Motive de fugit din RO cu 10 picioare(3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Insista republicanii astia (pe care eu una nu ii simpatizez deloc) sa nu se renunte la arme, pe motiv ca atunci cand au venit stramosii lor in USA acu 300 de ani, isi puneau baraca in mijlocul campului si se aparau cu pusca. Nu vor sa accepte ca vremurile s-au schimbat si o tin intr-una cu "guns don't kill, people kill" si vin cu argumentul ca daca un nebun vrea sa omoare, o sa omoare prin alte metode. Dar alte metode nu sunt atat de "eficiente" ca arma automata, asa ca doar de asta se intampla in America impuscaturi din astea. Cand or incepe sa nu mai lase arme la liber si or renunta la "traditia" lor, o sa se schimbe lucrurile. Sa le ceri sa renunte ei la puscoci e ca si cand ai cere romanului sa nu mai taie porcu' de Craciun, deh...

Da, exact ... nici eu nu inteleg de ce nu se interzic armele ... inteleg ca e chestie de cultura si istorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Se opune f. multa rezistenta din partea conservatorilor, pe motive de traditie, da, nu pot sa renunte in capul lor la ideea ca nu tb sa doarma cu pusca sub perna in 2012 si ca uite ca orice nebun poa' sa puna mana pe arme si sa faca ravagii din astea. Una e un nebun cu un cocktail molotov sau alte bombe artizanale si alta unul cu pusca automata, sunt nebuni si idioti, nu prea ii suport pe conservatori, bolovani rau cu Dumnezeu, pustile si tampeniile lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Mie nu imi vine sa cred ca un pustan a reusit sa comaseze un intreg arsenal (6 arme) plus amunitie cit sa plece la razboi (6000 rounds) +) in 4 luni...basca tot echipamentul si bombe cu gaz si masti...toate cumparate pe Internet...amaritul ala de PayPal iti blocheaza contul cit ai bate din palme dar asta si-a cumparat TONE de arme si nu s-a sesizat nici dracu'.
Mie mi-a blocat cardul cind am pus benzina la 2 masini in aceeasi benzinarie iar pentru arme nu exista nici un fel de sistem de alertare????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr
Bird, poti sa explici ce ai zis aici, la ce te-ai referit?

M-am referit la faptul ca in America nu exista asigurare medicala universala si asistenta sociala. Ca majoritatea celor cu probleme mentale nu au acces la tratament din cauza ca nu au asigurare si bani. Chiar si atunci cand sunt dusi la spital intr-un episod psihotic (de exemplu) sunt tratati si externati cu o reteta in mana, fara sa existe o retea de sprijin, cineva care sa se asigure ca omul ala are unde trai, are cu ce isi cumpara medicamentele, isi ia medicamentele, are din ce trai, etc.

Spre deosebiire de America, restul tarilor dezvoltate baga enorm de multi bani in mental health si in sprijinirea si tratarea celor care sufera de boli mentale, mai mult sau mai putin grave. Indivizii sunt depistati din timp, tratati, urmariti, li se asigura locuinta, terapie, etc. Pana si cei care nu reusesc sa traiasca intr-o locuinta si aleg sa stea pe strada (nu sunt multi dar sunt) sunt urmariti zilnic. Eu am lucrat voluntar pentru o clinica care se ocupa de cei care traiesc pe strazi. Aveau o cantina unde primeau pranzul zilnic si unde erau dusuri si masini de spalat, haine de schimb, etc. La plecare primeau toti o punga cu conserve, paine, etc sa manance cina si micul dejun. Zilnic o echipa de la spital (psiholog, asistent social si asistent in psihiatrie) se deplasau la cantina si stateau de vorba cu cei care veneau la masa. Nu toti traiau pe strada, unii aveau locuinta dar nu se descurcau cu banii, nu se descurcau sa gateasca, etc. Fiecare avea dosar si faptul ca ii vedeau zilnic conteaza enorm. Imediat ii depistau pe cei care se degradau, care nu faceau fata problemelor, etc. Echipa asta se ocupa si cu administrarea medicatiei, majoritatea faceau o injectie/depozit la 2 saptamani.

