Motive de fugit din RO cu 10 picioare

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Picky_toto
...

Si nu trebuie sa-ti zic tie cand imi fac eu sau nu bagajele..daca tie iti e bine aici nu inseamna ca tuturor le este...asta daca ai inceput de la 0 aici si nu esti casatorita cu belgian care a avut o situatie deja de la parinti..ca at sigur e totul bine si pe roz aici

Mami de printese!
Buburuza
Fluturasul
Povestea Printesucai

Tu chiar crezi ca toti nativii au 'situatie de la parinti"? Cred ca asta e mai mult in Romania, acolo unde e mai greu sa te ridici singur. (Nu spun imposibil, ci, in general, mai greu). Eu sunt casatorita cu un canadian si da-mi voie sa-ti spun ca TOT ce avem e facut de noi, ce a avut cand ne-am cunoscut a fost facut, muncit de el, nu primit cadou de la parinti.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Picky, voi nu v-ati integrat deloc acolo, deci cred ca o sa va fie f bine in ro. Nu-i nici un bai, nu orice se poate adapta, nu e nici o rusine. Am o prietena care dupa 2 ani de fr nici limba nu o vorbea ca lumea. Nu s-a adaptat deloc. Dupa cei 2 ani s-a intors in ro, unde e bine merci. A ramas cu amintiri f frumoase din perioada ei aici, dar viata ei e in ro.

Acum cu dentistii & stuff depinde de ce asigurari ai. Ai o asigurare ca lumea, nu te costa nimic, nu ai, voila, dai mai mult sau mai putin. Multi prefera sa nu isi plateasca asigurari extra, si atunci isi fac dintii in romania :). E si asta o alegere.
Eu pe o coroana de portelan, cu pivot, si o mica operatie am dat din buzunar 80 de euro. Daca nu era respectiva operatie, nu plateam nimic :). Pentru plombe, radiografii samd nu platesc nimic.

Vicky si Printzesone

Ohoooooooo, eu am o prietena aici care dupa 10 ani vorbeste o engleza pocita de ma doare creerul ascultand-o. (Un ex.: ii spune fiului ei (4 ani) cu cine vb. la tel (cu mine): Mother for Victoria!!! Dupa 10 ani!) si e integrata, nu s-ar intoarce in ro, aici are casa, are masina, are servici, a nascut copilul aici.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Citat:
Picky: daca tie iti e bine aici nu inseamna ca tuturor le este

Iar daca tie ti-e rau in Belgia nu inseamna ca tuturor le e rau. Sau tu detii adevarul absolut? Numai experientele tale sint valabile? Sint destui romani realizati in strainatate si marea majoritate au plecat de la 0.

Exact! Avem prieteni o familie de romani care au venit aici cu nimic! In primul lor an de Canada, de Craciun nu stiau daca sa le cumpere fetelor cadouri de Craciun (pe vremea aia fetele aveau vreo 4 si 6 ani) sau sa plateasca chiria (in final, au optat ptr. cadouri ). Acum au niste masini de lesini, casa frumoasa, ambele fete mari, studente, una la drept una la stiinte politice si le merge super-super bine!
Mai am o prietena casatorita tot cu un emigrant (nu roman, dar nici canadian) si acum isi deschid restaurantul lor.
Deci, se poate, nu trebuie neaparat sa fi casatorita cu un nativ milionar sa-ti fie 'bine'.

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Citat:

Nu nu e urat, e doar un adevar...stiti si voi ca e mai usor sa-ti faci ceva ptr viitor cand ai un ajutor din partea parintilor, rudelor, si aici nu vb doar de ajutor material ci si ajutor cu copii atunci cand sunt bolnavi, cand esti tu bolnav ..sa ai la cine sa apelezi..dar in momentul in care nu ai cine sa-ti ofere acel ajutor, trebuie sa te descurci singur, sa incepi de jos si sa urci treptat, sa nu mergi la munca ca sunt copii bolnavi.;..noi asta am facut, ne-am descurcat..;si crede-ma nu a fost usor, si nimanui nu-i usor..dar daca esti casatorit cu un cetatean begian atunci treburile stau mai ok, iti faci viata mai usoara, ai un loc sigur unde sa-ti lasi copilul cand e bolnav, cand mergi la munca (asta daca sunt bunici care accepta sa creasca nepoti)..nu trebuie sa fi obligat sa-l duci la dadaca/cresa care nu zic ce conditii "bune" au...in fine...o lungim..se ajunge la polemici si chiar nu am timp sa stau sa argumentez de ce asa si nu ca voi/ei....am doi copii mici care merita timpul asta pe care vi-l acord voua...asa ca postarile mele la acest subiect se incheie aici..fiecare face cum stie mai bine, ia decizia pe care o considera ok, fara sa ii zica lui cutarica de ce a luat acea decizie sau sa incercam sa despicam firul in patru sau sa analizam fiecare fraza pe care a scris-o respectivul doar, doar i-o fi scapat ceva si poate il fac sa-mi dea dreptate...sincer stiti si voi ca fiecare om gandeste si traieste diferit, iar subiectele de genul asta ajung la ZZ...asa ca prefer sa va las pe voi care aveti mai mult timp sa dezbateti problema motivelor de fugit din Ro cu 10 picioare... Numai bine!

