Painea tinuta la congelator. In ce o puneti?

Painea tinuta la congelator. In ce o puneti? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Am facut azi in casa niste paine pt. biserica, o duc duminica acolo. Treaba este ca mi-a iesit prea mare pt. pungile mele de plastic cu fermoar (ziplock bags).
Asa ca am impachetat-o in cateva servetele de hartie, prosoape de bucatarie, o fata de perna de bumbac :) si o punga de plastic de "alimentara". Deci asa sta acum in congelator.
Sper ca pe joi cel tarziu sa gasesc niste pungi cu fermoar mai mari, dar daca nu?.. Si pana atunci nu s-o usca prea tare?

Aveti alte sugestii?

Treabuie neaparat sa stea la congelator, nu in frigider sau pe masa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Tot in pungi de plastic puneam si u la congelator!

Ai putea sa invelesti si in folie de plastic de bucatarie si apoi la congelator,daca e asa mare si nu incape in pungi!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

si in plastic si in punga ei de hartie. nu cred ca are vreo influenta asupra mirosului sau pastrarii.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

cred ca sta f bine daca nu gasesti pungi pe masura folia alimentara cred ca este buna
nu stiu cum se comporta la dezghetare, nu se "umezeste" coaja?
eu cozonacul il inveleam in prosoape din hartie si le tot schimbam sa absoarba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Folia alimentara este cea transparenta, nu? Pai nu-i prea subtirica? Maine incerc sa gasesc pungi mai mari.

Nu stiu ce sa zic cu coaja, sper sa se descurce :); si la biserica tin painile in congelator mult timp, pana le vine randul la taiat. Nu cred sa le bibileasca nimeni, dar nu bag mana in foc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Pai pui mai multe straturi!Invelesti piinea de doua trei ori in folie!

Mie nu mi s-a intimplat niciodata sa se umezeasca coaja,ba chiar ramine la fel de crocanta!

Acum ca a scris Roxanaz,imi amintesc si eu ca am pus si in hirtie si s-a pastrat la fel de bine!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Multumesc Dana, de fapt tuturor .

Bine, folie am acasa iar daca nimeni nu spune ca se usuca, am sa o folosesc (pungile pt. congelator de aici sunt ceva mai groase si scrie pe ele ca impiedica "arderea" (freezer burn) produselor pastrate in ele, de asta le preferam).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

cand pun paine in congelator o pun sau intr-o punga obisnuita, adica deloc infofolita, sau chiar si fara punga. nu s-a uscat niciodata, cand se dezgheata e la fel de pufoasa ca atunci cand e proaspata.

Mergi la inceput

Uneori traseul pe care se invarteste painea asta e cam lung , asa ca s-ar putea sa astepte si o luna in congelator (la mine sau la biserica). Si nu are ulei sa-i mentina prospetimea, este simpla cu faina, apa, drojdie si sare.

Mergi la inceput