul la rana! PS:Maru am mincat covrigi din piatza si m-am gindit la tine,am mincat hamsii la Pescaru si m-am gindit la Rall si am trecut printr-o Braila curata ,bineintzeles m-am gindit la Selene si rahatzii braileni! Dna www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Dana, ce imi faci tu mie... i-ai luat din Piata mare, unde intoarce tramvaiu?
macar ai adus un covrig in traista acilea la KW? si hamsii la Pescaru?pe faleza??? bre, tu ma bagi pe mine acu in boale babesti!!!!
XIO spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Jaba, andacos, e vara, rahatii se vad cel mai bine cand se topeste zapada. Iar centrul e frumos acum, ca e renovat. Io-s in Cj, beau cocteiluri nealcoolice la terase. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Nu prea inteleg logica....vara cateii nu fac, caca?
capcaunul spune:
citat din mesajul lui XIO Nu prea inteleg logica....vara cateii nu fac, caca? |
Vara fac la umbra. Iarna la soare.