Mami de printese!
Buburuza
Fluturasul
Povestea Printesucai

Ei, da-mi voie sa-ti spun ca bunicii nu sunt (aici, cel putin) baby-sitters gratis; bunicii aia or avea si ei obiceiurile lor, poate nu au chef sau poate nu pot sa stea cu un copil, indiferent ca e bolnav sau sanatos; eu am avut-o pe soacra-mea, pana acum o luna, care era atat de bolnava ca nu a stat cu Victoria niciodata, nici macar un minut fara ca noi sa fim in preajma. Si uite-ma ca eu nu am lucrat de cand s-a nascut Victoria, soacra nu ne-a ajutat decat super-ocazional cu bani (atunci cand s-a simtit ea generoasa, ca noi nu i-am cerut niciodata) si, totusi, desi eu sunt casnica de 4 ani, ne descurcam. Si nu ptr. ca sotul e canadian, ci ptr. ca sotul munceste. Si noi platim o rata la casa, avem si noi masini, cheltuieli exact ca si familiile de emigranti. Ajutor in plus fata de o familie de emigranti nu am avut niciodata, nici financiar, nici de alta natura. Pe Victoria mi-a scos-o cineva la plimbare o singura data, o juma de ora si atat!

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

marlenalili

Mergi la inceput

Marinelalili, deci ati dus familia la Marineland, Wonderland si African Lion Safari. Exact asta e planul pentru cand vine sora-mea, peste vreo 2 saptamani Ah, noi mai avem si Toronto Zoo in plan.

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlenalili spune:

ciao Victoria,

ce fain ca iti vin rudele in vizita, va doresc distractie maxima. Pe am mei i-am dus peste tot si la Ontario Place caci au un IMAX imens, Ontario Centre ptr filme la cinesfera, WaterKingdom in Brampton, Blue Mountain la chalet, eh si multe, multe ... cel mai mult le-a placut Wonderland si concertul Summer Rush de la Wonderland. Anul asta doar o nepoata vine in vizita, mi-a zis nici sa nu ma obosesc sa o mai duc in alta parte decat la Wonderland :))) La Zoo nu am fost inca, o sa merg in vara asta ca e si puiul meu mai mare si o sa ii placa, sper :)
Mai, sper ca nu v-am stresat cu poveste nepotelei, dar mi s-a parut prea tare povestea cu jaluzele , era pacat sa o tin doar pentru mine :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami
Laura, spui toate astea tocmai ptr. ca nu ai avut copii bolnavi grav; imagineaza-ti sa fi fost EU in Ro, cu copil diagnosticat cu Leucemie! Unde as fi fost si cat m-ar fi costat? La care televiziune crezi ca ar fi fost cel mai indicat sa fac apel sa strang bani ptr. tratamentul copilului? Tratamente cate aici nu ma costa absolut nimic, totul e gratuit!!! Inclusiv Metotrexatul care in ro cica nu se mai aduce pentru ca 'nu aduce profit' companiilor farmaceutice... e prea scump. Deci?

Eu tocmai am facut a 2-a operatie pe creier, am ajuns acasa dupa 5 zile de la operatie si intentionez sa ma intorc la lucru full-time la inceputul lui august. Nu am platit nimic la nimeni si am fost tratata exemplar. In Romania copiii mei ar fi fost orfani de 2 ani. Sau daca aveam noroc strangeam bani la umanitare sau apelam la societati de caritate sa-mi plateasca operatiile in strainatate. Asta daca as fi fost corect diagnosticata din timp in Romania.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Sanatate multa si recuperare usoara!!
Si mie mi se pare ca sistemul de sanatate din Ro o ia tot mai repede la vale, din pacate.

