Intrebare
Vreau luna viitoare cred, sper, sa reusesc sa fac baia. Renovare totala.
si cum noi stam la casa si e destul de rece pe jos iarna ma tot gandesc ce as putea pune in loc de gresia clasica si rece.
aveti vreo idee ce altceva in loc de gresie as putea pune sa numai fie asa rece pe jos?
Au mai aparut ceva noutati in domeniu? ca eu nu am gasit nimic...
Raspunsuri
ladyJ spune:
Podea de lemn.
Am inteles ca exista lemn special pentru baie, daca nu ma insel era vorba de nuc dar nu sunt sigura.
E o anumita metoda de a pune podeaua asta, se folosesc materiale anume. Iar pentru intretinere, ceara sau ulei pentru parchet.
Mai exista si un laminat special pentru bai, dar nu stiu cat de calduros e.
adialex spune:
Exista parchet special tratat pentru baie; e suuuper frumos doar ca este foarte scump; incalzire in pardoseala cica nu se recomanda in bai, dar nu mai stiu de ce, mi-a zis electricianul care ne lucreaza noua, dar am uitat; eu am renuntat sa pun in bai.
miriama spune:
nu stiu de ce incalzirea prin podea nu se recomanda in bai, insa noi o avem de 6 ani pe sub gresie si nu e absolut nici o problema; este insa super confortabil cand calci pe cald...
ela_04 spune:
Parchetul asta pt baie si bucatarie e o minunatie!!
si o idee fantastica!
problema e sa-l conving pe sot ...in ceea ce priveste pretul bineinteles...
incalzirea prin podea nu prea ma incanta dintr-un singur motiv... vara ce fac? merg cu caldura data drumul dupa ce si asa e cald?
sa o opresc... pai iar e rece gresia.
Acum vreo 12 ani, poate si mai mult cand a inceput sa apara placile mari de gresie am facut o frumusete de anexita de la mers in picioarele goale pe gresie.
de atunci merg numai in papuci prin casa. indiferent de sezon.
e o idee buna cu parchetul si pt copil...copii , cad, se ridica, nu are acelasi impact ca si gresia.
Singura problema e pretul intradevar piperat si pt faptul ca am vreo 20 de mp in baie...
cel mai ieftin am gasit la 120/mp :(
daca stie cineva mai ieftin pe undeva ... va rog!
Rufus spune:
O singura data am vazut parchet in baie. In zona chiuvetei era degradat de la o avarie a instalatiei. Este casa unei persoane cu mult gust (si multi bani), parchetul a fost ales pe spranceana.
Si totusi...
Macar daca n-ar fi asa scump.
Rufus, Tora si iadele
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ela_04 incalzirea prin podea nu prea ma incanta dintr-un singur motiv... vara ce fac? |
Lasi papuci la intrarea in baie si ii folosesti cand intri, pui covorase de alea de baie in fata wc-ului si a chiuvetei, unde se sta cel mai mult cu picioarele.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
CorinaDani spune:
nici eu nu suport sa merg cu picioarele goale pe pardoseala, fie ca e parchet, fie ca e gresie. de aceea purtam papuci de casa, vara avem varianta slapi, care lasa piciorul sa respire.
un alt motiv ar fi ca pe gresie/parchet, daca vii cu picioarele incinse/transpirate, lasi urme si eu una nu le suport.
iar in baie, chiar daca am gresie mata pe jos, am pus covoras din acela special din cauciuc/burete (nu stiu cum se numeste materialul), care se vinde la metru, cu diverse imprimeuri, este foarte practic, amortizeaza si eventuale cazaturi.
pentru bai se recomanda lemnul de tec, am vazut asta intr-o emisiune pe TLC, se numeste Bathtastic. cred ca se gasesc dale din lemn de tec, stiu ca se folosesc pentru amenajari exterioare in gradini/terase, tocmai pentru ca rezista la intemperii.
un alt material, excelent izolator termic si fonic, este pluta, insa nu stiu daca exista varianta special conceputa pentru baie, adica sa fie impermeabila si rezistenta la mediul umed din baie. cu toate ca, daca ma gandesc bine, dopurile de pluta isi fac cu succes treaba
pe un alt forum am gasit o discutie, cum ca ar exista gresie ceramica glazurata semimata de interior, care are aceeasi temperatura ca cea a mediului ambiant, nu produce acea senzatie de "rece" cand calci cu piciorul gol pe ea.
uite, mi-am amintit ca pe vremea lui ceasca, oricat de cald era vara, in laboratorul de chimie imi inghetau antebratele pe masa placata cu faianta. si pe vremea aceea nu era aer conditionat, e drept insa ca nici temperaturile nu urcau pana la valorile insuportabile din prezent, pe timp de vara.
mai exista si linoleum cu aspect de parchet, care se monteaza prin lipire, insa nu cred ca-ti doresti asa ceva, daca tot renovezi baia si aloci un buget destul de mare pentru asta.
bird70 spune:
De ce nu pui gresie si covoras deasupra? Arata frumos si este mult mai ieftin si mai practic decat sa pui incalzire in podea sau lemn.
Anexita nu se face de la mers cu picioarele pe rece . Australienii nu au auzit de asa ceva . Aici toata lumea umbla in picioarele goale si nu am reusit sa invat fetele sa puna macar ciorapi iarna in casa. La noi e iarna acum, am vreo 17 grade in casa, noaptea mai putin si gresie multa. Eu am 2 perechi de ciorapi, fetele mele in picioarele goale. Am incercat sa-i explic unei australience cu anexita de la picioarele reci si m-a intrebat daca faci pneumonie daca mergi fara manusi .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
ela_04 spune:
Nu accepta sotul meu parchetul asta neam!
de la mistouri de genul "ai vreo vila aici si nu am vazuto eu?"
pana la argumente din cele punctate si de Rufus... ce faci cand se sparge vreo teava... si bineinteles pretul...a dus inevitabil la un nu fara drept de apel.
o sa raman la clasica gresie... asta e...
Multumesc mult pt raspunsuri