sange grupa O Rh negativ, urgent!!!
Cu riscul de a imi lua suturi pentru postat aiurea, va rog sa cititi si sa raspandinti prin orice mijloace aceasta stire in speranta ca vom gasi pe cineva cu aceasta grupa de sange.
Noi suntem dati peste cap rau de doua zile...am aflat ca fetita de 3 ani si jumatate a unor colegi de facultate( cu are am pastrat legatura si ne-am si vazut la o bere prin primavara) are leucocita limfoblastica acuta,faza 2. Vestea a fost un soc ingrozitor si pentru ei, in momentul acesta Tessa e internata la Fundeni si are nevoie urgent de sange grupa 0 Rh negativ. Daca aveti aceasta grupa si Rh sau stiti pe cineva va rog donati maine dimineata la ora 7 la Centrul de transfuzii Bucuresti si sangele va ajunge la Tessa. Situatia e dramatica, mama deja nu mai are sange de donat iar de la spital nu le pot repartiza pentru ca e rar, nu au in stoc si daca fac rost dau la alte cazuri considerate mai grave.
http://tessa.ro/despre_tessa/
Raspunsuri
ali24 spune:
buna.eu am grupa o1 negativ dar sunt din arad.daca crezi ca exista vreo varianta prin care pot dona si poate ajunge sangele la fetita astept sa imi spui.
zmotocel spune:
termenul este defapt : leucemie limfoblastica acuta (ALL)
nu stiu exact de ce au nevoie de sange, transfuzia sanguina nu este tratament standard pt leucemie, oricum....
la centrul de transfuzii pot merge sa doneze persoane cu orice grupa, mentionand la donare ca o fac in numele pacientului x internat la spitalul y sub ingrijirea doctorului z.
centrul va elibera catre spital grupa de sange dorita indiferent de grupa donatorilor (oricum pacientul nu va primi sangele donat pt el, chiar daca este grupa potrivita, deoarece dureaza cel putin cateva zile pana sangele va fi procesat).
fiind vorba de 0 Rh negativ, ar fi ideal sa mearga donatori cu aceasta grupa pt ca institutul sa poata inlocui rezervele ce vor fi livrate catre spital, dar orice grupa este ok.
din pacate nu sunt in tara ca sa va pot ajuta.
eumada spune:
Da-mi pe pm o adresa de facebook,sa pot posta...am in lista persoane din Bucuresti.....
ancadragoman spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Da-mi pe pm o adresa de facebook,sa pot posta...am in lista persoane din Bucuresti..... Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Buna idee ,da-mi si mie si postam pe fb
anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!
ancadragoman spune:
gata am postat pe FB,doamne ajuta !!!
anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!
xxxwoman spune:
Puneti un anunt pe donor.ro . Si eu sunt in baza lor de date de la ultima sarcina pe care am avut-o cu risc. Din pacate eu am A2 negativ... Dar pentru mine au donat apropiatii orice grupa de sange (s-a mentionat de fiecare data la Centrul de Transfuzii ca este pentru mine), iar ei urmau sa-mi asigure A2 negativ in caz de nevoie.
E ideal sa ai donator compatibil, dar nu e musai, asta voiam sa spun.
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zmotocel termenul este defapt : leucemie limfoblastica acuta (ALL) nu stiu exact de ce au nevoie de sange, transfuzia sanguina nu este tratament standard pt leucemie, oricum.... la centrul de transfuzii pot merge sa doneze persoane cu orice grupa, mentionand la donare ca o fac in numele pacientului x internat la spitalul y sub ingrijirea doctorului z. centrul va elibera catre spital grupa de sange dorita indiferent de grupa donatorilor (oricum pacientul nu va primi sangele donat pt el, chiar daca este grupa potrivita, deoarece dureaza cel putin cateva zile pana sangele va fi procesat). fiind vorba de 0 Rh negativ, ar fi ideal sa mearga donatori cu aceasta grupa pt ca institutul sa poata inlocui rezervele ce vor fi livrate catre spital, dar orice grupa este ok. din pacate nu sunt in tara ca sa va pot ajuta. |
Of, nu stim, da' vorbim, frate! Se fac transfuzii pentru ca celulele de leucemie distrug celulele sanatoase. Si maduva nu poate produce hemoglobina la fel de rapid cum o distruge leucocitele. Si atunci, se fac transfuzii.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA