Motive de fugit din RO cu 10 picioare
Raspunsuri - Pagina 22
Selene_Bunny spune:
Pe vremuri, cand romanii plecau cu sutele in Spania, pentru munca, un tanar vecin, asa, la un 20 de ani, se intorsese exasperat ca spaniolii astia o tin numai intr-o fiesta. Daca au de sarbatorit vreun sfant vineri, o tin tot intr-o sarbatoare inclusiv luni.
lili_ka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tiusca BalMascat-urmarind firul logic al tau si eu raman cu urmatoarea impresie despre SUA:patria fast-food-ului,copii si oameni nevinovati impuscati in scoli,pe strada si in universitati din cauza regimului armelor,. frica de teroristi,o gramada de homeless.Tu pe unde ai fost prin Romania?Prin groapa Glina? |
Inainte de a face aceste afirmatii despre USA trebuie sa te documentezi mai mult nu sa spui doar din auzite .
Iti pot spune ca exact acelasi lucru ni-l spuneau toti prietenii nostri din Germania cand au aflat ca am hotarat sa ne mutam aici.
Insa anul acesta unii din ei au fost aici in USA . Si au vizitat mai multe zone ai au spus ca si-au schimbat total parerea despre USA. Patria fast -foodului : peste tot in lume se mananca
Oameni nevinovati impuscati in scoli: azi , ieri zilele trecute acelasi lucru se intapmla in Paris , Karlsuhe , Bucuresti ( nu numai in scoli)
Homeless: Copii starzi din Ro ce sunt?
Iti pot spune o chestie daca in Europa( oriunde ) ar fi armele" la liber " ca aici ar fi jale. Aici toti prietenii mei au cel putin o arma in casa. Si stiu sa o foloseasca.
Sa iti mai spun ca nu vei gasi in Europa asa de multe magazine cu produse bio ( organice) cum gasesti aici. Si in flus aici poti cumpara bio ( de la fermier ) mai ieftin decat in supermarket.
As povestii mult mai multe insa nu am timp.
Iti spun ca am reusit sa acumulez ceva experienta. Am trait in RO pana in 2003 . Din 2003 pana la inceputul lui 2010 in Germania si acum sunt in USA.
Cineva spunea ca ai nevoie de 2 ani sa te realizezi intr-o tara noua. Eu pot spune ca depinde de tine. Uneori se poate si mai repede.
ab5174 spune:
Mie Spania nu imi place chiar daca e cald.
Vorbesc, adica tipa spaniolii pe plaja, in restaurant, pe strada ...de zici ca mai au un pic si se iau la bataie.
Spaniolii nu stiu sa vorbeasca pe ton normal
Te duci la restaurant, vrei sa ai o cina romantica ....nu se poate ca spaniolii se 'converseaza'.
Laura25 spune:
In lumina ultimelor postari, ma intreb cum de mai sunt oameni in Europa?! Ia hai! Incolonarea si toata lumea spre America si Australia!!! Repede, cat mai sunt locuri.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
tiusca spune:
Pai ideea este ca in Romania nimeni(sau poate foarte putini) nu simte nevoia sa se inarmeze,deci nu inteleg de ce prietenii tai se simt mai bine cu "arma"in casa.Fast food in Romania gasesti in orasele mari,dar preturile din acest tip de restaurante nu permite sa mananci asa des in ele,gandeste-te ca sal.minim este de 200 de euro si un meniu de copii este 2,85 euro.Nu este un tip de mancare accesibil oricui.Ca sa nu mai vb.ca foarte multi traiesc la tara,unde nu au acces la acest tip de mancare.Una peste alta,SUA nu mai reprezinta pentru multi "visul" american.Eu aici vorbesc strict din punctul de vedere al meu,caci eu traiesc in Romania,nu in alte state din Europa.Cu siguranta Romania nu reprezinta idealul pentru multi,dar ea nu se rezuma doar la cacatii de caine si mizerie.
lili_ka spune:
citat din mesajul lui Laura25 In lumina ultimelor postari, ma intreb cum de mai sunt oameni in Europa?! Ia hai! Incolonarea si toata lumea spre America si Australia!!! Repede, cat mai sunt locuri. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
De ce nu pleaca toti in USA sau Australia:
-trebuie sa indeplinesti niste conditii - viza de sedere si de lucru
in Europa e liber.
