INSEMINARE 90 - Felicitari aruam, MariaBcf, alina
Raspunsuri - Pagina 5
dankutza spune:
Maria, nu stiu cum e Alina, dar eu dorm pe mine. Dorm multe ore noaptea si daca e week-end, cum ma trezesc ma duc pe canapea unde mai motai. Ma deranjeaza orice miros, chiar si un parfum mai tare. Nu mai vorbim de mirosurile, pe care le gasesti vara peste tot, nu numai in mijloacele de transport.
Miercuri am eco sa vedem o ininimioara si nu mai pot de emotii si de frica sa nu cumva sa se fi oprit din evolutie. La prima sarcina, m-am dus prima data la eco la aprape 8 saptamani si de abia asteptam sa vad, un samburel in uter si o inimioara batand. Cand colo, se oprise la 5 saptamani si era ou clar. A fost dezamagirea maxima pe care am putut-o trai vreodata. Nu vreau sa-mi amintesc, dar nu pot.
Saptamana viitoare plecam in concediu si asa vrea sa plec linistita ca totul e ok si sa nu plec plansa toata.
Nu am facut hiseteroscopie si nici nu stiu ce e aia, dar ma gandesc ca poate ar fi mai bine sa o faci inainte. Daca te impiedica sa ramai gravi??? Sau daca ramai gravi, daca iti va pune probleme pe perioada saricinii polipul acela??? Ma gandesc si eu.
Eu nu am avut imunitate la rubeola si mi-a spus Cezara sa stau pe tusa si sa fac vaccinul si apoi sa vin la IA. Dar nu s-a intles cu mine. Intre timp am ramas gravi si am stat cu kilotzii tremurand de frica sa nu contactez boala, mai ales ca mai lucrez si cu copii. AM avut noroc. Nu am luat nimic. Pentru ca m-a iubit Dumnezeu. Mai tarziua am aflat la ce riscuri am fost expusa. Asa ca de data asta m-am vaccinat.
Mari-dom asteptam vesti bune.
Alice Imi pare rau!
Dupa nastere, am avut 5 tratamente facute ca sa raman din nou gravi. Desi Cezara e un medic f bun, mi-a reusit insminarea cu un dr mai putin bun, pe care nu o plac si care credeam ca are mana de lemn. Asa ca iepurele/bebe sare de unde nu te astepti Eu zic sa ai incredere in medicul tau. Eu ma rugam la Dumnezeu sa-i dea insipratie buna medicului, pentru a-mi da tratamentul adecvat si a-mi reusi IA.
La ce dr te duci? Eu stiu ca cele mai tari la IA sunt Cezara si Moisa.
MariaBcf spune:
Dancutza Dr Surcel mi-a spus ca nu vom avea probeme daca raman gravi si polipul e acolo. Dr Micu spune ca trebuie scos inainte . Nu stiu ce sa mai cred. Oricum merg pe mana Dr Sucel , mai incercam CSD inca 3 luni apoi scoatem polipul , repetam HSG si apoi IA
lauricea2002 spune:
Crisia, sigur nu se supara Cezara ca nu faci histeroscopia cu ea. Te-ai mai interesat intre timp?
Mari_dom, ma bucur sa te regasesc, desi speram ca pe alt forum. Nu ma mai duc la Moisa. Dupa a 3-a IA facuta cu ea, am renuntat. Intre timp, am facut o laparoscopie sa vad care-i buba. Trompa stg cu aderente(rezolvata), ovare micropolichistice - drilling ovarian. Eram destul de increzatoare dupa interventie, insa mi-a cam trecut. Dupa concediul asta, ma intorc la Cezara. Astept testul tau pozitiv.
Imi pare rau, Alice!
crisia_buc spune:
Lauricea vreau sa fac la Promed cu Alina Bolintineanu, trebuie sa-mi fac o programare sa vb cu dansa sa vad daca este de acord. Sper sa primesc CD la histero sa-i arat Cezarei.
Dankutza pentru IA ai avut analizele serologice (HIV, HBs, HCV, CMV..) facute? Eu le am deja dar, mi-a zis ca inainte de IA le mai vrea odata
“Nimeni nu poate garanta cum va arata viitorul.
Cel mai bun lucru pe care il putem face este de a ne creste sansele, de a calcula riscurile implicate, de a ne estima abilitatea de a le face fata si apoi, sa ne facem propriile planuri cu incredere.” -Henri Ford II
dankutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crisia_buc Dankutza pentru IA ai avut analizele serologice (HIV, HBs, HCV, CMV..) facute? Eu le am deja dar, mi-a zis ca inainte de IA le mai vrea odata |
Da, le aveam cam vechi ce-i drept. Cam de anul trecut. Oricum ea ma trimisese. Acuma, nu mai stia cat de actuale le am. Nu strica sa faci inca o data sistemul TORCH (toxo, CMV, rubela...). Daca nu ma insel, HIV, HBS si altele poate sa ti le dea medicul de familie s ale faci fara plata. Din experinta mea, am observat ca cel mai ieftin e sa faci analizele la centrul Matei Basarab. Este pe langa Unirii. Daca ai s afaci o comparatie de preturi o sa vezi ca acolo e mai ieftin si se merita sa te duci acolo, mai ales daca ai o lista luuuunga de analize.
crisia_buc spune:
Dankutza nu vreau sa le mai fac nici macar odata. Am facut ani de zile tot felul de analize. Daca raman insarcinata le fac daca nu, nu - ii spun ca renunt la IA.
De la medicul de familie nu pot sa obtin nimic, de aceea vreau sa fac si histero la privat pentru ca nu este de acord cu atatea analize/investigatii.
Cel mai bun lucru pe care il putem face este de a ne creste sansele, de a calcula riscurile implicate, de a ne estima abilitatea de a le face fata si apoi, sa ne facem propriile planuri cu incredere.” -Henri Ford II
dankutza spune:
Nu cred ca ti le va cere data viitoare. Eventual ii spui ca le-a vazut data trecuta si acum nu le mai ai cu tine. Nu are cum sa-si aminteasca daca asa e.
Nu poti sa schimbi medicul de familie? Vad ca nu te sustine deloc...
crisia_buc spune:
citat din mesajul lui dankutza Nu poti sa schimbi medicul de familie? Vad ca nu te sustine deloc... |
Probabil, sunt singura pacienta cu astfel de probleme si le considera un "moft'. Parearea ei este ca suntem prea stresati
Cine nu a trecut prin asa ceva nu are cum sa inteleaga. Nu am incercat sa o schimb pentru ca nu prea am "apelat" la med de fam.
Daca vreau CM, trimiteri pentru orice altceva primesc, dar pe partea de infertilitate....
dankutza spune:
citat din mesajul lui crisia_buc Cine nu a trecut prin asa ceva nu are cum sa inteleaga. |
Mare dreptate ai! Eu, dupa ce am anuntat sarcina la odiseea unde activez de prin 2009, le-am pus fetelor link sa citesca ce am scris aici. Una dintre fete, mi-a spus ca nici nu stia prin ce trec unele femei sa faca copii. Asa e! Daca nu te confrunti cu infertilitatea, nu prea stii/intelegi cat chin este.