Motive de fugit din RO cu 10 picioare(2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tiusca

Cum se schimba parerea unui om atunci cand are rezidenta permanenta?Eu am zis ca a muncit 8 ani de zile in strainatate,nu a strans nicun ban pentru ca nu asta a fost obiectivul lui(nu avea nici familie nici copii,familia si-a intemeiat-o aici).Nu a zis nimic de rau nici de tarile in care a lucrat nici de tara in care a revenit.
Mi-e greu sa cred ca cineva munceste pe santier,in constructii cu AC.Cineva trebuie sa faca si treaba asta,nu-i asa?sau aveti vreo problema cu oamenii care fac munca de jos?credeti ca au o viziune mai inferioara asupra calitatii vetii?Care parte nu s-a inteles?Am zis ca exista oameni care au stat in diferite tari ,pe fiecare le-a acceptat cu bune si rele si nu si-a exprimat asa opinii ferme de genul:"spaniolii sunt galagiosi,ci a zis ceva de genul"spaniolii sunt galagiosi,dar stiu sa se distreze".Ori eu in postarile voastre nu am vazut decat aspectele negative,nimic de bine.Asa-i?

Tiusca, eu vorbesc din experienta mea ......tu din a fratelui .

Tu chiar nu ai inteles ce am vrut sa zic cu AC?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Pai tiusca, subiectul e "motive de plecat" deci se cauta partile negative.

Acum ca exercitiu stau si ma gindesc care sunt partile pozitive in Romania. Cind imi vin niste idei revin, deocamdata sunt blocata in rahati si gropi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Acum ca exercitiu stau si ma gindesc care sunt partile pozitive in Romania. Cind imi vin niste idei revin, deocamdata sunt blocata in rahati si gropi.

Mititeii ...dar deja se gasesc si aici la magazinele romanesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

ab5174-mi-e greu sa "vorbesc" cu tine,nu e nimic constructiv in discutiile dintre noi doua.Daca am incercat sa aflu informatii din punctul tau de vedere asupra UK-ului nu am aflat decat ca este tara ideala pentru tine si partile negative ale Romaniei.Acum te rog frumos,daca ar fi plec sa plec in UK ,de ce as pleca,dar fara sa-mi arati partile negative ale Romaniei.Lauda-mi UK-ul,ok?Apoi as dori daca se poate,sa vina si alte fete din UK sa confirme sau sa infirme.Corect?Ar fi ideal daca ai avea si copii ca sa aflam si experientele tale cu el in scoli sau in sistemul sanitar de acolo,daca ai avut experiente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Mititeii ...dar deja se gasesc si aici la magazinele romanesti

Sotul meu neamt face niste mititei la fel de buni ca aia de pe drumul spre sinaia

Mergi la inceput

Citat:

ab5174-mi-e greu sa "vorbesc" cu tine,nu e nimic constructiv in discutiile dintre noi doua.Daca am incercat sa aflu informatii din punctul tau de vedere asupra UK-ului nu am aflat decat ca este tara ideala pentru tine si partile negative ale Romaniei.Acum te rog frumos,daca ar fi plec sa plec in UK ,de ce as pleca,dar fara sa-mi arati partile negative ale Romaniei.Lauda-mi UK-ul,ok?Apoi as dori daca se poate,sa vina si alte fete din UK sa confirme sau sa infirme.Corect?Ar fi ideal daca ai avea si copii ca sa aflam si experientele tale cu el in scoli sau in sistemul sanitar de acolo,daca ai avut experiente.

tiusca, cum am mai spus sintem diferite....din cite am inteles tie iti este bine in Romania.

Despre educatie inteaba si iti raspund, doar sint acolo.....sistem de sanatate , eu inca sint multumita - nici nu am avut nevoie prea mult. Noi ne-am facut si asigurare privata, in caz de vreo porcarie mai mare.
Cind sint racita rau, sau am infectie la urechi ....sun la doctor dimineata si ii spun ca pentru mine e o urgenta si ma primeste in ziua respectiva .......eu am tot avut probleme cu infectiile la urechi.

Orice reteta eu o platesc cu £7 si ceva ....nu conteaza cite medicamente sint trecute.
Cei care sint pe beneficii au retetele gratis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Nu poti compara un profesionist emigrat cu acte in regula cu cineva plecat la munca prin Spania.

Bird, daca ne referim strict la situatia profesionala/ tipul de munca in cele 2 cazuri... e de necomparat intr-adevar.

Cel care pleaca la munca in spania STIE excat la ce pleaca. Un bun profesionist, instruit si cu experienta poate sa se insele puternic.

Nu o sa generalizez, o sa spun doar despre mine: am plecat de pe o pozitie de director (facultate, master, acreditari in progres si o multime de cursuri/ certificari) ca sa ajung aici in situatia minunata in care pentru pozitii de nivelul meu "nu am experienta canadiana" iar pt pozitii entry trebuie sa-mi tai cv-ul la greu, altfel sunt overqualified. Si realitatea e ca nu vreau sa fac asta, fiindca 12 ani de zile am muncit pe branci, am facut cariera numai pe fortele mele si am primit o tona de recunoastere la nivel national si corporate acolo unde am lucrat. Asta o spun ca sa nu-mi spuan cineva ca in ro carierele sunt... si diplomele sunt.... ca scot fum pe nas. Suntem o multime de buni profesionisti, seriosi, bine pregatiti si cu rezultate in ro.

