Educatia si respectul la scoala

Educatia si respectul la scoala | Autor: lorellay

Link direct la acest mesaj

Am cateva intrebari-nelamuriri-off-uri..nu stiu cum sa le spun. Poate vad eu gresit lucrurile!
Codrin acum termina clasa I dar eu sunt foarte nemultumita de sistem si de scoala. Asa e peste tot? Asa sunt toate scolile? Asa se poarta acum?
- cand incep ora copii nu au nici un pic de respect fata de cadrul didactic..vorbesc, se joaca..pana sta profu de vb cu cate un parinte..mai trece timp. Eu cred ca atunci cand intra profu indiferent ce treaba mai are tu, copil, iti pregatesti carti caiete si stai cuminte.
- in pauze...e un haos. Unii ies in curte si alearga ca niste gaini bete..altii pe coridoare, prin scoala...de-a valma. Profu cica nu poate sa stea cu toti..sta ori afara ori in clasa. Eu nu inteleg de ce nu se intele si cu copiii ori toti afara ori toti in clasa. Sau nu asa ar fi normal?
- fiecare merge cu ce-l taie capul de baut..au sticlute cu cola, fanta..diverse sucuri. Eu nu sunt de acord, sunt eu deplasata? Au cismele cu apa potabila in toate scolile din oras. Nu exista Codrin sa mearga cu Coca cola la scoala. Sticluta cu apa.
- sport pe teren afara..fotbal.. la ora 11 cand lumea cade pe strada din cauza caldurii - mi-a facut ieri insolatie.
- nu si-a facut temele o saptamana intreaga, nu stiu cum a reusit sa ne pacaleasca...asta a fost prin iarna, dar pe noi nu ne-a sunat nimeni sa ne spuna, sa primim un biletel, sa ne anunte cineva cumva ca e o problema.
La voi e la fel? E totusi la inceput si mi se pare ca sunt lasati de capul lor. Sunt asa suparata...exagerez?

CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009

Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Si Ioana termina clasa I. La noi e asa:

- cand incep ora copii nu au nici un pic de respect fata de cadrul didactic..vorbesc, se joaca..pana sta profu de vb cu cate un parinte..mai trece timp. Eu cred ca atunci cand intra profu indiferent ce treaba mai are tu, copil, iti pregatesti carti caiete si stai cuminte.

Exact la fel. Sunt de aceeasi parere cu tine; cred ca aici trebuie sa intervina invatatorul. Probabil ai nostri nu stiu sa se impuna.

- in pauze...e un haos. Unii ies in curte si alearga ca niste gaini bete..altii pe coridoare, prin scoala...de-a valma. Profu cica nu poate sa stea cu toti..sta ori afara ori in clasa. Eu nu inteleg de ce nu se intele si cu copiii ori toti afara ori toti in clasa. Sau nu asa ar fi normal?

La fel si la Ioana in clasa. Intr-adevar, invatatorul nu poate fi si afara si in clasa dar ar trebui gasita o metoda.

- fiecare merge cu ce-l taie capul de baut..au sticlute cu cola, fanta..diverse sucuri. Eu nu sunt de acord, sunt eu deplasata? Au cismele cu apa potabila in toate scolile din oras. Nu exista Codrin sa mearga cu Coca cola la scoala. Sticluta cu apa.

La fel. Eu insa cred ca e normal asa, fiecare sa vina cu ce vrea; pana la urma fiecare parinte alege pentru copilul lui. Ioana are intotdeauna apa la ea, eu nu ii dau sucuri decat foarte, foarte rar, pe la cate o petrecere de copii. Dar nu putem impune si altor parinti sa procedeze cum credem noi ca e bine.

- sport pe teren afara..fotbal.. la ora 11 cand lumea cade pe strada din cauza caldurii - mi-a facut ieri insolatie.

Si la noi tot afara se face sportul vara. Nu
e OK in soare dar mai rau ar fi in sala care e foarte mica si cred ca e sufocant.

- nu si-a facut temele o saptamana intreaga, nu stiu cum a reusit sa ne pacaleasca...asta a fost prin iarna, dar pe noi nu ne-a sunat nimeni sa ne spuna, sa primim un biletel, sa ne anunte cineva cumva ca e o problema.

Nu e normal sa nu va anunte nimeni. La noi nu s-a intamplat, dar fie-mea e tare cuminte, nu ar ascunde ca are teme pentru nimic in lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Lorellay, noi santem la scoala catolica, terminam clasa a 2-a acum.