Si cei care nu traiesc pe strada sunt sunati la telefon, discuta cu ei, ii viziteaza acasa. Imediat isi dau seama daca ceva nu e in regula cu ei.

Lipsa asistentei sociale si asistentei medicale combinata cu accesul liber la arme duce la nenorocirile astea. Evident ca teoretic se pot intampla oriunde. Dar ele se intampla in America cu frecventa mult mai mare decat in alte parti.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buflea
Cat despre sistemul de sanatate, Armina, nu stiu exact ce ai vrut sa spui - dar ca performantza, sistemul medical american este cel mai bun.

Depinde cum masori performanta . Americanii traiesc mai putin si au probleme de sanatate mai mari decat restul tarilor dezvoltate. Zeci de milioane de americani nu au acces la asistenta medicala primara si nu isi permit tratament la boli banale, foarte tratabile.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Ca majoritatea celor cu probleme mentale nu au acces la tratament din cauza ca nu au asigurare si bani. Chiar si atunci cand sunt dusi la spital intr-un episod psihotic (de exemplu) sunt tratati si externati cu o reteta in mana, fara sa existe o retea de sprijin, cineva care sa se asigure ca omul ala are unde trai, are cu ce isi cumpara medicamentele, isi ia medicamentele, are din ce trai, etc.

Bird, toti autorii celebrelor shooting ( ca de alea vorbim) comise in ultimii ani sunt opusul a ceea ce zici tu acolo.
Sunt adolescenti/tineri proveniti din clasa medie, parinti cu situatie materiala foarte buna, educati in scoli bune din suburbii cotate cu 10, cu acces deplin la asistenta medicala ca de asistenta sociala chiar n-aveau nevoie. Si totusi...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui arminad
Bird, toti autorii celebrelor shooting ( ca de alea vorbim) comise in ultimii ani sunt opusul a ceea ce zici tu acolo.
Sunt adolescenti/tineri proveniti din clasa medie, parinti cu situatie materiala foarte buna, educati in scoli bune din suburbii cotate cu 10, cu acces deplin la asistenta medicala ca de asistenta sociala chiar n-aveau nevoie. Si totusi...

Nu cunosc detalii despre situatia celor care au facut astfel de crime. Tu spui ca nu mediu socio-economic este de vina. Dar atunci CE provoaca astfel de manifestari? Daca spui ca indivizii astia sunt bolnavi psihic si au acces la asistenta medicala, atunci sistemul medical nu e atat de performant cum se spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Bird, nu stiu sa iti raspund la intrebare ca daca as stii m-ar angaja astia la FBI Cred insa ca accesul facil la arme este unul din motivele pentru care suntem in fruntea clasamentului ca si numar de cazuri.http://www.zerohedge.com/news/mass-shooting-incidents-last-two-decades
Poate ne zici tu de ce Martin Bryant din Australia a impuscat 35 de persoane in 1996 in ciuda accesului la asistenta medicala.
Pe lista aia sunt tari renumite pentru accesul la asistenta medicala si sociala. Deci logica mea e ca nu tine de asta.

Mergi la inceput

Eu nu am zis ca nu se intampla si in alte parti. Nu exista un sistem care sa previna 100% din cazuri. Dar faptul ca in America se intampla MULT mai des trebuie sa aibe o explicatie. Si in Australia poti sa-ti faci permis de arma. Armele nu sunt asa populare aici ca in America, dar poti sa detii arma daca doresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Vazut asa din afara, si eu cred ca e vorba tot de accesul facil la arme si munitie.

Insa nu sunt convinsa 100% ca e vorba doar de cultura - vorbim printre altele de tara sclavagismului recent (fata de alte zone din lume) unde presedinte este azi un om de culoare.

adicatelea, mentalitatile se schimba la nevoie. eu ma gandesc ca sunt foarte puternice si "pargiile si presiunile" imdustriei de armament.

Happy now?

Mergi la inceput