data limita ptr indemnizatia si alocatia copilului
Buna ziua,va rog tare mult sa ma lamuriti cu :
1.Exista o data limita cand trebuie sa luam indemnizatia ,alocatia copilului?
2.Alocatia,indemnizatia se da pe sectoare?adica intre data de ..si data de .. se da in cartierul cutare,in sectorul cutare etc ..?
3. daca un postats tine locul postasului de pe sectorul meu iar eu luam indemnizatia i ntre 10-12 insa acum el cum tine locul altcuiva da banii la el pe sector ..are acest drept?pot sa fac o plangere sau e bine si normal atunci cand poate ?1
multumesc
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
Raspunsuri
eumada spune:
Cel mai sigur da un telefon la primarie,apoi la posta coroborezi datele si vezi care e vinovatul.
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Cel mai sigur da un telefon la primarie,apoi la posta coroborezi datele si vezi care e vinovatul. Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
nu am un nr de telefon a;l primariei :) insa daca acolo primesc un raspuns voi merge sa ma interesez
deci sa inteleg ca teoretic nu este normal...
eumada spune:
Hai sa-ti explic un pic principiul dupa acre functioneaza.Daca 14 este zi nelucratoare,atunci platile se fac ziua urmatoare lucratoare.In general platile se fac in asa fel ca pana in 14 sa die plecati banii catre banci si/sau posta.
Acu` fiecare cu bucataria lui.Daca banii au ajuns(mandatele0 la posta vineri..atunci vor incepe luni.Daca au ajuns luni...atunci mai dureaza cateva zile.Probleme la primarie nu sunt,inclin sa cred ca tine de posta.Banii vin separat,nu sunt din acelasi buget cu pensiile...eu zic sa intrebi la posta,de acolo pleaca buba,nu de la virarea banilor.
pinkie_pie spune:
Parca stiam ca la alocatii ultima zi de plata este 27 ale lunii. pentru indemnizatie, nu stiu, dar presupun ca tot spre sf.lunii.Unii postasi dau alocatiile in aceeeasi zi cu pensiile, de ex.la noi pe strada, cand e postasul nostru in concediu, celalalt nu vine pe data de 9 ale lunii cu alocatiile, ci pe 23 cand iau pensionarii pensia. Stiu ca e frustrant sa nu iei banii la timp, mi s-a intamplat si mie, dar nu intra in panica, trebuie sa vina si banutii. Eventual, poti vorbi dimineata la oficiul postal cu postasul, inainte sa plece el pe teren(pe la 7,30-8,00) si sigur ti-i da, ii explici ca ai mare nevoie de bani.Altfel, astepti pana la ziua cand imparte pensiile.
Doar zilele de pensii sunt fixate pe strazi, restul indemnizatiilor le da postasul cand vrea el, cel putin asa e la noi.
mami_stefi spune:
A fost o vreme cand primeam indemnizatia prin posta si mereu o primeam la sfarsitul lunii,pe 25-27 de la oficiul postal de care apartineam.Din cate am inteles la sfarsitul lunii daca nu se face plata,banii sunt trimisi la posta centrala de unde se mai pot ridica o zi sau 2 si apoi inapoi de unde au plecat initial.Daca nu se face plata timp de 3 luni consecutiv se sisteaza pana va merge titularul sa faca o cerere scrisa.
Draga mea,de ce nu iti transferi alocatia/indemnizatia pe card? E atat de simplu si rapid si nu mai astepti dupa postas.Iti faci card(astepti cam o sapt pt eliberare,ce-i drept),contul iti e deschis din prima zi,iei un extras de cont,mergi la directia muncii,completezi un formular prin care soliciti plata direct in cont si gata. nu mai stai sa urmaresti postasul,sa te gandesti daca cumva sunt probleme,nu iti faci program in functie de programul postasului,etc.
oanap85 spune:
pinkie_pie exact asa face si postasul asta din cate mi-am dat seama,ieri l-a sunat sotul ,din nou ,si i-a spus sa vina in cutare loc sa-i dea ca nu apare pe aici prin zona ca-l vad oamenii si nu vine decat peste nu stiu cate zile,adica o data cu pensiile:)
mami stefi nu mi-am facut card la inceput,de fapt am vorbit ptr card dar nu am mai mers sa-l ridic de acu 4 ani,apoi ba una ba alta si pe urma ziceam ca mai am putin de luat indemnizatie si tot asa..
acu imi pare rau dar nu stiu daca mai are rost pentru cat timp mai am eu de luat ...
multumesc pentru raspunsuri