Dar uite ca... leadershipul se opreste la frontiera, indiferent ce spun toti expertii in leadership.

Emigrarea, in aceste conditii, e o greseala din punct de vedere profesional.

So, da, e o diferenta, reiau. cel care pleaca pregatit psihic pentru o munca fizica de ex este mult mai pregatit sa faca fata realitatii pe care o gaseste decat un bun profesionist care a fost antrenat sa gandeasca ca va putea sa profeseze cel putin la acelasi nivel.

si PS: dupa toate sfaturile bune pe care le-am primit sa fac scoli aici, pana la urma sunt tot bani dati aiurea daca le faci in acelasi domeniu. Tocmai am experimentat o noua realitate: certificarea nu ma ajuta prea mult. Tot de la entry level tre' sa ma astept s-o iau, doar ca mi-am platit scoala singura. Daca ma angajam intai entry level, macar aveam sansa sa-mi plateasca o companie scoala.

Pentru mine experienta asta (si repet, din punct de vedere profesional) e tare amara. Si ma simt tare inselata de o multime de lume care mi-a spus ca la experienta si nivelul meu, nu voi avea nici o problema cu cariera. Au uitat doar sa precizeze ca de fapt nu vorbim de cariera ci de luat de la capat ... Asta a aparut numai in momentul in care am inceput sa intreb de fapt ce gresesc, de nu reusesc ceea ce imi doresc. Atunci si-au adus aminte brusc: a, pai tu vrei prea mult. nu merg asa lucrurile.

Si de niste oameni care mi-au promis sprijin aici si pentru care am tras din greu acasa iar realitatea dura e ca de fapt... nu prea aveau CUM sa ma ajute. imi e prea greu sa ma gandesc ca nici nu s-au mai gandit sa o faca odata ce eu mi-am facut partea de intelegere.

Cuvintele sunt harta mintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Ca sa raspund la subiect, daca ar fi sa caut motivele pt care as fugi din Ro cu 10 picioare, le-as pune pe o lista, alaturi de motivele pt care as ramine. Si as cintari fffff bine ceea ce e esential, indispensabil, important, facultativ etc pt mine si abia pe urma as lua o decizie. In niciun caz n-as pune in topul relelor scuipatii ,rahatii si ciinii si in niciun caz n-as cadea in extaz pt zimbetul, mersi-ul si bine-ati venit-ul de dincolo. Faceti, ca sa luam niste termeni din cresterea copilului, diferenta intre nevoi si dorinte. Mergeti la esenta, voi va cunosteti cel mai bine, stiti ce doriti de la viata, ce v-ar face fericiti si ce v-ar neferici, analizati tot, de la clima pina la dorul de mama si tot ce va reprezinta.

(Si, ca off topic, citindu-te la acest subiect, Ab5174, realizez ca Ro nu e neaparat in pierdere ca-i pleaca oamenii, uneori e chiar in cistig, iarta-ma c-am spus asta.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Aquai, am o prietena care a trecut exact prin aceeasi experienta, in Canada. S-a intors in RO, apoi iar a plecat (sotul ei a insistat, din partea ei nu s-ar mai fi intors acolo)...acum e ok. Dar au fost perioade lungi in care nu a fost ok, experienta ei uriasa in RO nu a valorat nimic (si nici doctoratul ei...ca tot veni vorba).

Cred ca e mai bine cand pleci de tanar si nu apuci sa ai o experienta, asa ca nu mai ai ce compara.

Cunosc pe cineva ce s-a intors chiar si din magifica Australia...dorul de parinti a doborat-o, era singura acolo.

Deci sunt situatii si situatii, nu putem generaliza. Ce e bine pentru cineva nu e neaparat bine pentru toata lumea. Daca cineva e multumit cu alegerea facuta, pai asta e singurul lucru care conteaza de fapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:

coracora-ai perfecta dreptate,romanul se simte profund jignit cand ii spui sa curete in urma lui.Eu am ajuns la concluzia ca numai un sistem de amenzi cu valori foarte mari poate sa-i educe.De buna voie,mai greu..

Ma indoiesc. Un exemplu fara legatura: cand vecinul de deasupra mamei mele ne-a chinuit cu muzica data la maximum si scandal vreo trei zile, a primit amenda parca 200 de lei. De indata ce au plecat jandarmii, muzica a inceput sa urle mai cu foc si paharele sa fie sparte de pereti cu si mai mult naduf. "Ca io am bani sa platesc 10 amenzi de-astea". Avea 7.000 de EUR castigati in Spania.

Pe vremea comunismului, munca patriotica era obligatorie. Si zau ca asta nu mi se parea rau.

Mergi la inceput