copii abandonati=copii nevinovati!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Educatie sexuala.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Corect ...mai ales ca (....) contraceptivele sint gratis.

...in Romania...?????!!!

Nina,mami de,

da, in romania...in cluj cel putin stiu ca anii trecuti se dadeau contraceptive si prezervative gratis la una dintre maternitati. nu stiu daca mai este valabil, dar am pers in anturaj care mergeau tot la 3 luni si isi luau contraceptivele. deci, se poate...insa din pacate nu a fost destul de mediatizat, astfel incat multe persoane nu stiau.

Caught between the devil and the deep blue sea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Da, sunt gratuite, iar la stat daca ai minimum 4 copii, esti saraca si insarcinata si nu vrei sa pastrezi sarcina, chiuretajul este gratuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Buna ziua,

Sunt o membra mai veche a acestui forum,dar care din motive ce tin strict de lipsa de timp nu a mai reusit sa intre ani in sir pe aici..Nu mai stiu regulile de functionare ale formului si de aceea rog un moderator sa mute acest mesaj,acolo unde ii este locul.

Aseara am urmarit un reportaj despre copiii abandonati de mame in Spitalul de copii Iasi;cu siguranta si in alte orase se intimpla la fel si nimeni nu ia nici o masura si nu ajuta in vreun fel medicii si asistentele care fac atatea sacrificii pentru acesti copii nefericiti.
aici detalii:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/abandonare-extrema-47-de-prunci-plang-dupa-mama-in-spital-984344.html
Mi se pare absolut inuman si incredbil ceea ce se petrece in Romania de astazi,sunt revoltata la culme, dar din pacate nu pot decat sa strig dupa ajutor.Nu cunosc pe nimeni care ar putea trage un semnal de alarma in privinta copiiilor abandonati si nu cunosc pe nimeni care sa apartina vreunei fundatii sau agentii umanitare care ar putea ajuta aceste suflete nevinovate.
Din acest motiv va rog din suflet,daca stiti pe cineva care ar putea face ceva,cat de putin, transmiteti acest mesaj mai departe.
Va multumesc din suflet!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miley2012

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Apai mergand de la aceleasi premise ma apuc si eu sa deschid subiecte, eventual 1 pe ora ca tot vine weekendul.
De ce exista coruptie?
De ce nu ploua?
De ce ploua prea mult?
De ce nu sunt suficienti bani?
De ce nu-mi gasesc cheile?
De ce e Nastase martir?

Statul face cate poate, zic eu, pentru prevenirea abandonului si pentru integrarea copiilor deja abandonati in sisteme de tip familial. Sistemul scartaie si nu are buget suficient, dar e oricum un pas inainte fata de fostele "case de copii". Tatal meu a lucrat si la un orfelinat pe la inceputul carierei sale de profesor; eu am facut facultatea de Asistenta Sociala. De facut se face cate ceva, din cate am avut ocazia sa vad.

Insa "statul" nu e dumnezeu si nu are puteri nemarginite. Statul nu-ti poate pune cu forta prezervativul pe $@&^, nu te poate convinge sa GANDESTI in perspectiva, nu te poate obliga sa ai mai intai un job, un venit constant si legal inainte de a te pune pe facut copii.

Dar tu de ce nu faci nimic?

Intentia ta e la fel de sterila si de inutila ca infamele poze de pe facebook "share aceasta poza cu un copil invalid daca vrei sa invinga cancerul". Nu, scuze. N-a trait nimeni din likeuri pe FB si nu a fost platita vreodata hrana unui copil din nr de views la un topic de forum.

Exista o sectiune a acestui forum dedicata ajutorului si campaniilor umanitare. Unde sunt cateva femei care in loc sa se intrebe de ce nu face statul, fac ele, ACUM, ceva concret. Poate te intereseaza.
IN MOMENTUL IM CARE CITESC O INTREBARE UN SUBIECT ...CARE CHIAR NU MA INTERESEAZA NICI NU RASPUND LA EL DOAR DE DRAGUL DE A RASPUNDE! daca deranjeaza pe cineva.....scuze!Fiecare are dreptul sa intrebe???deci .....

controleaza-te.

