amenajare camera pentru doi frati

amenajare camera pentru doi frati | Autor: roxy

Link direct la acest mesaj

deschid acest subiect pentru ca sunt pusa in situatia sa reorganizez camera copiilor (au avut paturi suprapuse si nu mai vreau...am deschis subiect separat pentru asta)si nu stiu cum sa asez paturile lor astfel incat sa nu fie nici spatiu din camera foarte afectat si ei sa poata bine sa se odihneasca.Cum spuneam in paranteza au avut pana zilele trecute pat suprapus, era ok, dar nu ne-am impacat prea bine cu el, si ei vor paturi separate.Ok, am demontat patul in doua paturi identice, dar acum cum le asez.Camera este genul lung,sunt doi pereti scurti ( un perete are usa si cel opus e cu balconul) si doi pereti lungi.De-a lungul peretelui din stanga cum intrii in camera am pus un pat , apoi masa de scris si patul al doilea l-am pozitionat cu capul pe acest perete si patul vine paralel cu peretele celalalt cu balconul.Acest lucru ma nemultumeste pentru ca sta cu spatele la usa de la balcon si mi-e frica sa nu raceasca.Pe peretele din dreapta camerei au un dulapior si jucarii.
Daca cumva aveti orice fel de idee cum as putea sa pozitionez altfel paturile sa fie cat mai ok pentru ei va sunt recunoscatoare.
Asa informativ camera are peretele cu usa spre nord , balconul spre sud.
Citind pe diferite seituri am inteles ca ar fi bine ca fratii sa doarma cu paturile cap la cap, dar asta ar presupune sa am un perete intreg doar paturi si asa cum scriam in celalalt subiect , am probleme cu sotul ca el vrea pat suprapus la ei in camera ca sa salveze din spatiu, dar ei nu vor.Daca nu reusesc sa fac ceva frumos la ei, trebuie sa revin la patul suprapus si nu ma incanta idee nici pe mine, nici pe ei.
Poate cine stie ma voi putea inspira de la voi, si imi vine o idee sa pot impaca si capra si varza.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Nu ar fi o idee buna sa pui un pat paralel cu perete usii apoi masuta,jucarii ce ai mai spus si patul celalalt perpendicular pe peretele cu balconul? Adica picioarele sa fie indreptate spre balcon. Ca astfel iti ramane si spatiu pt joaca si eu cred ca arata si foarte bine,nu? Acuma numai sa incapa patul pe peretele de langa usa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ai putea pune paturile pe peretii lungi inspre usa de intrare in camera si apoi mesele de lucru spre balcon ca sa aiba lumina. Dulapul il asezi pe peretele scurt, cel cu usa de intrare. Pe cel cu balconul eventual pui rafturi joase cu carti, jucarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Da si eu as opta pentru paturile pe peretii lungi, in paralel, mai spre usa si mesele spre balcon. Insa nu mi-e clar cat de scurt, inseamna scurt, fiindca daca intre paturi nu-ti ramane macar un metru (si asta presupune ca peretii scurti au 3 m) deja exista o problema si e posibil ca sotul tau sa aiba dreptate!
La noi in casa, toate dormitoarele au 4m pe 4 m, deci 16 mp. Si eu baietilor chiar le voi cumpara un pat suparetajat, dar cu pat dublu jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, multumesc pentru raspunsuri.Ca sa va spun asa nu stiu exact cat au peretii, dar cei lungi au un pic mai mult de 4 m, pentru ca am pus pana la urma cele doua paturi in prelungire pe peretele din stanga si au ajuns aproape din capat in capat.Si pe peretele din dreapta am pus masa de lucru si dulapiorul.Au loc de joaca zic eu , cu toate ca al meu sot tot ma intreaba cand pun la loc paturile suprapuse .Ei sunt incantati de noua fata a camerei lor si nu vor paturile la loc cum au fost.Nu am cum sa pun patul pe peretele cu usa , pentru ca depaseste si ajunge in cadrul usii, altfel l-as fi pus sigur asa.Paralel cu balconul nu-l pot pune ca mi-e frica sa nu ii fie frig cand doarme, cu toate ca ma bate gandul (oricum va trebui sa fac asta) sa chem pe cineva sa regleze usile de la balcon sa nu mai poata intra aer si ar fi o solutie de amenajare asa, dar mai incolo.Nu stiu ce alt mod pot adopta , sau alt tip de pat (dar tot mai incolo) pentru ca sotul meu se tot gandeste pe termen lung, dar eu nu vad ca aceste paturi pe care le au acum chiar suprapuse fiind ar rezista pana se fac ei mari...asa ca oricum vor trebui schimbate.
Multumesc pentru idei.Daca mai aveti...cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Eu am baietii ce impart acelasi dormitor ( 12 si 5 ani)

Paturi avem asa :
http://www.casesigradini.ro/imgofe/15922_10.JPG

Numai ca cel de jos nu l-am pozitionat ca in fotografie ci este perpendicular sub cel de sus ( formeaza un L) baietii protestand ca nu se vedeau daca stateau in paturi ca in foto de prezentare.
Asa e super ok.
Ei au un dormitor patratos, cu un birou in continuarea patului de jos ( pe acelasi perete) un dulap pe peretele opus patului de sus si 3 rafturi de biblioteca ( inguste).
Tot centrul camerei este gol si in felul acesta pare mult mai aerisita si spatioasa.
Am incercat ca toata mobila sa fie cumva "in jurul" peretilor.

Sunt foarte multumita de pat, treptele pentru cel de sus sunt de fapt sertare pline de jucarii, foarte spatioase si dulapiorul este foarte adanc.

Nu stiu daca paturile voastre se pot monta intr-un mod asemanator, sa nu fie strict unul sub altul si baietii sa se poata vedea, sa aiba un acces facil sus etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Lala vad ca avem baieti de aceeasi varsta (cel mare al meu deabia a implinit 12 ani si cel mic face 5 in august ).Din pacate patul nostru nu se poate monta decat unu sub altul si intradevar nu se puteau vedea cand vorbesc seara la culcare si era si asta un motiv pentru care nu mai doreau paturi asa.Plus ca cel de sus era cam prea aproape de cel de jos si mi se parea ca nu e destul aer asa pentru cel de jos.Daca as gasi paturi care se monteaza sub forma de L as cumpara , dar deocamdata incerc cu doua separate.Multumesc ca mi-ai prezentat ca sunt si paturi suprapuse care nu se monteaza neaparat unu sub altul .

Mergi la inceput