Podurile din Madison County ...(2)
Raspunsuri - Pagina 4
Aqai spune:
Al tau il stiu, asa e.
Si cred ca il stiu si pe cel al ~70% din cele ce au scris la topicul asta, daca e.
Ca doar de aceea avem si parte de un dialog atat de linistit si fluent. N-a venit "cealalta tabara" :D
Oricum, musai sa o spun si eu: imi place tonul. Felicitari!
mihaela_s spune:
Si da si nu buflea .
Da pentru ca asa e, felul in care a fost prezentat adulterul a facut ca el sa fie "trecut cu vederea".
Nu, pentru ca viata bate filmul! Dragostea aceea mare si unica, chiar exista! Si la sfarsit chiar nu conteaza sacrificiile, poti sa iei totul de la zero si sa fii fericit cu iubirea ta. Ca ea se aseaza pe alte dimensiuni, cum spune balanta, perfect de acord.
Edit: ma refeream la postarea asta:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Eu cred ca asta este tot o tehnica de manipulare a artistului ...pentru ca daca nu ti-ar fi prezentat-o ca pe marea, unica dragoste (notiune in care multa lume crede dar nu exista vreo dovada clara ca exista ), nu ai mai fi fost atat de empatica cu adulterina. La fel si cu Anna Karenina ... Ca argument in favoarea mea, o aduc in discutie pe adulterina din Unfaithful . Ia sa vedem, cata lume a rezonat cu povestea de acolo, bine, lasand la o parte crima aia de prost gust hollywood-ian. ? |
Si PS: nu imi amintesc actiunea din Unfaithful, cred ca nu a fost la fel de remarcabila. Sau?
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Si PS: nu imi amintesc actiunea din Unfaithful, cred ca nu a fost la fel de remarcabila. Sau? |
Nu a fost scriptul atat de bun, desi actiunea a fost mai complexa decat in Poduri. Nu a stors lacrimi, nu a fost trista, nu a conturat o dragoste mare si unica (aia din Poduri, in 4 zile ne-a convins cat era de unica ), nu s-a focusat pe alegeri desi si acolo au loc alegeri si in plus, au bagat o crima penibila ca sa creasca incasarile. Diferti fata de Poduri si gresit (zic eu), a portretizat suferinta unui barbat inselat versus o femeie inselatoare
AB_AC spune:
Ce ti-e si cu arta... Eu cetii cartea si nu vazui filmul asa ca ... mi-a placut ... pentru ca sustinea ca dragostea cea mare exista. Ca indiferent cat de anosta pari aceea dragoste o poti astepta si o poti trai.
Eu vad regulile monogame ale societatii ca o reflectare a idealurilor noastre. In "conditii perfecte de emperatura si presiune initiale" dragostea monogama ar trebui sa se intample. Nici mie Francesca nu- mi parea indragostita de sot. De fapt sau la casatorie sau apoi idealul s-a pierdut. Emotia si dragostea ei nu erau pentru acel om. Asa ca nu avea cum sa traiasca un ideal. Si daca ai apucat sa-ti faci copii cu cine nu trebuie ramai impartita intre a le explica lor de ce idealul ala frumos de poveste nu tine si a trai ca si cum povestea se poate mima.
Vad ca lumea tot dezbate ideea ca Francesca ar fi trait deja o mare dragoste si asta era a doua. Ma indoiesc. Femeia aceea intra amortita in vraja. Nimic nu-i aduce aminte de ceva trait si nu-i nici un pasaj in care sa faca o paralela.
Aqai spune:
Nici eu nu cred ca a fost a doua mare dragoste pentru Francesca. Nu cred nici macar ca aceasta a doua a fost Marea Dragoste - ups, adica daca a fost for real in sensul nu puea exista nimic deasupra ei.
Am credinta ca povestile astea romantioase, care refuza sa se termine in rutina sau dezastru poarta asa o aura... aparte. Care ne poate face sa credem ca aceea a fost THE ONE. Dar nu stim. Pentru ca nici macar nu a ajuns la partea validarilor. Sunt doar primele emotii, cele in care nu vezi nimic, in care faci dragoste si cu cuvinte si din priviri, nici o lacrima nu a curs, nici o asteptare nu s-a tarat mica intr-un colt.
Am 2 experiente de felul acesta. Prima a rezistat prea mult ca sa nu fi fost ceva acolo, si a fost tare... out of this modern world. A doua, multi ani distanta, cred ca a fost un efect de avalansa. A crescut din ideea a ceea ce era.
