Cota unica

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

In momentul asta Ponta tine o conferinta de presa.

Printre altele a infirmat zvonul conform caruia va trece la impozitarea progresiva.
Cota unica va ramane aceeasi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Histamina,am sctis ca e demonstrativ si ca nu luam alea in calcul,discutam strict de impozit.Scrie pe acolo presupunem.

P.S stiu cum se calculeaza salriile asta fac toata ziua.
Exemplu era teoretic pentru a demonstra ce insemna cota unica,la fel si suma de 500....teoretic stii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

pai logic ca ramane la fel.
hidrolectrica, min ec- minele de uraniu,nuclear electrica?
la nuclear electrica salariul mediu de in jur de 7000 de lei.in ultimul caz cred ca e justifficat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

deci la o cota de impozitare unica Gigel,amaratul obisnuit ramane in mana cu 340 ron.
Smecherul Ionel ramane,platind aceeasi cota de impozit 16% cu 3700 ron.

De ce aia care castiga putin sunt amarati si aia care castiga bine sunt smecheri?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

eumada

Sa-l jupuim pe "smecherul Ionel" ..sa luam pielea de pe el, cum isi permite el sa castige 5000?
Nu putea sa nu mai faca scoala , sa nu gandeasca...si sa catige si el 340...sa mai ia si niste ajutoare de la stat...

Cu riscul sa-mi iau avertisment iti spun .....mi-e greata de oamenii care gandesc asha!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Citat:

deci la o cota de impozitare unica Gigel,amaratul obisnuit ramane in mana cu 340 ron.

De ce aia care castiga putin sunt amarati si aia care castiga bine sunt smecheri?!

= mostra de gandire (post)comunista

in loc sa apreciem pe cine este in stare sa reuseasca, sa aiba succes.. il cainam pe cel mai putin capabil.. basca il mai si mangaiem pe cap.. "saracul"

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:

Impozitarea progresiva a mai fost si nu-mi aduc aminte sa fi fost probleme.
Eu gandesc asa:luam pe Gigel si Ionel..

Gigel 1000 ron brut
Ionel 5000 ron brut.
Fac abstractie de celelalte dari la stat si presupun ca are doar impozitul de platit.

Mai presupunem ca amandoi au nevoie de o suma minima de supravietuit de 500 ron pe luna.Valabila la amandoi.

Sa vedem: Gigel are impozit 16%= 160ron. 1000-160=840.840-500=340ron ii raman in mana lui Gigel

Ionel : 16% 5000*16%=800 ron.5000-800=4200-500=3700

deci la o cota de impozitare unica Gigel,amaratul obisnuit ramane in mana cu 340 ron.Smecherul Ionel ramane,platind aceeasi cota de impozit 16% cu 3700 ron.In tarile civilizate,cele nordice de exemplu,explica parca pe undeva Mihaela s,parca,exista impozitarea progresiva.Si nimeni nu protesteaza.

Mie mio se pare mult mai corecta impozitarea pe trepte de venit.

Pot remarca doar ca diferenta dintre brutul si netul "Smecherului" cu venit mare DECLARAT si pentru care plateste cinstit taxe este mai mare decat venitul brut initial al "amaratului".
Cu alte cuvinte nu se poate pune semnul egal intre 16% din 5000 si 16% din 1000.
Mie imi place foarte tare intoxicarea asta comunista cu "nu e drept sa plateasca la fel si amaratul si smecherul", la fel insemnand de fapt acelasi procent aplicat la sume total diferite... deci deloc la fel.

Mada, "Smecherul" ramane cu mai mult in mana decat "Amaratul" pentru ca "Smecherul" vinde pe piata muncii ceva mai de valoare decat amaratul, "marfa" lui e mai cautata si mai pretuita. Amaratul vinde marfa de calitatea slaba sau de care e satutrata piata. Daca-si "upgradeaza" marfa poate deveni "Smecher". Depinde de el.

Salariu mare poate insemna "smecherie" in sistemul public, in privat inseamna in general : munca multa, carte multa, competitivitate si profesionalism. Cu totul alta "smecherie"...

Mie mi s-a zbarlit parul citind postarea ta, mi se pare ca m-am intors in timp ...

PS: Ziceai ca esti in PNL? Ce-o avea gandirea ta cu mentalitatea si principiile liberale zau ca nu stiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:

Impozitarea progresiva a mai fost si nu-mi aduc aminte sa fi fost probleme.
Eu gandesc asa:luam pe Gigel si Ionel..

