Motive de fugit din RO cu 10 picioare

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:
citat din mesajul lui giulia81

am decis: Belgia
curajul e cel care lipseste, din pacate...asta imi reproseaza si sotul...

Caught between the devil and the deep blue sea...

Giulia, hai sa o luam babeste
1. Ce-ti lipseste tie in Romania?
2. Crezi ca ai gasi in Belgia ce-ti lipseste in Romania?
3. Ce ai in romania de care ti-ar fi dor in belgia?
4. E ceva in Ro fara care crezi ca nu ai putea trai in Be?
5. Ce le poti oferi copiilor (scuze, nici nu stiu daca ai), prezenti sau viitori in Ro?
6. Ce viitor pot avea copiii tai in Be?

Raspunde-ti acestor intrebari si apoi vezi daca mai prinzi curaj.

Un sfat, daca-mi permiti: NU aplica ptr. carduri de credit sau daca aplici, ptr. orice eventualitate, imediat ce le folosesti plateste-le integral! Nu de alta, dar sa nu patesti ca cei din exemplele date de Coracora.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

pfff, asta cred ca e un exercitiu bun pt oricine vrea sa plece din Ro... ok....sa ma gandesc:

1. in Ro imi lipseste perspectiva unui viitor, un job platit decent, si multe alte enumerate deja de fete...nemultumiri sunt cu duiumul...

2. da, cred ca as gasi in Be ce imi lipseste aici, poate nu 100%, dar in proportie de 75-80%...

3. in Ro am familia, prietenii...mai presus de orice mama

4. nu cred ca exista ceva fara de care nu as putea trai in Be, atata timp cat il am pe sot si copil alaturi - ca sa iti raspund si la nelamurire, da, am un copil

5. privind acum in jur nu ii pot oferi mare lucru copilului meu...daca tati nu ar fi plecat, ar fi trebuit sa renuntam la multe lucruri...nu vad ce as putea sa ii ofer inafara de ajutor pt studii si un acoperis deasupra capului, asa cum zicea una dintre fete (imi cer scuze ca nu ii retin numele)

6. cred cu tarie ca oportunitatile in Be pentru copilul meu sunt mult mai mari atat in ceea ce priveste studiile cat si cariera.

deci daca e sa o luam asa punctual, clar balanta trage catre fugit cu 10 picioare din ro
asta am constientizat-o acum cateva zile doar...pana acum nu vroiam sa cred ca intr-o tara straina imi poate fi mai bine decat in tara mea, in familia mea, intre prietenii mei...dar toti cei din jurul meu supravietuiesc, nu se poate numi viata...tragi de la un salar la altul, fericit ca nu iti da patronul un sut in cur si ai un job, pleci capul si induri oricee trist...

in ceea ce priveste creditele, nu stiu despre ce e vorba, nu am citit topicul respectiv, dar nu am de gand sa ma bag intr-un credit, imi ajunge cel de aici din Ro, pana ma pensionez tot platesc la el

iti multumesc, victoria, m-ai facut sa vad si mai clar partea pozitiva a plecariiintr-adevar nu e draq asa de negru...mai ramane sa ma acomodez cu vremea...ca limba franceza bag la greu incepand de vineri

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui giulia81

da, e o idee buna asta cu lasatul totul balta cand e soare
nu in bruxelles, ci undeva in zona orasului Battice...suntem in febra cautatului de chirii...cum gasim ceva bun ori e dat, ori e agentia in concediu

la viitorul copilului ma gandesc si eu in primul rand...aici in tara ce ii pot oferi? acolo cred ca viitorul lui are alta perspectiva...desi mi-e greu sa ma rup de familie, prieteni...bun, avem si acolo prieteni, familii de romani stabilite acolo, dar nu se compara cu ceea ce am aici in privinta asta...

Ok, am descoperit ca ai un baietel. Sa va traiasca.
Eu pe undeva inteleg chestia cu familia, prietenii din Ro, DAR intreb si eu: sa presupunem ca peste cativa ani, cand baiatul tau are 18 ani, nu ai bani de facultate; vine familia si prietenii sa te ajute sa o platesti? Sa presupunem ca peste alti cativa ani, cand se insoara nu ai bani sa-i cumperi un loc al lui (macar o garsoniera, nici nu ma intind la mai mult) unde sa locuiasca cu noua familie, vine familia sau prietenii sa o cumpere? Daca raspunsul la aceste 2 intrebari e "Nu", da-mi voie sa-ti spun cum e in Canada si poate fetele din Be iti spun cum e acolo: aici exista programe (de guvern provicnial) care acorda imprumut studentului, si banci care acorda imprumuturi ptr. studenti cu o rata fff mica, care poate fi inceputa sa se plateasca la 12 luni dupa terminarea studiilor; deci, termini scoala, mai ai inca un an sa te pui cat de cat pe picioare si dupa aia incepi sa platesti bancii inapoi). Aici chiriile sunt acceptabile, (affordable, nu stiu cum sa traduc ) si in timp o sa-si cumpere singur casa/ap., ce o vrea si ce o sa-i placa. In romania, cred ca lucrul asta e foarte greu de facut. (Cred, Nu stiu cu siguranta).

