Grecia, incotro?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Kalimera!(buna ziua)
Eu locuiesc in Grecia Athena de 10 ani si in mare parte visele mele au devenit realitate dar pentru asta am muncit si cite 18 ore pe zi si nu am spus nu niciunei munci decente dar ....ei nu pot face toate muncile dar stiu sa spuna ca straini le iau locurile de munca au o mindrie prost pusa in fata se mindresc cu ce au facut inaintasi lor dar cei din ziua de azi sunt pur si simplu rusinea urmasilor lor bineinteles nu toti dar in mare au acea mindrie ca ei sunt GRECI si asta le da multe drepturi sper din suflet ca alegerile astea sa schimbe ceva in bine
Sotul meu este grec munceste cam 14-15 ore pe zi de multe ori ii spun ca sa nascut intr o tara gresita ca nu are profilul unui grec autentic ei nunt oameni foarte primitori dar sa nu vada ca este cineva mai bine ca ei ca atunci se scimba foaia deci din punctul meu de vedere sunt EGOISTI
Daca doriti sa ma intrebati ceva ce va intereseaza ...sunt aici

o zi buna sa aveti

amalia tsakoniati(matusa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

A si in ce priveste intrebarea Grecia incotro?raspuna:LA MUNCAAAAAAAA
caci doar prin munca poti sa te pui pe picioare din punct de vedere financiar ca de ei au fost invatati sa faca multe credite la banci ca sa nu aiba vecinu masina mai smechiera ca el deci acum ....

LA MUNCA!!!

amalia tsakoniati(matusa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

E foarte bun punctul de vedere al unui roman stabilit acolo....

Dar uite ca natura romaneasca de a munci responsabil daca vrei ceva mai bun,nu se aplica si la greci get beget.Sotul tau e o exceptie,dar de obicei....

Nu au nic macar respect pentru cei care le pompeaza bani prin turism...imi aduc aminte ca am stat in Paralia intr-un an,la hotel Central,...erau camere ocupate de romani,unii cu copii cei mai multi fara.Erau si greci veniti cum ne ducem noi la Mamaia....exact pe la 10 se apucau de facut scandal,ascultau muzica foarte tare si racneau in limba lor...ambalau scuterele sub geamuri,pana pe la 6 dimineata.Era un doctor din Timisoara care-si luase doua sejururi unul dupa altul....a patra zi,la cinci dimineata,a coborat urland"nu mai rezist" s-a urcat in masina si a plecat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Hai ca vin si eu cu un alt punct de vedere al unui roman stabilit in Grecia.
Mi se pare revoltatoare aceasta campanie de denigrare a Greciei!! Sa nu uitam ca pestele de la cap se impute si marile greseli au fost si sunt ale celor care au organizat un sistem total nefunctional, adica conducatorii cot la cot cu conducerea europeana.
De ce au acceptat marii finantisti, marii economisti ai UE sa adere Grecia la euro in 2001?! Grecia era si atunci cu o economie inapoiata, in care functiona numai piata la negru, in care nimeni nu platea impozite, in care existau bani, dar totul se tinea sub saltea, in care nimeni nu taia chitante, in care se faceau angajari la greu in domeniul public cu niste salarii exorbitante, in care se pensionau la 50 deani..
Toate astea erau prea bine stiute de domnii europeni si totusi.. Grecia a aderat la euro!
Si halul a continuat. Desi din nou UE stia probleme si haosul din Grecia.. in loc sa ajute, ce fac?.. Accepta ca Grecia sa organizeze Jocurile Olimpice din 2004!! Grecia se indatoreaza si mai tare (pentru ca nu avea nici pe departe resurse pentru un astfel de proiect), dobanzile camatarilor sunt uriase si uite-asa gogoloiul datoriei se face tot mai mare. Timp in care toata situatia de Evul Mediu din Grecia este tolerata de ochii "ageri" ai UE. Pana acum! De ce tocmai acum? Habar n-am. Sigur exista niste interese.
Tot ce pot sa va spun (daca chiar intereseaza pe cineva) este grecul a inceput sa-si dea seama ca rozul pe care il vedea pana acum erau de fapt niste ochelari de cal pe care ii fortasera guvernantii (interni si externi) sa ii poarte.
Si, da!, grecul se trezeste! Eu locuiesc pe o insula care se hraneste din turism. Si lumea munceste zi lumina, intreaga familie ajuta si toti trag tare sa fie bine. Copiii mici nu-si vad parintii toata vara. Mi se pare extrem de nedrept sa se spuna 'la munca!'
Acele chefuieli de care amintea cineva mai inainte se intampla si aici. Muzica, distractie.. Da! Dar sunt organizate de proprietarul restaurantului. Este un LOC TURISTIC! Nu merge grecul de rand sa se sparga in figuri.
Se petrec schimbari, dar inclusiv tanti Merkel spunea chiar ieri: "Stiu ca schimbarile pe care dorim sa le impunem Greciei in 2 ani ar trebui sa se petreaca de-a lungul unei generatii.."
Sunt de acord ca sistemul e prost, ca daca ai nevoie de o hartie, imbatranesti pana ti-o face cineva, dar schimbari se intampla, fratilor! Multe! Le-as putea insira, dar si-asa m-am lungit mult.
Aa.. si referitor la faptul ca intra banutii contribuabililor romani sau de alte natii in sprijinirea economiei grecesti.. Acum cateva zile am auzit eu cu urechile mele pe fostul cancelar al Germaniei la o intalnire G8 cum spunea ca de fapt toti banii acordati Greciei de bancile internationale ca 'bailout' se intorc de fapt la aceleasi banci, adica fix inapoi in buzunarele camatarilor. Grecul nu vede un banut, dragii mei!
Eu in loc sa arunc cu pietre in greci, mai degraba i-as compatimi ca au ajuns rau. Banii sunt tot mai putini, creste rata sinuciderilor, salariile sunt taiate (si de la stat si de la particular) cu minim 50%. E rau! Rugati-va sa nu ajunga si Romania in stadiul asta prea curand pentru intr-acolo se indreapta sub atenta indrumare a UE si FMI.
O zi buna va doresc.