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

de cand am devenit mama ,si recunosc ca inainte de a deveni mama nu imi puneam intrebari de genu " oare cum cresc acei copii?",acum de multe ori plang cand ii vad si de multe ori ma intreb :cine are grija de copiii mici abandonati?in special de bebelusi?
cate nopti nedormite am avut,cate nopti am vegheat la capataiul lor,de cate ori s-au imbolnavit,s-au lovit,sau au avut nevoie de o simpla alinare ...cine face asta ptr copiii abandonati?pe cine intereseaza toate astea?
de multe ori imi pun aceste intrebari cand alor mei li se intamla cate ceva...dar ce folos cand eu nu pot sa fac nimic ptr ei?
o data un preot mi-a zis sa botez 1,2 copii apoi i-am zis ca inca nu am avut ocazia ...si atunci mi-a zis "dar sunt atatia copii nebotezati la spitalul de copii "...m-am gandit la asta si cu rusine spun ca imi este frica,de ce:ptr ca eu nu pot sa merg sa-i botez si apoi sa uit de ei,nu pot,
si ma gandesc ,si ma intreb"oare voi putea avea grija de acei copii"?
mi-am zis sa ii botez si apoi din cand in cand sa merg sa-i vad ,sa le duc cate ceva dar mie frica sa nu ma implic prea mult,mie frica sa nu ma atasez de ei si atunci ce ma fac?ca eu nu pot sa-i adopt,nu ma tine psihicul si buzunarul..
poate parea banal ce zic dar asta gandesc si poate ca sunt multi care gandesc ca mine...
de cand am vazut ultima data in spitalul de copii o fetita de 7 luni abandonata au trecut 6 ani iar eu nu pot sa o uit,ma gandesc des la ea si ma simt vinovata ca nu am luat-o o data macar in brate :((
statul nu stiu ce poate face, insa fiecare trebuie sa-si asume responsabilitate ptr ceea ce face dar cum sunt atatea care fac copii doar ptr ai vinde,ai pune la cersit etc oare chiar legal nu se poate face nimic?
de ce este interzis sa nu ai dreptul sa le faci ceva acelor femei care fac copii si ii abandoneaza sau profita de ei..?
de ce pentru ele exsita -dreptul omului- si pentru acei copii nu?
de ce nu se gandesc cat de rau le este la orfelinate singuri fara cineva careia sa le pese de ei?
iti vine sa ragi,sa zbieri cand vezi legi de kk in Romania,cand vezi drepturile si ceea ce se numeste protectia copilului si apoi te mai intrebi"cum de-a ajuns un delicvent"?pai cum altfel sa ajunga un copil fara iubire?
pentru ca numarul de copii abandonatui sa scada eu as propune: acele familii depravate, fete,femei .. care sunt si nevoiasi, sa dovedeasca ca isi permit sa ingrijeasca un copil, ca pot sa aiba grija de ei , in caz contrar sa li se interzica sa faca ,nu stiu in ce conditii sa faca astea,nu ma pricep ..sa le dea amenzi,sa faca inchisoare nu stiu ..dar sa-i faca in asa fel incat sa nu mai faca copii pentru ca nu pierd nimic,decat niste copii abandonati si poate mai putini cersetori
la ce folos sa creasca natalitatea daca creste" natalitatea delicventa" sa-i spun asa
iar pentru acesti copii abandonati sa se puna mai mult pret pe educatie,sa-i ajute sa invete,sa studieze ..
dar educatie ne trebuie si noua pentru ca daca nu am mai gandi ca un copil adoptat nu este ca si al tau atunci lucrurile ar sta putin cu totul altfel,pentru ca sa recunostem ca multi gandesc asa:decat sa nu fie al meu mai bine nu am ..si spun putin deoarece nu cred ca se pot adopta pe cat se abandoneaza..trist
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Femeile nu nasc singure copii
Mereu femeia e acuzata ca-si abandoneaza pruncul - dar femeia aia n-a ramas gravida de una singura.
Cand o sa apara in context si cu cine a facut copilul - sa fie si tatal responsabil - poate o sa se poata schimba ceva... dar, intre timp, femei sarace si amarate care, multe dintre ele, sunt abuzate, isi gasesc consolarea intr-un prunc pe care nu-l pot hrani; apoi mai vine unul si asa mai departe - cu multimea care zbiara spre ele ca-s mame denaturate.
E bine ca nu avem tati denaturati ca aia sunt pierduti in ceata.

Ce solutie ar fi? Parerea mea e ca tot EDUCATIA si mai ales aplicarea legilor.
Cand e vorba de un viol - sa fie responsabil tatal pentru prunc; cand e vorba de trafic de carne, sau retele de cersit - sa fie iarasi aplicata legea... cu pasi mici... dar constanti.
Daca femeia abuzata/violata ar avea un sprijin in politie, ar putea fi tras la raspundere si individul numit tata - care nici macar nu exista in peisajul curent al abandonului de copii.
Dar... daca femeia abuzata/violata e casatorita cu abuzatorul - nu intra nimeni in casa lor.
Si toarna amarata copil dupa copil, iese cu ei la cersit, sau ii abandoneaza in spital - ca acasa mai are o gramada de guri de hranit. Si pe tatal copilului il doare-n cot..

Of.... e al-nu-stiu-catelea subiect - si azi nu ma abtin sa va rog sa priviti si pe tatal iresponsabil nu numai pe mama - pentru ca boala asta a societatii romane cum ca pruncul e doar responsabilitatea mamei zau ca are leac - tatal meu, sotul meu, fratele meu, socrul meu sunt tati dedicati, barbati adevarati, le pasa si sunt profund implicati in viata copiilor - deci nu se moare din asta ....

Mergi la inceput