Ginger cu coaja... mancati?
De cativa ani mancam ginger crud (radacina), cu putina sare inainte de masa. De fiecare data il cojesc, dar este organic (biologic) si ma gandesc ca ar trebui sa nu-i mai arunc pielea, nu ?
Ar merge frecat cu peria si pastrata? Il mananca cineva astfel?
Raspunsuri
coracora spune:
Dar de ce mancati ghimbir crud pe port de aperitiv? Daca nu ma insel aceasta planta este ruda indepartata cu hreanul... nu altereaza gustul mancarii daca-l consumati inainte de masa?
Cu coaja nu cred ca se poate manca, e prea "rugoasa" (iar ghimbirul e si el atos, de-asta ma mir ca-l mancati neprocesat).
ina.click spune:
Vreau doar sa iti transmit felicitarile mele ca reusesti sa il mananci crud, cu sare :)) Habar nu aveam ca se poate consuma asa, ca ridichea.
Nu cred ca merge cu coaja, e atzoasa.
Eu abia reusesc sa il fac ceai, cateva farame, cu MULTA miere. Gustul mi se pre nemaipomenit de puternic.
ML spune:
Pai stai ca mananca si fata crud, asa cu sare, la 10 ani, cot la cot cu noi :). Nu mancam f. mult si nu zilnic. Ii adevarat ca ne dau lacrimile si copiii beau niste apa dupa.
Mie imi place tare mult inainte de masa. Ajuta la digestie cu sare, asa spun indienii:
http://swathi180.hubpages.com/hub/The-Benefits-of-Ginger
Eh, daca ii roade careva si coaja sa spuna (eventual o pot pune la ceai si arunca dupa...)
ilenutza spune:
din pacate la noi ghimbirul ajunge f palit si atos, nici nu il poti da pe razatoare.Este oricum fff iute, eu nu l-as suporta sa il consum asa, cu sare...
In ceea ce priveste coaja, o poti consuma linistita, nu sunt contraindicatii...asa am citit
eu il folosesc la mancarea chinezeasca, sau il las in apa de seara pana dimineata si consum lichidul sau preferata familiei il folosesc la gingerata, adica limonada cu ghimbir: se storc 2 lamai, se adauga 2 l de apa, se toaca o bucatica de ghimbir, 2cm patrati sau cat de iute preferati, miere dupa gust si amestec la blender vertical.Mai ajustez gustul dupa caz, strecor limonada si gata.Yammy si fff sanatoasa
Ile , mami de V si A ,
Lorelai spune:
coaja la ghimbir nu e deloc rugoasa, e chiar matasoasa, daca e proaspat... eu nu am mincat crud inca (dar jur ca incerc, cu sare) dar cind il pun la mincare nu il curat de coaja...il razui sau toc cu tot cu coaja...
ML spune:
Ilenuta, Lorelai, multumesc de raspuns.
Lorelai, de cateva saptamani am inceput sa-l mancam cu coaja. Singura diferenta fara de cel decojit... este (si mai) iute ! Sau cel putin asa mi se pare. O intarziata.
b.nica spune:
Eu m-am inspirat de aici:http://www.culinar.ro/retete/bauturi/sucuri/fresh-de-ghimbir-lime-si-menta-verde/92/7/18874/