Mergi la inceput

Anouk,nu vresau sa dau nastere la polemici,dar era hotel unde se odihneau oameni,nu petrecere data de hotel.Plus ca.aici o sa va inflamati putin,intr-o noapte pe la n12,am chemat camerista sa schimbe un prosop si,surpriza,era romanca.Si am pus-o sa-mi zica ce racneau aia cu muzica.Nu stiu cata greaca stia,dar a zis cac spun ceva de genul"in tara mea eu sunt stapan....nu astia" si a continuat cu "malaga,malaca....nu stiu cum se scrie dar la adresa altora stiu sigur ca E o insulta.

Asa ca isi merita soarta.Dispretul fata de cei care asigura un PIB mare.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Eumada, mi se pare extrem de nedrept ceea ce spui. O experienta neplacuta in Grecia (sau in orice alta tara) nu inseamna neaparat ca bagam in aceeasi oala o intreaga natie si aruncam cuvinte asa grele ca "isi merita soarta".
In fine, nici eu nu vreau sa intru in polemici cu nimeni. Intitiatorul subiectului a cerut opinii de la cei din Grecia, am spus ce am avut de spus si gata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:

Madalina, Paralia Katerini este o statiune turistica comparata de romani ca fiind....Costinestiul nostru. Anual vin acolo turisti din Romania, Rusia,Ungaria, Germania si probabil din mult mai multe tari dar tin sa-ti precizez ca in general grecii nu merg acolo!
Ori fiind statiune turistica, ca si-n Costinesti se asculta muzica pana dimineata. Refuz sa cred ca cei galagiosi erau doar...greci
Paralia Katerini nu este o statiune montana.
Sunt o romanaca casatorita cu un grec.
Iubesc Romania in aceiasi masura cum iubesc si Grecia.
Sunt constienta ca nu traiesc intr-o societate perfecta dar nici nu pot sa-i pun la zid si sa-i acuz de lucruri de care grecii nu sunt vinovati.
In primul rand nu sunt vinovati ca mostenesc o istorie atat de fabuloasa ca aici s-au pus bazele civilizatiei europene, ca au avut capacitatea de a deschide drumuri noi in economie, filosofie, stiinta,arta,etc.
Si n-ai cum sa nu te mandresti ca esti grec.
O tara care a fost sub dominatie otomana 450 de ani.
O tara care conform unor istorici, in al doilea razboi mondial a avut un rol determinant pentru soarta finala a razboiului(Italia a atacat Grecia, grecii i-au invins obtinand astfel prima victorie a aliatilor iar Hitler a fost nevoit sa amane invazia Rusiei si sa concentreze asupra cuceririi Greciei)iar intarzierea provocata de greci a fost decisiva pentru nereusita invaziei Rusiei de catre nemti.
O tara care cu mandrie isi sarbatoreste pe 25 martie Ziua Nationala Greciei(razboiul de independenta castigat dupa 8 ani de dominatie otomana) si 28 octombrie cand grecii au spus NU lui Mussolini care vroia sa treaca cu trupele italiene prin Grecia(al doilea razboi mondial).
Sunt zielele in care toate casele au arborat drapelul(m-a impresionat sa aud ca de la gradinita copii invata sa respecte aceste zile).
Sper ca nu crede nimeni ca grecul asteapta ziua de salariu a neamtului...sa poata si el sa bea un ouzo la malul marii.
Grecii isi platesc taxele si impozitele!
Probabil exista o nisa...si acolo sunt probleme.Grecul ca si romanul,neamtul sau italianul plateste lunar curentul apa, telefonul si mai ales taxele catre stat. Care sunt multe...si ciudate.
