coriandru?
Pana acum am folosit fara probleme doar coriandru uscat, de la magazin. Acum am semanat, sa am si verde, dar mi se pare ca miroase foarte urat. Am o intrebare probabil prosteasca: se foloseste si verde? Asa ar trebui sa miroasa, sau nu e acum momentul sa-l culeg, de miroase asa?
Raspunsuri
mihaela_s spune:
Eu am preparat o data o supa thai si avea ca si condiment, coriandru. Am cumparat verde din magazin, iar cand l-am taiat marunt sa il pun in supa, mi-am dat seama ca e un miros care nu imi place...nu l-am mai pus in supa dar nici nu am putut sa ii simt mirosul, l-am aruncat. Am concluzionat ca e unul din cele mai nasoale condimente verzi care exista. Nu am folosit uscat niciodata, dar nici nu ma atrage :).
Nu stiu daca cunosti rucola, mie nu imi place nici gustul acesteia, o scot mereu din salate(daca nu mananc acasa...e folosit foarte des aici in Suedia). Coriandru mi se pare ca seamana cu rucola, dar e mult mai tare ca miros si gust...
ocebine spune:
Mihaela-s
Eu ador coriandru verde...la inceput, mi s-a parut mirosul extrem de patrunzator dar in anumite combinatii este absolut delicios. Se foloseste foarte mult in bucataria asiatica (thai, etc) si in bucataria sud-americana (cel putin in guacamole este NELIPSIT - aia e fix savoarea). Eu l-am pus in gradina unde il "jumulesc" cu spor.
Tata, insa nici nu il poate mirosi...ii spune: "zeama de gindaci"
Mik spune:
Eu ador si uscat, intreg sau risnit si verde (il gasesc rar in pravaliile cu exotice si nu vrea sa-mi creasca in gradina).
Pe linga lista fetelor, l-am mai intilnit pe coriandrul verde in bucataria indiana.
Eu sunt fan absolut.
(cind am il pun in guacamole, in sosuri si chiar in supe, pentru sufletul meu il pun si in salata).
mihaela_s spune:
Oh, daaaaa....pe bune ca pute a plosnitza! Stiu ca in bucataria asiatica se foloseste, pentru ca gatesc mancare asiatica, dar il evit :). In guacamole, in retetele de aici, nu am vazut sa se foloseasca. Guacamole mancam des, ne place tacos :).
ocebine spune:
hahahaha
Cred ca-i unul din lucruri care ori iti place ori il urasti!!!!
Da, Mik...si in bucataria indiana e folosit (eu bag indienii cu asiaticii - ). Si mie imi place sa bucataresc "exotic" si am noroc ca am acces la ingrediente "ciudate".
Eu il indes si in sandwich-uri!
msl1 spune:
Asa miroase in mod normal...si se foloseste eu stiam ca in bucataria sud americana f mult; si mie la inceput mi se parea ca pute urit, cu timpul m-am obisnuit cu mirosul si gustul...dar nu a devenit condimentul meu favorit si nici nu cred ca va fi vreodata....
Mik spune:
ocebine, pardon, pentru mine India nu e in Asia, dpdv al bucatariei.
Uitam : coriandrul uscat boabe macinat se foloseste si la parfumat dulciuri, cu fructe rosii acre, de exemplu.
hannen spune:
Coriandrul este o buruiana f. folosita si in bucataria Egipteana.Eu acolo l-am intalnit prima data.Se fosesc si frunzele verzi(pana si in salate)si da asa miroase buruiana verde ,mai nasol decat semintele.
************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!
Lorelai spune:
eu iubesc coriandrul verde, il cresc peste vara in gradina si pun la salate de toate felurile... am inlocuit patrunjelul cu coriandru in retetele de la mama... boabe sau risnit insa nu imi place...
Marina spune:
Eu am descoperit coriandru verde in Africa. Mi se pare senzational, il folosim La guacamole si la toate combinatiile cu rosii proaspete,bruschete, salate,
Am incercat si coriandru praf dar mi se pare ciudat, ma duce cu gandul la bucataria indiana dar nestiind sa-l folosesc nu m-a entuziasmat.