Grecia, incotro?
Grecia, tara care a stat la baza formarii democratiei moderne este la punct de rascruce. Citesc in presa internationala despre saracie mare acolo, despre farmacii care nu mai medicamente, despre sinucideri din saracie, despre haos, si revenirea la drahma ...
Duminica sunt alegeri acolo si in fucntie de rezultat, Grecia sta la rascruce.
Ar fi util sa auzim de la fetele care locuiesc in Grecia, mai multe informatii despre candidati, despre rezultatul la alegeri si mai ales, vrem sa stim cum se vede Grecia din interior.
va ascultam
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
carmaw spune:
Scriu si eu aici despre ce am vazut aseara undeva aiurea in GR_ (LA 48 DE ORE INAINTE DE ALEGERI)...unde au inceput sarbatorile verii ..;deci sindrofii toata noaptea la taverne !
La mine noaptea fu f scurta...aici se celebreaza de ieri faptul ca se vor duce cu capul in zid...deci peste tot orchestre, zdrangalii, multa bautura si mincare:((((((((((((
Dans in cerc si toate alea!
Ca o provocare ,sfidare.... toti erau prezenti si pe la ora 1 noaptea cind am fost sa vad ce miscare era...am constatat ca aruncau la toti turistii privire veninoase,asasine!
Noroc ca stiu ca nu s nemtoaica ca mi luau gitul!
Ce criza?Ce facut economii??
Se dansa la greu ,mincare multa ,bautura girla ,toti veselii si f zgomotosii...de... se sarbatoreste faptul ca altii le platesc sindrofiile.........dar sa vedem cit va tine.
La ora 6 dimineata s a terminat vacarmul, eu am iesit cu furtunul de pompieri sa spal strada(in dreptul meu) de ...vomitaturii:(((
Astept reactia localnicilor miine cind sper sa cistige extrema stinga care vrea afara din EU ca sa revina la drahme(asta in cond in care se traieste doar din import productia neexistind...sa ma dumireasca si pe mine cineva ce tara va dorii sa exporte contra drahme:::))))
Ma doare capul de' logica lor'.
Deja ca....pt a se platii salariile sa pompat puternic in banii de sanatate,farmacistii nefiind platiti nu mai dau med decit daca platesti integral:(
Ieri s au scos 800 milioane de E din banci...daca nu se primesc iar bani de afara nu se mai platesc pensiile si toate alea.
Ce va urma???
Nu stiu.
coracora spune:
Nu stiu daca astazi e vreo zi speciala pentru greci (vreo sarbatoare cumva?) dar si la mine pe strada e mare petrecere. Chiar vizavi de unde locuiesc eu e clubul spaniolilor si de pe la pranz s-au pus pe dantuit ca se-aud megafoanele de la mine.
Cele care cititi presa olandeza banuiesc ca ati aflat ca s-au inmultit cazurile in care cei care merg la restaurante grecesti refuza sa plateasca consumatia la final. Justifica gestul spunand ca deja au contribuit cu o gramada de miliarde la "salvarea Greciei".
Ceea ce nu e o minciuna, insa patronul de restaurant grec din Amsterdam nu are treaba cu Grecia, el tot la fiscul olandez isi plateste taxele.
Personal nu vad Grecia cu ochi buni dupa alegerile de maine. Cred ca vor vota pentru iesirea din UE (ma rog, pt partidul anti-UE), deoarece un popor nu poate digera atatea masuri de austeritate intr-un timp atat scurt.
Pentru situatia creata e vinovata toata lumea: UE-ul de la Bruxelles in primul rand ca nu a creat un sistem financiar central viabil inainte de-a introduce moneda unica si ca s-a dedulcit la avantajele euro-ului fara sa prevada consecintele lipsei de control financiar a tarilor implicate; grecii ca nu si-au platit taxele cum trebuie si-au muls bugetul cat de tare au putut (dandu-se handicapati cand nu erau, solicitand fel si fel de ajutoare sociale fara sa aiba temei, etc); si nu in ultimul rand, liderii tarilor cu moneda euro care, vazand ca totul se duce de rapa si unii consuma mai mult decat au, n-au luat atitudine la Bruxelles sa-i scuture pe aia de-i platim noi bani multi-multi ca sa faca putin-putin.
Edip spune:
Eu as schimba "Grecia, incotro" cu "UE, incotro"... indiferent de rezultatul alegerilor in Grecia, UE va avea acelasi destin.... din pacate, in forma asta nu va merge....
Adela99 spune:
greierele si furnica (pamflet)
poate e chiar mai bine pentru greci sa iasa din zona euro, sa-si tipareasca drahmele pe lange cele pe care le mai au (ca citisem undeva ca toate tarile care au intrat in uniunea monetara si-au mai pastrat din bancnote si maruntis). nici Suedia nu e in uniunea monetara. da' suedejii au o alta mentalitate si cea mai mare diferenta e increderea in stat. adica nivelu' de incredere.
si Belgia a trecut printr-o ciza asemanatoare la inceputu' anilor '90 si a reusit in mai putin de cinshpe ani sa se redreseze.
viviana spune:
Cred ca aseara grecii de pretutindeni au iesit in strada si s-au bucurat pentru ca au batut Rusia cu 1-0 si s-au calificat in sferturile de finala la Euro 2012.
Macar atata bucurie sa aiba!
Venirea stangii radicale in Grecia ar avea consecinte de nepravazut pentru unitatea monetara a UE.
Liderul Syriza, Alexis Tsipras, a amenintat ca renunta la termenii imprumutului de 130 de miliarde de euro care ii salveaza pe greci de la faliment.
Lupta electorala este stransa si se da intre Syriza (stanga) si Noua Democratie conservatoare.
Eu sper sa nu castige stanga.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
viviana spune:
Toata lumea sta cu sufletul la gura si asteapta rezultatele.
Azi Grecia zguduie sau nu zona EURO.
Exit-poll-urile de acum o ora aratau:
30,5% Noua Democratie
30% Syriza
sau dupa altii
27,5 % Noua Democratie
27% Syriza.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
marius spune:
Personal cred ca ies din zona euro.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Deceneus spune:
Eu nu cred ca ies, dar vor renegocia conditile si termenii imprumutului.
Nu-i lasa bancile occidentale, pntru ca daca ies din zona euro bancherii nu mai au nici o garantie pentru sumele imprumutate.
Ei au interesul sa recupereze cat mai mult din sume si mai ales sa nu se propage un efect de contaminare, in zona.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus Eu nu cred ca ies, dar vor renegocia conditile si termenii imprumutului. Nu-i lasa bancile occidentale, pntru ca daca ies din zona euro bancherii nu mai au nici o garantie pentru sumele imprumutate. Ei au interesul sa recupereze cat mai mult din sume si mai ales sa nu se propage un efect de contaminare, in zona. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Adica...vor incerca iar sa prosteasca,cum au facut-o de fiecare data!
Sunt de acord cu carmaw,dar si cu viviana,mintea mea de om simplu,fara interese economice si politice,nu pricepe cum de a lasat Bruxelle-ul atita timp situatzia asta hilara fara sa ia masuri!
E un subiect care ma umple de nervi,la naiba ,cind ma gindesc ca am platit impozit pe salariu,o valoare egala cu banii de concediu(adica cica am luat bani de concediu,dar de fapt i-am cedat sub forma de impozit statului),imi vine sa-mi iau cimpii!
Iar grecii...lasa ca merge si asa!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
eumada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Personal cred ca ies din zona euro. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Doamne fereste,poate nu.
Isi aduc aminte ca au inventat democratia in cele mai proaste momente...