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

multumesc, la fel
raspunsurile sunt nu la ambele intrebari, ti-am dat raspunsuri si punctual la intrebari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Giulia, iti multumesc ca mi-ai raspuns si ma bucur ca te-am ajutat sa iti lamuresti anumite... nelamuriri (lipsa de inspiratie )
Cred ca nu m-am exprimat eu bine, cred ca nu s-a inteles, nu asteptam sa raspunzi aici, ideea era sa-ti raspunzi tie la intrebari.
Dar uite din ce ai scris, am mai gasit ceva care ptr. mine ar fi inca un punct 'pro-plecare': daca am inteles eu corect, sotul tau e plecat in lume la lucru. Deci, ptr. mine ar conta mai mult sa fim toti impreuna, oriunde in lumea asta decat sa raman in tara de origine in care, insa, copilul si sotul meu nu se pot bucura unul de altul zilnic!

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Citat:

Giulia, iti multumesc ca mi-ai raspuns si ma bucur ca te-am ajutat sa iti lamuresti anumite... nelamuriri (lipsa de inspiratie )
Cred ca nu m-am exprimat eu bine, cred ca nu s-a inteles, nu asteptam sa raspunzi aici, ideea era sa-ti raspunzi tie la intrebari.
Dar uite din ce ai scris, am mai gasit ceva care ptr. mine ar fi inca un punct 'pro-plecare': daca am inteles eu corect, sotul tau e plecat in lume la lucru. Deci, ptr. mine ar conta mai mult sa fim toti impreuna, oriunde in lumea asta decat sa raman in tara de origine in care, insa, copilul si sotul meu nu se pot bucura unul de altul zilnic!

_

VICTORIA

am raspuns aici pentru ca poate raspunsurile mele vor mai ajuta si pe altii/altele care stau in cumpana.
da, sotul meu e acolo de aproape 2 ani...cand a plecat am stabilit sa ramana max 2 ani, dar acum nu mai vrea sa se intoarca in tara...(am relatat pe topicul "cand tati e departe".)
si a ramas ca in iunie sa luam decizia finala: el acasa sau noi acolo. si am optat pt noi acolo, sa fim toti trei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miley2012 spune:

EU NU VREAU SA PAR patrioata.....dar daca as avea ocazia sa plec intr-o tara straina NU AS PLECA!!!!de ce?????ROMANUL A AJUNS SLUGA LA STRAINI IN TARA LUI .....PAI DACA IN ROMANIA ROMANUL E SLUGA LA STRAINI CAND MERGE IN TARA LOR CUM VA FII??????????asta este parerea mea dar fiecare are alta parere!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui lili_ka
-trebuie sa indeplinesti niste conditii - viza de sedere si de lucru
in Europa e liber.

Nu peste tot, in Olanda romanii nu au liber la munca. Nici in UK din cate stiu eu.

Citat:
- trebuie sa fii luptator pentru a reusii in US sau Australia . Uita-te la cati nu reusesc sa se adapteze si se intorc in tara. Sau se hotarasc sa emigreze in Europa.

Daca tu chiar asa crezi.... mare bila neagra!
Europa nu e "locul de emigrat al puturosilor sau al ne-luptatorilor", si aici se munceste, si inca din greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Si da, Romania este cum ai scris mai sus .....trebuie ceva schimbat in bine.

Atunci bucura-te ca ai scapat si minuneza-te peste gard cum stam noi astia puturosi, ne-luptatori si hoti in tara asta plina de kkt.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Mihaela (Miley) esti tanara si entuziasta...o sa-ti dau un exemplu : daca in RO esti (ai fost) muncitor la Nokia, normal ca undeva afara nu poti spera la ceva mai bun, in afara cazului in care decizi / esti capabil sa te recalifici.

Astea cu "sluga in tara lui", sa nu te superi pe mine, dar sunt chestii de OTV...fiecare-si face viata dupa cum il duce capacitatea intelectuala. Daca nu esti capabil de altceva, atunci si "sluga" e bine, ca doar fiecare are facturi de paltit, nu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui miley2012

EU NU VREAU SA PAR patrioata.....dar daca as avea ocazia sa plec intr-o tara straina NU AS PLECA!!!!de ce?????ROMANUL A AJUNS SLUGA LA STRAINI IN TARA LUI .....PAI DACA IN ROMANIA ROMANUL E SLUGA LA STRAINI CAND MERGE IN TARA LOR CUM VA FII??????????asta este parerea mea dar fiecare are alta parere!!!

chiar ca fraze a la OTV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_ka spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui
-trebuie sa indeplinesti niste conditii - viza de sedere si de lucru
in Europa e liber.

Nu peste tot, in Olanda romanii nu au liber la munca. Nici in UK din cate stiu eu.

Citat:
- trebuie sa fii luptator pentru a reusii in US sau Australia . Uita-te la cati nu reusesc sa se adapteze si se intorc in tara. Sau se hotarasc sa emigreze in Europa.

Daca tu chiar asa crezi.... mare bila neagra!
Europa nu e "locul de emigrat al puturosilor sau al ne-luptatorilor", si aici se munceste, si inca din greu.

se pare ca nu ai inteles deloc mesajul meu.
In Europa , daca ai o anumita pregatire poti primi usor drept de munca. Indiferent unde: Anglia , Franta , Olanda , Elvetia , Austria ... Asta o spun din experienta proprie.
Din cate stiu eu luptator nu este echivalent lenes. Dar poate tu stii altfel.

Mergi la inceput