De fapt, ca sa traiesti normal, decent in Ro trebuie sa te stresezi dublu sau triplu fata de o alta tara, mai civilizata.
Si eu "fac naveta" zilnic, dar eu pentru 30 de km consum o ora si 10 minute in medie, cu una sau doua opriri pentru copii, in Europa de vest, in acelasi timp cred ca as face 70-90 km. Asta ma seaca pe mine cel mai rau, zilnic minim 2 ore jumatate de condus prin balamuc. Azi e vineri si e sfarsit de luna, deci am facut 4 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Si ptr faptul ca avem copii vrem sa facem acest pas...de reintoarcere...

Sunt curios...ce credeti ca ar castiga copiii daca va reintoarceti?

Rufus, Tora si iadele

O copilarie... pe care sa si-o aminteasca cu drag...o libertate, un mediu sanatos, o mancare sanatoasa, apropierea de bunici, verisori, familie..

Copiii isi amintesc cu drag de o copilarie fericita acolo unde o au. Daca te gandesti ca isi vor aminti cu placere locul copilariei tale, te inseli. Ala e atributul tau, nu al lor.
Libertate, mediu sanatos...mai bine nu ma pronunt, nu vreau sa vorbesc urat.
Mancarea este la fel de nesanatoasa ca peste tot. Ori iti cresti tu singura orataniile si legumele, ori mananci paine cu colorant ca sa crezi ca-i neagra si sanatoasa, sau pui cu sofran in mnacare ca sa se ingalbeneasca ca puiul de tara.
Ramane familia, un argument solid, care isi reduce valoarea pe masura ce anii trec, membrii familiei dispar si sunt inlocuiti de noua familie, de prieteni...
Din pacate, la copii mai conteaza mult, mult de tot educatia, scoala in care baremurile se schimba cel putin in ani electorali, universitatile cazute din orice clasament al valorii, extraactivitatile conditionate de buzunarele parintilor, subtiate de probleme cotidiene mult mai importante si multe, multe alte amanunte.

Rufus, Tora si iadele

Niciodata nu m-am gandit la asa ceva...insa vad ca asta ai inteles....si nu mai incerc sa te fac sa-ti schimbi parerea..nu are rost...eu stiu mai bine ce e mai bun ptr familia mea cum si tu stii mai bine ce-i mai bun ptr familia ta...insa da, vad in Ro o tara de viitor...cu un viitor mai bun decat Be...

Aici nu incercam sa ne schimbam parerea unul altuia. Sau, cel putin, eu nu incerc asta.
Aici ne spunem parerile si atat.
Evident ca nu cred ca daca eu spun ca ai face mai bine sa iti cresti copiii in alta parte, tu o sa faci ce spun eu.
Asa ca...intoarcere placuta!

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Rufus, la subiectul despre mancare sanatoasa te contrazic! Tu inca nu stii cum este sa faci o salata si sa nu simti niciun gust la rosii, castraveti, salata verde. Am venit acasa anul trecut si nu mai mai saturam sa mananc salata in fiecare zi Avea gust! Crede-ma ca si carnea este altfel aici; tot mai buna este in Romania. Aici daca fac friptura la cuptor in tava, a doua zi abea o poti manca, este tare, pingea

Nu-i bai ca ma contrazici...dar macar fa-o la subiect.
Nu vorbeam de gust...vorbeam de "sanatos". Sunt multi ani de cand se vorbeste pe fata (si cine stie cati in care nu s-a vorbit) de chimicalele cu care gradinarii romani isi trateaza legumele ca sa fie mari, frumoase, sanatoase si crescute/coapte in timp record. Orice gradinar care merge pe piata cu marfa are doua productii: una pentru consum propriu si alta pentru tine (si mine, normal...) cand vii acasa. Tine castravetii in frigider si vezi cum arata dupa doua zile...nu mi-as fi dat seama daca nu faceam diferenta cu legumele primite de la cumnata mea. Salata? Astia zic ca e cel mai contaminat aliment, ca absoarbe si pastreaza "seva" nociva.
Nu stiu cum e carnea la voi...aici nu pot manca pui, nu are gust si ramane jumatate dupa ce-l pui la cuptor (resul e apa), oricum toate sunt crescute cu furaje care sa le aduca la greutatea de taiere in cel mai scurt timp. Ca la voi. Habar nu am de ce au un alt gust (mai bun), eu te cred, insa sunt crescute toate la fel, ca am invatat si noi ceva bun din vest.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput