Adn de la Basarabi?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Probabil ca stiu,la asta nu te-ai gandit?Ei,nici eu nu ma pot abtine,mai des decat tine.Insa romanii nu au respectul ala care trebuie pentru osemintele alea.Stii banuiesc ca ,datorita vechimii este posibil sa trebuiasca probe din absolut toate oasele ca sa poata gasi macar ADN-ul necesar unui rezultat viabil?Stii ca este posibil sa nu mai existe maduva sau structuri care sa contina suficient ADN?Stii ca este posibil sa fie exumate degeaba?Ca e posibil sa fie inutila toata treaba?Si pentru ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

da, roxana,asa e, Neagu Djuvara este sustinator al teoriei originii cumane a dinastiei basarabilor.
Dinastia Musatinilor (Stefan cel Mare) a fost de origine aromana. Se pare ca doar Danestii (Dan I,II,III) au fost de origine romana.

Ar mai intra in calcul Corvinii,dar acolo nu-s decat doi domnitori:Iancu de Hunedoara si Matei Corvin, adica Janos Hunyadi si Mathias Hunyadi.

miza este ca intemeietorul Tarii Romanesti,Basarab I,dar si al Mitorpoliei Tarii Romanesti, Nicolae Alexandru, fiul lui Basarb I, sunt de origine cumana si nu romana.
vorbim de sec XIV.
este impropriu sa sustii o teorie a unei puritatii trago-daco-romane, in contextul in care, din sec al IV lea s-au scuccedat multe valuri de migratori, de la huni,goti si vizigoti,la slavi (in trei valuri succesive) si maghiari.
amestecul rezultat, evident pe o structura latina, este ceea ce numim astazi poporul roman,cultura romana.

Mergi la inceput

Ma duc la cartile lui tata sa-mi readuc aminte niste chestii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Probabil ca stiu,la asta nu te-ai gandit?Ei,nici eu nu ma pot abtine,mai des decat tine.Insa romanii nu au respectul ala care trebuie pentru osemintele alea.Stii banuiesc ca ,datorita vechimii este posibil sa trebuiasca probe din absolut toate oasele ca sa poata gasi macar ADN-ul necesar unui rezultat viabil?Stii ca este posibil sa nu mai existe maduva sau structuri care sa contina suficient ADN?Stii ca este posibil sa fie exumate degeaba?Ca e posibil sa fie inutila toata treaba?Si pentru ce?

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Ai deja ipoteze stiintifice exact mai sus - histamina

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Alta e problema..ok le deshumeaza,iau probe,dar daca nu le pun la loc?Daca vor ajunge aruncate in cine stie ce sac prin vreun laborator?Vorbim de romani,totusi...

nu ma pot abtine nici eu de data asta. dar crezi cumva ca prelevarea se face de un elev de clasa a 5-a? sau de cineva care nu are respect pentru ramasitele voevozilor?????
hai sa nu cadem in derizoriu si in can-can.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Pai si eu cred ca pentru o proba de adn se ia ceva infim de acolo - nu se umbla cu sacii si oasele pe aratura.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Pai nici nu am negat ce a spus Histamina,ba chiar am luat cartile tatalui meu sa recitesc niste chestii.Eu ma tem ca va fi inutil din cauza vechimii osemintelor.

Si e o profanare a trecutului,cel putin asa cred acum.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Pai si eu cred ca pentru o proba de adn se ia ceva infim de acolo - nu se umbla cu sacii si oasele pe aratura.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mirela,infimul ala din cauza vechimii e foarte greu de gasit.Si trebuie sa nu fie alterat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Pai eu stiu ca si un fir de par e suficient - ce infim trebuie cautat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

cel mai probabil au nevoie de cateva fire de par sau de resturi de la o unghie ori o cantitate infima din stern.
s-a prelevat ADN de la Tutankamon.dianstia ramesizilor, sec XVIII-XVII i.HR.

Mergi la inceput