Referitor la disciplina, aici am cuvinte de lauda:
- copiii stiu ca in momentul in care suna clopotelul trebuie sa se aseze in banci, sa pregateasca penarul si caietele. Imediat dupa aceea intra invatatoarea in clasa
- in pauza se sta de obicei in scoala, avand in vedere ca pauzele sant de 5 minute. In pauza mare se mananca . Cand ies afara, ies toti.
- nu am auzit de copii sa vina cu sucuri la scoala. Sticluta cu apa la toata lumea. In schimb la pachet multi vin cu croissante, dulciuri etc etc

Despre teme, ce sa zic... in clasa I-a a fost jaaaale mare la noi.
Ori nu stia ca are tema, ori le facea in dorul lelii. Nu am primit nici eu bilet de la scoala, ce-i drept. Am mai fost sporadic la orele de consultatii cu parintii, pe care invatatoarea le tinea in fiecare marti (ramanea la scoala de la 12 la 16 si cine dorea sa vorbeasca cu ea, venea). Imi arata caietul lui, comparativ cu caietul altor baieti, si imi venea sa plang in ce hal era.
In clasa a 2-a l-am inscris la after-ul scolii si, pentru ca mai erau 3-4 colegi de la el din clasa, nu mai tinea faza cu "nu avem teme azi", "nu stiu ce ne-a dat" etc etc.
Oricum, a devenit si el mai constiincios, s-a vazut ca nu mai e "boboc".

Ah, de vreo 2 ori a uitat sa anunte ca e sedinta, am aflat intamplator cu cateva minute inainte. Nu mai spun de obiecte uitate, stilouri stricate saptamanal, facut sport in cizme ca-i era lene sa se incalte in adidasi
Iar la ora de sport intr-adevar stiu ca erau parinti care spuneau in clasa I-a ca-i scoate afara cand e rece.... al meu nu s-a imbolnavit de la sport, ce-i drept, a luat alte cele ...

Sant sigura ca si la voi in clasa a 2-a va fi mai bine.

Mai vreau sa spun ca al meu a inceput scoala la 7,5 ani si tot am avut probleme. Chiar ii spuneam mamei (care a fost invatatoare timp de 35 de ani...) ca daca il dadeam la 6 ani la scoala ramanea repetent..

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Mie nu mi se pare lipsa de respect daca copiii vorbesc atata timp cat profesorul nu incearca sa predea. Faptul ca alearga...nu stiu ce ai vrea sa faca, sunt copii de 8 ani, normal ca alearga in pauza daca trebuie sa stea cate 50 minute nemiscati la ore.

Nici eu nu sunt de acord cu bauturile dulci sau carbogazoase dar atat timp cat e dreptul parintilor sa stabileasca ce beau si mananca copii lor, nu ai ce face. Tu educa copilul tau cum crezi tu.

Iesitul la fotbal la pranz e cam nefericita ideea dar au variante? au sala de sport cu aer conditionat unde ar putea sa faca sport?

Aaaa....cu temele, aici cred ca gresesti. Fiica-mea are un jurnal in care copiii scriu la scoala ce au de facut acasa. Si eu trebuie sa-l semnez ZILNIC ca a facut temele. Eu sunt foarte liberala si incurajez copiii sa fie independenti, sa invete fara sa stau eu sa ma uit peste umarul lor. Chiar si asa in clasa 1-a am tinut ochii pe ele cat sa ma asigur ca isi fac treaba.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Codrin a inceput scoala la 6 ani si 7 luni. Cred ca daca il mai tineam un an era mai rau.
Pentru sport au sala de sport mare..fara aer conditionat..dar nu cred ca trebuie neaparat sa alerge...cred ca sub nici o forma nu trebuie scosi in soarele asta puternic la ora 11. Cand au sport la ora 8 e ok..dar la 11?
Nu am stat niciodata in spatele lui pentru teme..am tinut sa invete sa se descurce singur..sa ne spuna cand are nevoie de ajutor.E bine, merge, isi face temele, bine si nu prea are nevoie de ajutor ca se descurca. Dar eu cred ca in caz ca sunt probleme cu temele..cel putin cateva zile la rand ar trebui sa fim anuntati.
Si de alergat in pauze asa o tin intr-una...ba in soare, ba iarna cand e ger..afara dezbracati...chiar asa se face?

Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am un baiat in clasa 3-a si incep scoala iar la toamna cu cel mic.
- cand incep orele si la ei e haos. Nici macar nu se mai streseaza sa ajunga la timp la scoala. De ce? Pt ca invatatoarea intarzie in fiecare zi.
- in pauze alearga care incotro. Mi se pare ok sa alerge. Nu mi se pare ok ca nu ii lasa in pauze afara in curte. La un moment dat se gasise invatatoarea sa-i tina in clasa ca sa nu alerge pe culoar.
-de baut/mancat eu ii dau apa si un sendvis dar mi se pare ok ca fiecare parnte sa dea ce considera de cuviinta. Atata timp cat exista chiosc in scoala si ei pot sa cumpere toate prostiile, mi se pare ca singura sansa e sa inteleaga copilul ce e bine/bun pt el. La noi in scoala nu exista apa potabila la fantana. Daca termina apa poate cupmara de la chiosc sau sa bea de la robinet (nu e un capat de tara).
-sport. E mai bine afara decat intr-o sala sufocanta sau deloc. Eu i-am lasat intotdeauna sa alerge in soare, vara stau cel mai des fara scapca si probabil s-au obisnuit pt ca nu au facut niciodata insolatie.
-temele sunt si calvarul nostru. Uneori mai uita sa noteze, dar stiu ca trebuie sa aiba tema si il pun sa sune si sa intrebe. Problema principala e ca indiferent de tema si zilnic trebuie sa protesteze ca s-a saturat de teme, ca sunt prea multe, ca de ce trebuie sa le faca. Evident ca scrie in dorul lelii si cateodata ma infurii si ii rup pagina - alte scandaluri. Pt el cele mai bune materii sunt cele la care nu se primesc teme. Asta nu inseamna ca nu le face, ca nu e un elev de FB, dar la teme trebuie sa-l verific zilnic. Invatatoarea cred ca m-ar anunta dupa ce s-ar duce o luna fara teme. Nu m-a anuntat nici cand i-a curs sange din nas. Mi-a spus el dupa vre-o doua zile (are epitaxis si nu e o noutate pt noi, dar invatatoarea nu avea de unde sa stie).
In tot anul scolar au fost doua sedinte cu parintii. Una la inceputul fiecarui semestru. Serbari nu. Nici nu stiu cand vor primi diplomele. A mai sunat-o sotul meu pe invatatoare sa o intrebe daca e totul in regula, am mai vazut-o in ziua cu excursia cand am dus/luat copilul. Noi nu suntem genul sa stam pe la usi zilnic si nici nu ne-o permite serviciul. Speram la o comunicare mai buna, dar daca nu s-a vrut...asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

din ce spuneti voi eu inteleg ca e cam haos in scoli..inteleg ca niciunde nu se mai face scoala ca "pe vremea noastra". Eu tanjesc dupa scoala de atunci..sincer vreau uniforma, si respect fata de cadrul didactic.
Noi am ales sa-l mutam..sper sa nu dau din lac in put.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu cred ca vezi lucrurile putin cam rigid, uitand ca e vorba de niste copii de 6-7-8 ani care au si nevoi de miscare, nu doar de acumulare de cunostinte.
Am cateva intrebari-nelamuriri-off-uri..nu stiu cum sa le spun. Poate vad eu gresit lucrurile!
Codrin acum termina clasa I dar eu sunt foarte nemultumita de sistem si de scoala. Asa e peste tot? Asa sunt toate scolile? Asa se poarta acum?
la fiu-miu la scoala, copiii nu sunt foarte regulamentari in clasa, uneori vorbesc prea mult, daaaar merg cu mare placere la scoala, invata bine cam toti si doamna invatatoare e ascultata.
ea e si lejera, si-a propus sa-i faca sa iubeasca venitul la scoala.
pentru asta e pauza. sa te relaxezi. fiecare in felul lui, chiar daca asta insemna ca alearga ca o "gaina beata" - ce expresie o mai fi si asta, plina de respect, nu?
de ce tb sa fie toti afara sau toti in clasa?
asta e decizia parintilor, nu poate controla scoala ce ia copilul cu el, e vb de educatia in familie.
M sta mereu afara nu la 11, ci de la 12 la 2. s-a rezolvat cu o sapca pe care o pune pe cap. e mereu in miscare, si la umbra si la soare, nu a fost nicio problema. asta in afara de ora de sport care e ultima, deci tot de la 11.
Mie mi se pare mai ok sa faca miscare in aer liber decat in sala, pe vremea asta.
sigur, e bine sa se aleaga o zona umbroasa.
aici intreaba-te de ce a simtit nevoia sa triseze asa si sa se ascunda asa de bine, nu de ce nu ai primit bilet.
La voi e la fel? E totusi la inceput si mi se pare ca sunt lasati de capul lor. Sunt asa suparata...exagerez?

da, exagerezi mult si dai vina (prea) mult pe scoala.

Mergi la inceput

aoleu, acum am vazut ca il mutati. unde, la garnizoana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

La Matei la scoala, trebuie sa fie la 7.50 in clasa(atunci vine si dna),pana la 8 sa-si pregateasca materialele ptr.prima ora.Nu se alearga pe hol si in niciun caz in clasa(are un copil responsabil care noteaza copii care "nu respecta"regula)Nu stiu cum sunt pedepsiti sau daca sunt pedepsiti in cazul in care alearga.Pauzele sunt ptr.servirea mesei..Nu au voie cu pufuleti,seminte ,in general mancare dupa care ramane mizerie,nu au voie suc,decat apa.Nu au chiosc in curtea scolii.
Sport se face in sala de sport,care este mare si racoroasa.Lectii...nu stiu,nu s-a intamplat,el nu-mi ascunde cand are lectii.

Mergi la inceput

ah, mai am de adaugat o parere personala - respectul nu se impune, se castiga.

Mergi la inceput