Dar asta nu le face pe nici una marile iubiri. desi cu privire la prima am indoieli ... :)
ramiris spune:
citat din mesajul lui buflea Fetelor, voi ca dati seama ce de mituri sfaramati cu vorbele astea ? |
Cred ca sunt mai mult aspiratii decat mituri. Si nu le sfaramam, le prezentam dintr-o alta perspectiva.
Cativa ani in plus si ceva mai multi ani de casnicie au avantajul de a da mai mult context si de a largi perspectiva.
ramiris spune:
Nu a fost scriptul atat de bun, desi actiunea a fost mai complexa decat in Poduri. Nu a stors lacrimi, nu a fost trista, nu a conturat o dragoste mare si unica (aia din Poduri, in 4 zile ne-a convins cat era de unica ), nu s-a focusat pe alegeri desi si acolo au loc alegeri si in plus, au bagat o crima penibila ca sa creasca incasarile. Diferti fata de Poduri si gresit (zic eu), a portretizat suferinta unui barbat inselat versus o femeie inselatoare |
Mie in Unfaithful protagonista mi s-a parut mai mult sedusa decat intrata intr-o indragosteala, nu-l am foarte proaspat in minte dar asta mi-a ramas. Si o pregnanta imagine de aventura in care prima partea de pasiune fizica.
Si ovcorz... Olivier Martinez....frumos raaaaauuuuuu. Desi eu nu l-as fi inselat pe Richard Gere... cred.
mihaela_s spune:
Nu a fost scriptul atat de bun, desi actiunea a fost mai complexa decat in Poduri. Nu a stors lacrimi, nu a fost trista, nu a conturat o dragoste mare si unica (aia din Poduri, in 4 zile ne-a convins cat era de unica ), nu s-a focusat pe alegeri desi si acolo au loc alegeri si in plus, au bagat o crima penibila ca sa creasca incasarile. Diferti fata de Poduri si gresit (zic eu), a portretizat suferinta unui barbat inselat versus o femeie inselatoare |
Mersi. Acum stiu de ce nu am ramas cu nimic de pe urma filmului asta, desi stiu sigur ca l-am vazut. Pdmc l-am vazut de doua ori...o data in tinerete si a doua oara de vreo 3-4 ani. Am citit si cartea, intre cele doua vizionari si am ramas cu aceeasi impresie.
buflea spune:
citat din mesajul lui Aqai Nici eu nu cred ca a fost a doua mare dragoste pentru Francesca. Nu cred nici macar ca aceasta a doua a fost Marea Dragoste - ups, adica daca a fost for real in sensul nu puea exista nimic deasupra ei. |
Ba mie imi place sa cred ca a fost a doua ei dragoste, pentru ca eu nu cred in dragostea unica, cred ca omul are disponibilitate sa se indragosteasca de mai multe ori in viata si sa iubeasca tot de mai multe ori, cu aceeasi intensitate.
Filmul (nu stiu cartea ?) nu se focuseaza deloc pe relatia Francescai cu sotul ei - in afara de a sugera ca este o relatie calma, calda si focusata pe familie, o relatie care trebuie sa aiba ceva afectiune in spate, poate nu "tavanele" de care aflam putin mai incolo, dar ceva trebuie sa fi fost. Faptul ca nu l-a parasit, nu i-a spus niciodata, i s-a dedicat pana la moarte, cu recunostinta si devotament, ma face pe mine sa gandesc ca l-a iubit.
De aici fiecare intelege ce vrea sau mai exact ce ii convine astfel incat sa o placa cat mai mult pe adulterina (caci scopul filmului asta este - sa rezonam cu ea, sa o iubim, sa plangem, sa o intelegem si sa o iertam)
- ba ca nu-l mai iubea,
- ba ca nu l-a iubit niciodata,
- ba ca il iubea si cand era pe tavane
- ba ca nu l-a mai iubit dupa tavane ...
O prietena mi-a atras atentia in weekend asupra unui aspect despre care eu nu imi aduc aminte - ca in sat acolo mai era o adulterina cu care ea, dupa ce isi consuma aventura, se imprieteneste ... imi aduc aminte ca la finalul filmului Francesca se duce cu o placinta la o vecina parca, care devine amica ei si carieia, dupa mult timp ii povesteste de adulter ...dar mai exact, care era povestea care statea in spatele acestei prietene ? Stie cineva ?