- trebuie sa fii luptator pentru a reusii in US sau Australia . Uita-te la cati nu reusesc sa se adapteze si se intorc in tara. Sau se hotarasc sa emigreze in Europa.
- La nemti era si inca este o emisiune despre nemtii emigrati IN US sau Canada si mi-au placut ce au spus doi din cei placati
- unul a emigat in US ( fetele din DE stiu - Connie) si el spunea o chestie : In America banii sunt pe strada trebuie numai sa te apleci si sa muncesti.
Iar un altul emigrat in Canada spunea: In US si Canada masinile mari sunt conduse de cei cu mainile murdare ( de la munca ) in Europa sunt conduse de cei cu bani.
In plus fiecare alege dupa cum doreste. Eu am trait in Germania si am fost fericita .Acum locuiesc aici si sunt aici fericita.
Un lucru este sigur : in RO nu ma voi mai intoarce .
ab5174 spune:
citat din mesajul lui Laura25 In lumina ultimelor postari, ma intreb cum de mai sunt oameni in Europa?! Ia hai! Incolonarea si toata lumea spre America si Australia!!! Repede, cat mai sunt locuri. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Fetele au scris din punctul lor de vedere ......cum am scris si eu despre UK.
Mesajul de mai sus mi se pare tare rautacios.
Poate US si Australia pentru ele e tara perfecta.
tiusca spune:
ab5174- stim,idealul este UK.Am fost in Spania,si oamenii de acolo mi-au lasat o impresie foarte buna.Sunt zgomotsi,intr-adevar,dar asta nu inseamna ca sunt lipsiti de bun simt,sunt foarte veseli si foarte primitori.Si inca un lucru,nu trebuia sa te ascunzi ca esti roman...Te simti bine-venit acolo.Salutari romanilor din Spania.
Alte impresii din alte tari nu am si nu spun ca nu se traieste bine in alte tari,doar imi spun parerea despre tara mea,caci eu am ales sa raman aici si nu-mi pica deloc bine cand altii vin si o terfelesc in vorbe.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui tiusca Pai ideea este ca in Romania nimeni(sau poate foarte putini) nu simte nevoia sa se inarmeze,deci nu inteleg de ce prietenii tai se simt mai bine cu "arma"in casa.Fast food in Romania gasesti in orasele mari,dar preturile din acest tip de restaurante nu permite sa mananci asa des in ele,gandeste-te ca sal.minim este de 200 de euro si un meniu de copii este 2,85 euro.Nu este un tip de mancare accesibil oricui.Ca sa nu mai vb.ca foarte multi traiesc la tara,unde nu au acces la acest tip de mancare.Una peste alta,SUA nu mai reprezinta pentru multi "visul" american.Eu aici vorbesc strict din punctul de vedere al meu,caci eu traiesc in Romania,nu in alte state din Europa.Cu siguranta Romania nu reprezinta idealul pentru multi,dar ea nu se rezuma doar la cacatii de caine si mizerie. |
Ce bine se traieste in Romania ....nici macar 'junk food' nu iti permiti. printre rahati si mizerie......
ab5174 spune:
citat din mesajul lui tiusca ab5174- stim,idealul este UK.Am fost in Spania,si oamenii de acolo mi-au lasat o impresie foarte buna.Sunt zgomotsi,intr-adevar,dar asta nu inseamna ca sunt lipsiti de bun simt,sunt foarte veseli si foarte primitori.Si inca un lucru,nu trebuia sa te ascunzi ca esti roman...Te simti bine-venit acolo.Salutari romanilor din Spania. Alte impresii din alte tari nu am si nu spun ca nu se traieste bine in alte tari,doar imi spun parerea despre tara mea,caci eu am ales sa raman aici si nu-mi pica deloc bine cand altii vin si o terfelesc in vorbe. |
Vad ca ai inceput sa imi raspunzi la toate postarile .
Ti-am mai scris pentru mine aici e tara ideala ......
Si da eu Spania o vad 'nasoala' ca tara de locuit, in vacante e super.
Multumita acum de raspuns?