Gigel 1000 ron brut
Ionel 5000 ron brut.
Fac abstractie de celelalte dari la stat si presupun ca are doar impozitul de platit.

Mai presupunem ca amandoi au nevoie de o suma minima de supravietuit de 500 ron pe luna.Valabila la amandoi.

Sa vedem: Gigel are impozit 16%= 160ron. 1000-160=840.840-500=340ron ii raman in mana lui Gigel

Ionel : 16% 5000*16%=800 ron.5000-800=4200-500=3700

In tarile civilizate,cele nordice de exemplu,explica parca pe undeva Mihaela s,parca,exista impozitarea progresiva.Si nimeni nu protesteaza.

Mie mio se pare mult mai corecta impozitarea pe trepte de venit.

Iar cu firmele....mai nu mai plangeti patronii ca un contabil bun gaseste vesnic portite legale ca sa plateasca patronul cat mai putin...iar evaziunea se face la nivel inalt9tigarile de contrabanda) si altele....

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Te-ai gandit ca probabil Ionel nu are o munca grea sau stresanta pentru acei 1000 RON iar Gigel probabil lucreaza 12 ore/.zi, are proiecte, dead-line-uri, mai lucreaza si acasa sau in week-end.

Si are nevoie de banii aceia pentru ca nu are timp sa-si gateasca, sa caute cele mjai mici preturi si are nevoie sa-si incarce cumva bateriile in putinul timp liber ramas. Poate are de platit o gradinita privata, ca n-are timp de stat la cozi cu zilele pentru gradinita de stat, sau o asistenta medicala privata, ca tot asa, la salariu mare, de obicei nu poti sa stai cu zilele la cabinete dupa trimiteri si analiza pseudo-gratuite. De asemenea cel mai probabil Gigel are multa scoala, specializari si cariera ca sa ajunga la acest salariu. Mai conteaza ?

Eu nu zic ca nu exista si oameni care se spetesc si pentru 1000 RON sau oameni care castiga pe nemunca 5000 dar sigur exista si situatiile de mai sus. Si atunci impozitele acestea nu-l mai incurajeaza pe Gigel sa fie mai bun decat Ionel, sa progreseze.

Asa, si mai e ceva: 16% din 1000 RON = 160 RON
16% din 5000 RON = 800 RON

Curat egalitate nu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

in general ionel, cu 1000 de lei a frecat menta in generala, asijderea in liceu, daca o avea. iese regulat in strada ca nu drept unii sa castige 5000 de lei si el numai o mie de lei.
apoi capensionar, urla ca are doar 700 pensie dupa 35 de ani de munca bruta, fizica.
daca ii spui lui Ionel,ca daca nu exista Gigel,care gandeste si care il face sa progreseze, el planta ceapa si culegea porumb si acum , te injura.
daca ii spui lui Ionel sa faca treaba lui gigel, iti spune ca ce mare chestie e, cu conditia sa reuseasca sa faca acordul dintre subiect si predicat.
stiu, exista profesori si invatatori cu salarii de mizerie.am fost in sistem.unul mediocru.ai maxim 4 ore pe zi de munca.
de medici imi pare rau si cred ca ei sunt Gigel cu salariul de Ionel.
sa revenim la Gigel.
asta alege sa invete.colegii de generatie se duc prin baruri, prostul sta si invata.colegii de facultate stau la mare, el isi ia job de vara.
termina facultatea, munceste pe rupte.
nu mais tie ca e zi,decat o data,maxim de doua ori pe saptamana.pleaca noaptea,vine noaptea.
si pt asta trebuie sa ii dea socoteala lui Ionel care freaca telecomanda.
apoi Ionel cere mila publica. Gigel plateste. statul nu-l ajuta. Gigel are probleme de sanatate, plateste. Ionel ia din banii platiti la buget de Gigel.
cam asa stau lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Si mai e ceva: Gigel cheltuie banii respectivi, pe rate la un apartament, la o masina, pe meditatiile copiilor, pe o carte, etc.

Banii se reintorc in economie si incurajeaza consumul, si asa, are poate si Ionel sanse sa castige mai mult.

Gigel este de fapt clasa medie pe care Romania se straduie sa o creeze de 20 de ani. Dar sa-i dam in cap, ca-s mai buni 3 Ioneli decat 1 Gigel !

Mergi la inceput