Grecii romānii si ortodoxismul!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Dece,eu stiu ca impozitele si taxele platite de contribuabili au destinatii clare.N stiu sa fie vreub fond pentru biserici...ca se folosesc fondurile pentru o destinatie in alte parti....asta seamana pe undeva a deturnare.Eu mai stiu ca sunt bugete alocate si care nu pot fi depasite.Chiar la greci cum o fi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
www.antena3.ro/romania/buget-de-criza-parlamentarii-vor-sa-construiasca-806-biserici-65141.html" target="_blank">Buget de criza: parlamentarii vor sa construiasca 806 biserici
Astfel, comisia de buget finante a aprobat īn jur de 1500 de amendamente la bugetul de stat, care este foarte probabil sa fie adoptate de plen.
Acestea aproba alocarea de fonduri pentru construirea a 806 biserici, 242 scoli generale, licee si gradinite, 36 de spitale si 37 de camine culturale.

Tine seama ca era in 2009 anul de apogeu al crizei, cand guverna PDL cu PSD si spuneau ca Romania trebuie sa se imprumute cu cel mai mare imprumut de dupa '89.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
www.antena3.ro/romania/buget-de-criza-parlamentarii-vor-sa-construiasca-806-biserici-65141.html" target="_blank">Buget de criza: parlamentarii vor sa construiasca 806 biserici
Astfel, comisia de buget finante a aprobat īn jur de 1500 de amendamente la bugetul de stat, care este foarte probabil sa fie adoptate de plen.
Acestea aproba alocarea de fonduri pentru construirea a 806 biserici, 242 scoli generale, licee si gradinite, 36 de spitale si 37 de camine culturale.

Tine seama ca era in 2009 anul de apogeu al crizei, cand guverna PDL cu PSD si spuneau ca Romania trebuie sa se imprumute cu cel mai mare imprumut de dupa '89.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

No,vedeti?

Eu nu am fost de acord niciodata cu 100 biserici si un spital....ci invers,dar sa recunoastem,popii au influenta mare asupra unui tip de electorat si isi fac datoria cu brio ca agenti electorali .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Sa inteleg ca sursa crizei romanesti e ca se construiesc biserici? . Sau ce are nr de biserici cu discutia actuala? Tinind cont la citi se declara religiosi in Germania, cred ca si aici sunt o gramada de biserici pe cap de credincios . Dar eu nu vad legatura intre nr de biserici si dezvoltarea economica.

Iote aici coloniile germane: http://en.wikipedia.org/wiki/German_colonial_empire (cea mai renumita a fost Africa de Sud-Vest, si acum traiesc urmasii colonistilor si vorbesc germana pe acolo).

Alte colonii http://en.wikipedia.org/wiki/Colonial_empire

Mergi la inceput

Daca resursele financiare se consuma pe biserici si camine culturale, raman mai putine resurse pentru cercetare, tehnologizre si dezvoltare.

Mergi la inceput

corect.Fara spitale,biserica are mai multi clienti,pomelnicele se platesc mai bine,inmormantarile-s mai multe......oare la greci e la fel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Sa inteleg ca sursa crizei romanesti e ca se construiesc biserici? . Sau ce are nr de biserici cu discutia actuala?

Daca nu uitam isprava preotilor din Iasi care se straduiau sa-l ajute pe primarul USL-ist in campanie( ceea ce au si reusit!), putem sa intelegem ca Biserica ar face mult mai bine propovaduind in smerenie nu in opulenta facuta pe banii sarmanilor sau ai partidelor care o platesc in nerusinarea lor.

Biserica trebuie sa fie perceputa ca o institutie care sa ajute nu sa ceara in nestire locasuri noi, ci eventual sa preia acele frumoase traditii de caritate cu ingrijirea bolnvilor(bolnite) sau a batranilor.
Biserica trebuie SA OFERE NU SA CEARA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Pe langa manastirile occidentale s-au dezvoltat: cercetarea stintiifica, educatia prin scoli patronate de biserici, medicina, asistenta medicala practicata de asistente/maici in razboaie.
Biserica ortodoxa a cultivat arta si stiinta/scrierea doar in interiorul ei, nu a incercat sa transmita cultura ca un fenomen de masa, pe cand bisericile occidentale, s-au implicat mai mult in cultivarea societati si asta a facut ca societatile sa evoluze diferit.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Cred ca incercam sa schematizam niste fenomene extrem de complexe, care se intind pe multe secole.

In plus, sa nu confundam perioadele: manastirile vestice au concentrat viata intelectuala incepand cu Evul Mediu, pentru ca intelectualitatea era reprezentata de fetele bisericesti, in general (restul populatiei era analfabeta), dar acest fenomen a disparut de mult in Europa. Rolul instructiei a fost preluat, incepand cu sec. XIII, de universitati.

O comparatie superficiala intre biserica ortodoxa si celelalte este reductionista. Biserica rasariteana si cele occidentale au viziuni diferite asupra modului lor de actiune si menirii lor: ortodoxia nu isi propune implicarea sociala sau marirea numarului de credinciosi, ci doreste mantuirea lor. Are, asadar, un obiectiv (exclusiv) spiritual.

Pentru raspandirea culturii, artelor, stiintelor etc. sunt responsabile alte institutii ale Statului.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cortexia
Pentru raspandirea culturii, artelor, stiintelor etc. sunt responsabile alte institutii ale Statului.

Tocmai mentalitatea asta ca: scoala, cultura, sanatatea, repartizarea bugetelor sunt problema insititutilor statului, ca nu-s atributile noastre, permite institutilor statului sa risipieasca banii pe obiective care nu sunt prioritare pentru societate.

In lumea occidentala implicata, societatea urmareste toate aceste lucruri, pentru ca biserica i-a invatat sa nu lase totul pe seama statului si a functionarilor, sa se implice pentru ca e problema societatii nu a functionarilor.
Societatea suporta costurile si efectele, iar functionarii si institutile, duc la indeplinire obiectivele stabilite de societate prin intermediul partidelor politice sau al ONG-urilor.

Mergi la inceput

Eu cred ca ar trebui spitale patronate de biserici.....

Mai da la greci cum e?Ca in afara de plaje ,hoteluri si obiective...nu prea stiu nic`.....la ei cum e cu biserica si societatea ca parca asta era titlul subiectului.

Mergi la inceput