Despre Japonia, pe amestecatelea
Raspunsuri - Pagina 11
saskia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Julie Pentru cei interesati de radiatii in Minamisoma, iata adevarul aici (presupunand ca presa americana e mai credibila decat cea japoneza): http://kuow.org/northwestnews.php?storyID=154500974 Si aici info despre norii radioactivi de la Fukushima, in prezent (tot info americana): > http://www.woweather.com/weather/news/fukushima?LANG=us&VAR=niluhemis133&HH=9&LOOP=1 Despre radiatii si politici, daca doriti, voi deschide un topic separat, si sa-l lasam pe asta despre ce si cum este.... Julie |
Asta daca e sa crezi ce scrie Mainstream Media.
Dupa mine e evident ca au fost scurgeri, doar ca nu o sa spuna vreun fizician (ca doar aia e paine lui, daca nu mai lucreaza acolo si le inchid astia adio) asa ceva. E logic. Eu dupa alt criteriu caut sursele astea de informatii. Dar fiecare e liber sa creada ce vrea.
mirela68 spune:
Maaama, cum asteptam, in urma cu multi ani...pe la inceputurile forumului DC, povestirile lui Julie de la "Calatoriile sufletului"
Julie
nelia spune:
Saskia, poti lasa subiectul sa curga, te rog? Nu e despre radiatii neaparat si nici despre vaci domestice crescute ca sa fie duse la abator (vaca e tot un animal si omul face acelasi rau si cu ea si cu balena si cu multe alte animale si pasari).
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
saskia spune:
citat din mesajul lui nelia Saskia, poti lasa subiectul sa curga, te rog? Nu e despre radiatii neaparat si nici despre vaci domestice crescute ca sa fie duse la abator (vaca e tot un animal si omul face acelasi rau si cu ea si cu balena si cu multe alte animale si pasari). Cornelia Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung) |
Daca pe tine care in general te deranjeaza pe forum orice care se leaga de "binele copiilor" nu te deranjeaza fraza aia scrisa cu balena comestibila e absolut treaba ta .
Eu nu pot citi lectura asta pe forum ca o carte, ca daca era carte o citeam in intimitate, asa e ceva unde se pot da reactii. Iarasi ma repet, asta e, daca scrii pe forum, macar accepti ca sunt oameni oripilati ca japonezii mananca balene, ca pe vaci, poftim, ca sa ma folosesc de ceea ce spui tu.
Ce sa-i fac defect profesional, de pe vremea cand am voluntariat pentru Greenpeace. Nu pot sa nu iau atitudine, caci subiectul se vrea unul de aratat doar ce frumos este acolo.
saskia spune:
Inca o data...poate nu am fost clara: vaca este crescuta in acest scop (altfel nu aveti decat sa nu mai mancati deloc) pe cand balenele sunt animale ce traiesc in libertate, apropos, ca si broastele testoase ...pe care omul le vaneaza in scopul inutil de a manca ceva exotic .
Adica la omoratul puilor de foca(aia mici si albi si pufosi) cu batele va oripilati, dar la mancat balene toata lumea da floricele pentru efectul artistic, dar ma rog fiecare cu alegerile lui.
nelia spune:
Saskia, dechide subiect despre radiatii separat, unde cine vrea sa participe sa aduca ceea ce stie, e bine sa fim informati. Si daca vrei neaparat, un altul despre balene si despre vaci... dar subiectul asta e despre altceva.
Daca ai facut voluntariat in Greenpeace, atunci ar trebui sa te oripileze si ceea ce li se intimpla vacilor, sint tot fiinte, nu te oripilezi doar pe preferinte.
Si nu, nu a fost doar despre ce e frumos, nici un popor nu are doar frumos. Ci despre Japonia asa cum o vede Julie sau cine mai vrea sa participe la discutie, cu intrebari sau cu raspunsuri.
Cornelia
saskia spune:
citat din mesajul lui nelia Saskia, dechide subiect despre radiatii separat, unde cine vrea sa participe sa aduca ceea ce stie, e bine sa fim informati. Si daca vrei neaparat, un altul despre balene si despre vaci... dar subiectul asta e despre altceva. Daca ai facut voluntariat in Greenpeace, atunci ar trebui sa te oripileze si ceea ce li se face vacilor, sint tot fiinte, nu te oripilezi doar pe preferinte. Cornelia Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung) |
Nelia degeaba te agiti, radiatiile nu le-am adus eu in discutie citeste tot subiectul mai intai, e vorba despre Japonia si radiatiile ca urmare a ceea ce s-a intamplat acolo.
Eu vorbesc pe subiect, doar in acest subiect am citit cum se mananca cu placere supa de broasca testoasa si carne de balena. Deci eu am vorbit pe marginea subiectului, tu?
ina.click spune:
Omul nu e necrofag; nu avem capacitatea organica de a manca hoituri. Daca facem asta, riscam sa crapam in marea majoritate a cazurilor.
Nu exista vaca, porc, gaina, balena care sa moara de batranete pentru a ajunge pe masa noastra in consumul curent.
Nu exista pui care sa isi bage fericiti jugulara la cutit cu gandul ca vor fi snitel pentru copilasii nostri.
nu exista nici balene care sa isi doreasca sa ajunga supa pentru ciocio-san.
asta e. suntem omnivori cu constiinta.
La noi se uita cu scarba si revolta un procent destul de mare de oameni, pentru ca mancam porc.
S-au uitat si japonezii vreme indelungata, in timpuri apuse, pentru ca mancam carne de orice fel - ei mancau doar peste si legume cica intr-o vreme.
Ma intreb daca Cobain de la asta s-a luat cand a scris "but it's ok to eat fish, cause they don't have any feelings" . Doar formatia lui se numea Nirvana, deci i-o fi trecut macar razant vreun precept pe la ureche.
Suuuuuunt ooooooooooff-tooooopiccc....si ma opresc aici. Gata. Jos labele de pe tastatura. La munca!
(mie subiectul mi se pare fain si sincer, desi am dubiile si retinerile mele, o inteleg pe Julie pentru tonul ei optimist si admirativ. Pai daca-i place acolo? Cum sa nu vorbeasca de bine. Daca tu ai o prietena si te intreaba cineva de ea, nu te apuci sa zici "pai e cam stramba si cam grasa si clefaie cand mananca si nici desteapta nu pare...da e prietena mea si tin la ea!" )
hannen spune:
Ntzz,ntzz,ce pacate a comis J.A mancat carne de balena pe care probabil a pescuit-o singura dar nu a vrut sa ne zica. Ce aveti mai de sunteti asa usor suparabile? De ce va legati de orice detaliu si faceti din el o tragedie?N-a inventat J. vinatoarea de balene si daca dati cu ea de pereti nu stopati acest obicei.Asa ca la ce foloseste datul la gioale?
Whatever happens don`t let go of my hand!
nelia spune:
Saskia, bine, am inteles ai luat pozitie.
Cornelia