plaga deschisa la picior

plaga deschisa la picior | Autor: capra cu trei iezi

Link direct la acest mesaj

baiatul meu a capatat o plaga la picior care a fost cusuta - 4 copci.
2 dintre ele i-au fost scoase iar rana s-a desfacut pe portiunea respectiva. am fost la control iar medicul a zis ca nu poate sa-l mai coasa la loc (in zona celor 2 copci) si ca o sa se prinda asa rana.
eu nu sunt linistita cu acest raspuns, de aceea mai cer o parere avizata.
chiar nu se mai poate coase rana ?(jumatate din rana e prinsa in copci si e ok, dar cealalta e desfacuta).
multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

o sa se vindece fara sa mai fie cusuta, doar ca va dura putin mai mult.
nu se mai coase iar rana dupa ce se scot copcile.
ce ar putea folosi sunt sterilstrips, care sa reduca putin din tensiune si sa apropie marginile, ajutand in felul asta sa se vindece mai repede. dar depinde de pozitia ranii. daca e spre exemplu pe genunchi (sau in alte zone de flexie) nu functioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ReginaMaria spune:

Citat:
capra cu trei iezi Posted - 16/07/2012 : 14:30:24 baiatul meu a capatat o plaga la picior care a fost cusuta - 4 copci.
2 dintre ele i-au fost scoase iar rana s-a desfacut pe portiunea respectiva. am fost la control iar medicul a zis ca nu poate sa-l mai coasa la loc (in zona celor 2 copci) si ca o sa se prinda asa rana.
eu nu sunt linistita cu acest raspuns, de aceea mai cer o parere avizata.
chiar nu se mai poate coase rana ?(jumatate din rana e prinsa in copci si e ok, dar cealalta e desfacuta).
multumesc!

Buna ziua,

Va inteleg ingrijorarea dar evaluarea plagii si decizia de a efectua suturi suplimentare apartine medicului chirurg pediatru.

dna Dr. Anca Sandu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

pentru vindecare rapida incearca sa mentii plaga cat mai curata si sa fie in mediu umed .adica sa schimbi pansamentul la timp . o data / zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

multumesc pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

cu placere .speram ca esti pe drumul cel bun .

Mergi la inceput