De exemplu noi stam la casa si avem un put....pentru care vom trebui sa platim taxa!
Pensiile grecilor au fost taiate(or cine poate sa spuna ca a fost corect in conditiile in care ani de zile el a cotizat).
Sunt multi greci care muncesc 18 ore pe zi. Grecul, in general, are o afacere de familie. Afacere care se mosteneste de generatii(cafenele, baruri, magazine,etc) si-n care lucreaza cot la cot sotul, sotia, mama...si fiul.
Somajul in Grecia este de 27,7%.
Sa munceasca...scria cineva mai sus dar eu vin si intreb...unde???? S-au inchis fabrici iar din cauza crizei nesfarsit in fiecare zi se mai inchide un magazin.
Cineva a mai spus ca a curatat trotuarul dupa voma...celor care-au petrecut o noapte intreaga.
Eu niciodata nu am vazut un grec impleticindu-se....dar sa mai fie si mort de beat.
Niciodata nimeni nu m-a privit urat aici c-as fi romanca(si e plina Grecia de hoti si cersetori tigani)sa faca o comparatie cu ei, sa ma identifice prin prisma actelor sale.
Probabil ca exista si greci care sunt invidiosi sau egoisti ca vecinul are o masina noua. Dar nu poti sa vorbesti despre toti grecii asa.
Sunt romanca...si-asa am sa raman,iubesc Romania pentru ca acolo imi am radacinile dar iubesc in aceiasi masura si Grecia.
Aceasta este Grecia tara in care locuiesc eu: UN MUZEU IN AER LIBER http://www.youtube.com/watch?v=39AIK-WIWAs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada
Uite ca nu ies grecii din zona euro.....

Motiv bun pentru noi si indelungi petreceri si chefuri.

Mergi la inceput

TE cred dar erau greci....ii deosebesc si eu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eumada, intr-un hotel din Paris am vazut plosnite. Pentru asta nu pot afirma ca francezii in general sunt plini de plosnite.
Merg de ani de zile in Thassos (tot Grecia si din pacate tot plina de romani). In afara de romani - pe plaja -care vorbeau ingrozitor de tare si de niste nemtoaice care s-au gandit sa se "sprehenzeasca" tare sub geamul nostru la ceas de odihna de dupamiaza....nu ne-a deranjat nimeni. Am cunoscut mai multe familii de greci pt ca am locuit la diversi. Cand unii nu aveau locuri, ne-au trimis la altii. In anul urmator chiar daca nu am mai stat la ei ne-au invitat la cafea si pt copii au cumparat special suc. Acestia erau pensionari si nu stateau cu burta la soare. Tot ce am vazut au fost afaceri de familie. Altii erau profesori de liceu si in timpul liber faceau curat dupa turistii cazati in vila lor si mai cresteau si copilul de 2 ani. La altii am preferat sa mancam la taverna si ne-am prins ca tata si fiul serveau la masa iar mama si inca cineva erau la bucatarie. Intr-o seara cand fiul meu avea o ureche mare si rosie (nu stiam daca e alergie sau piscatura), fara sa ne zica nimic, patroana tavernei s-a dus acasa si ne-am trezit cu ea cu un tub de Fenistil.
Ce ar putea fi adevarat in toata afacerea e ca noi am platit ches si nu am luat vre-o chitanta. Sincer nu m-a interesat "partea" statului. Probabil ca ceva (dar nu tot) platesc si ei ca sa-si pastreze afacerile deschise.

Mergi la inceput