Retete cu somon pentru copii
hello
deoarece nu am mai gatit somon nici prajit, nici la cuptor nici pane, cum ma sfatuiti sa il pregatesc pt copilasii mei? medalionul de somon are oase marunte oare? am tot citit ca e o carne sanatoasa insa eu pana in prezent nu am prea mare experienta la gatit peste si somon cu atat mai putin Dar sunt deschisa la a invata:) Astia mici ai mei nu-s mari fani de peste, am mai incercat pastravul la cuptor, salaul prajit, dar singurul cu succes a fost tonul in sos de rosii din conserva si la ala se incumeta doar beietelul de maxim 2 ori pe luna, sunt conservele alea micute 4 la set, Calvo, doar alea le mananca
merci
lia
Raspunsuri
ina.click spune:
in tava, cu / fara folie de aluminiu sau hartie de copt, o feliuta de unt pe fiecare si una mai generoasa de lamaie. poti face un fel de cuib din hartie / folie sau poti pune doar sub.
Il poti tine si la marinat intr-un amestec de zeama lamaie, piper, sare (putina sare.)
se face rapid, nu-l lasa mult ca se usuca.
merge cu broccoli, cartofi natur, legume natur etc.
nu are oase multe, nu
ela_04 spune:
Somonul are de obicei oase mari. Eu nu am nimerit niciodata cu oase mici dar asta nu inseamna ca nu o exista.
e un peste f gras dar ale carui grasimi sunt si f sanatoase.
eu ii dau baiatului meu de pe la 1 an. o data pe sapt, iar acum de la 2 ani cam de 2 ori.
Pana de curand il fiebeam usor -ca se face f repede si il amestecam cu orez sau porumb fiert. gol nu il manca.
De curand am vazut ca il mananca mai bine chiar si gol daca il fac in tigaie de teflon in suc propriu. Adica nu pun nimic. Din cauza grasimilor pe care oricum pestele le contine se face minunat.
Merge f bine si cu spanac...
puisorul spune:
Eu de obicei il fac la cuptor cu sare, piper, usturoi tocat, zeama de lamaie si sos de soia
mihaela_s spune:
file de somon, cu putina sare si marar deasupra, bucati mai mici, invelite in aluat foetaj si pus la cuptor pt 20 minute, la 180 grade. Servit cu orez.
valentinag spune:
Sau poti sa faci o pasta din patrunjel, usturoi, sare, un pic de piper si ulei, o intinzi pe bucatile de somon si apoi le pui la cuptor pe foaie de copt, sau pe gratar!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Dorsilia spune:
merci, abia astept sa vad daca o sa le placa, o sa incerc variantele cu mult usturoi si verdeata cu garnitura de cartofi natur
va anunt ce feedback o sa primesc
glimmer spune:
Somon pe gratar.
Somon rasol cu cartofi.
Somon la cuptor pe "pat" de legume.
In general eu nu adaug grasime, pentru ca este un peste gras.
maria0408 spune:
Eu il dau fetitei mele de cel putin odata pe saptamana, in mai multe variante. in primul rand nu iau medalion ci file, asa nu are oase deloc. Cea mica il manaca intruna din variantele
- la cuptor, pus in vas iena impreuna cu legume diverse, fie legume mexicane, fie cartofi, cu rosii si dovlecei, fie brocoli.
- la gratar, iar garnitura ii dau piure de cartofi.
- pane, gatit in ulei de masline, cu diverse garnituri sau doar cu mamalguta.
- chiftelute din peste.
marumiha spune:
Eu il pregatesc fara ulei ,mi se pare destul de gras ca sa mai adaug si eu.
Feliile de somon le dau prin putin pesmet ,pun putin usturoi taiat f.mic ,sare si patrunjel .Il pun pe gratarul de teflon si in citeva minute e gata.
Poze