cosmaruri la copil de 4 ani

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Al meu refuza desenele mai urate.Imi spune sa schimb postul.Acum suntem fani Disney junior unde sunt desene cu Clubul lui Micky Mouse, Agentul Oso sau Micile genii si preferatele lui fiu-meu Piratii din tara de nicaieri.Sunt frumoase si chiar a invatat foarte multe din desenele astea.
A, si mai este o emisiune Art Attack.Il invata sa picteze sau sa construiasca diverse chestii din carton.
E foarte frumoasa si chiar instructiva.
Se uita si Andrei la Scooby doo si ii placea tare mult.Dar tot mereu ii spuneam ca nu exista monstri nici macar in desene ca de fapt oamenii se imbraca in monstri sau fantome si ca pana la urma sunt descoperiti.Acum nu mai e pasionat de Scoby Doo....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Eu am o alta ingrijorare: a primit de la ta'su o porcarie de jucarie (bakugan), nu-mi place deloc. Insa nu stiu din ce motiv copilului meu ii place. Ideea este ca m-am uitat un pic peste desenele animate respective, sunt oribile. Probabil ca la mama se uita si la desenele respective. Nu mi-a cerut sa se uite si acasa, insa nu vreau sa-l las deloc la ele. Barbat'miu mi-a spus ca mai are cativa bakugani de rezeva, vrea sa ii dea pe parcurs. El nu intelege deloc reticenta mea, spune ca sunt jucarii ca oricare altele. Mai, dar mie nu-mi plac, sunt groaznice. Imi dau mie cosmaruri!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

oohoo, bakugani, fiul meu are o geanta plina de ei si gormiti si pokemoni...a urmarit desenele si cand era mai mic..dar cosmaruri sau frica de intuneric nu am avut niciodata....

Caught between the devil and the deep blue sea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Si ce e rau in a impartasi copilul?

Noi suntem responsabili de educatia copilului.Mintea lor macina ceea ce primeste.Daca seara la culcare sau peste zi primeste lucruri urate , mintea ei la ce sa se gandeasca, ce sa " macine" ?
Oribilitatile din desene? Daca la 4 ani nu ii poti scoate desenele mai tarziu ce va fi?

trebuie sa umplem mintea copiilor nostri cu lucruri frumoase, care le fac bine si nu rau...iar mersul la biserica este unul dintre ele (parerea mea)
sa spuna rugaciunea seara,ingerasul meu, etc.,

Eu am citit ca daca "dai cu sprey sa plece vampirii", de ex.) inseamna sa recunosti ca ei exista in fata copilului tau.

Anya eu cred ca tine de ADN-ul copilului

De ex. , daca e bolnav nu ii faci injectie pt ca il doare?Sau ii faci ca sa se faca bine?Sufera un pic acum si gata, pe urma o sa ii revina copilului linistea la loc.

Nici ai mei nu se uita la desene acasa decat pe dvd si ocazional , o data pe sapt.
In schimb la bunici, iar bunica ( mama mea) nu poate sa priceapa cat rau le face ...

Ile , mami de V si A ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

cand eram eu mica nu existau desenele astea existau povestile din fata blocului cu vampiri si naluci

eram terorizata am avut o periaoda cred ca pe la 6 ANI si acum imi aminesc spaima aia
imi placea sa aud povestile copiilor mai mari dar cand ramaneam singura era teroare si erau multe si fascinante
intr o zi a fost rau de tot
am sunat o pe mama la servici ca aud pasi si ca vor sa mi smulga cerceii atata ce am plans cu crize vro 2 ore pana s a invoit si a venit acasa
a coincis si cu moartea unui vecin de pe scara normal ca se auzeau pasi doar stateam la bloc

puse cap la cap povestile de pana atunci mintea mea a inceput a fabrica si fabrica frate nu gluma

chiar nu mi amintesc cum am scapat de asta dar cred ca trebuie multa rabdare pt ca eu imi amintesc ca mama ma asigura ca nu e nimic adevarat dar eu tot nu puteam a crede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cred ca "rasul" de lucrurile urate si infricosatoare poate face bine. Mie mi se pare nepotrivita sarbatoarea adoptata - Haloween (ca si Valentine's day dealtfel) dar pe copii ii distreza. Nu va zic ca am venit de la serviciu si am gasit paienjeni si gandaci (de plastic) agatati de perdele iar la paturile lor agatata panza de paianjen. De lampa aveau un liliac.
Pe langa a-i explica ca nu sunt "de adevaratelea" poate e bine sa radeti de "chestiile" care o sperie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Noi am rezolvat problema prin introducerea rugaciunilor seara : Tatal si Ingerasul -ca sa nu mai viseze urat copilul : el stie ca daca spune rugaciunea va visa frumos asa ca nu este seara in care sa nu le spuna.
Sa nu facem confuzie : spunem rugaciunea ca sa visam frumos nu ca sa alungam vampirii care nu exista

Se uita aproape la toate desenele -dar cateodata cand i se par "de groaza" schimba postul singur si in plus i-am explicat ca alea sunt desene si nu realitate , am sustinut ferm in fata lui ca nu exista fantome, vampiri sau alte pocitanii....am subliniat tot timpul faptul ca nu poti sa zbori, sa sari de pe bloc sau sa mergi prin apa ca in desene sau filme.

Off topic

In momentul in care am acceptat sa-mi botez copilul i-am ales o religie si cred ca e de datoria mea sa i-o fac cat de cat cunoscuta. Daca nu vroiam ca religia sa fie prezenta in viata copilului nu-l mai botezam si-l lasam pe el sa hotarasca cand va fi mare la ce religie vrea sa adere.

Daca sunteti contra ritualurilor religioase de ce v-ati botezat copii????

Mergi la inceput