Bravo Delia!Bun venit Laila! Piersicute2012(42)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Aruba -- haha, da, asa e, sa stii. Nu ma contrazic decat pe putine subiecte si numai atunci cand chiar stiu despre ce vorbesc. Ai vazut ca la nasterea naturala vs cezariana nunm-am bagat, am zis pur si simplu ca dupa parerea mea ar trebui interzisa ceza la cerere si atat. Fiecare cu parerea lui. Dar intr-adevar, atunci cand stiu ca am dreptate simt o nevoie acuta sa o demonstrez pana nu mai ramane nici o indoiala...

Ada -- bfavo, 30 ml e super! In curand o sa il iei acasa...

Azi mi- a lovit cineva masina in parcare, am niste nervi... Si nu se vede pe camera de supraveghere cine...

Delia, 35+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

meyyy burtici cu piersicutze agitate ma bucur k s-a trezit tt lumea ok. eu mai observ asa din cd in cd o scurgere mai abundenta, insa e de la utrogestan (la cateva ore dupa ce il pun dk nu stau intinsa). raportez o noapte linistita, fara dureri prea mari, fara arsuri acum am bagat niste rufe la spalat, am spalat niste vase si stau in pat astept sa vina curierul cu carutul, nu mai am rabdare intre timp vreau sa mai comand niste lenjerii pt patutz si ma chinui sa ma hotarasc la modele
carmen, ali, miruna - patuc azi da???
fleur, delia - chill mammas noi va vrem aici pe forum pe aman2 si ne face mare placere sa auzim parerile, sfaturile, incurajarile si umorul vostru cum zice o colega de-a mea: "hai sa depasim momentul si sa mergem mai departe"
carmen - si mie parca imi creste burtik de la o zi la alta am mai luat 1 kg in 2 zile, ceea ce inseamna k bebelina baga substanta la greu si se face maarreee
kimmy - eu am avut sonda la ambele operatii de chistectomie, mi-au pus-o dupa anestezie si a fost ok, nu m-a deranjat prea tare. doar o usturime cand mi-au scos-o si apoi la primele urinari pana s-a vindecat uretra. akuma depinde si de mana asistentei care ti-o pune. si eu m-am temut mai tare de sonda si de clisma decat de operatii, insa de clisma am scapat acum insa, avand in vdr k vreau sa nasc natural si ma tem de eventualele "accidente" pe masa de nastere, cred k o sa cer sa mi se faca o clisma inainte k sa nu mor de rusine
balanta - chiar vroiam sa te intreb - mai mamicule, cu reusesti sa faci fata amortelii si durerilor de solduri/articulatii cu atata stat in pat?
ada - hai cu poze k sa-l vedem pe Dragonel

Roxy
33+ AMR 7 sapt!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Vad ca s-au incins iar spiritele pe forum si eu de obicei sunt omul dreptatii...asa ca trebuie sa-mi zic si eu parerea.

Freedelia,eu am ambele experiente la activ si nu as putea sa contrazic pe cineva ca una sau alta varianta e cea mai buna.
Mie nu mi se pare deloc ok atitudinea ta(ca si la faza cu mersul cu masina cu copilul in fata)unde pur si simplu ai impresia ca tu ai dreptate(desi nu e asa) si nu accepti si parerea celor din jur.
De ce nu poti accepta ca poate o mama chiar incepatoare,poate avea noroc si sa mearga treaba struna de la intrarea in aeroport pina a ajuns acasa???
Iar daca merge cu masina si are parte de un accident pe autostrada unde e circulatia inchisa si trebuie sa astepte ore intregi la coada?Ce varianta ai alege?
Mama chiar daca e incepatoare are ajutor o bunica cu ea,deci practic e unu la unu.
Eu as alege in functie de pret(daca nu ar fi prea scump avionul pentru toti 4) si apoi m-as gandi ce prefer.O ora mai stresanta si apoi sunt toti acasa sau 6 ore pe drum daca totul merge bine.

Oricum,ideea e ca nu vad sensul la inversunarea asta a ta si simti nevoia cum spunea si Aruba sa ti se dea dreptate.
Poate te mai gandesti pe viitor si sa accepti ca si daca ai 3 copii nu ai trecut prin toate fazele si experientele prin care trece o mama cu unul sau doi copii.

Fleur,as zice ca faci o greseala sa nu mai scrii.O sa ai parte de multe faze cind mame cu copii o sa-ti dea "sfaturi" de o sa te saturi si chiar nu vad sensul sa te superi.
Cel mai bine ignori mesajele care vezi ca nu duc nicaieri si asta e.Suntem atatea fete care ne incurajam aici de la inceput si chiar acum cind vine greul sa renuntam?
Hai revino la starea ta initiala ca noi avem nevoie de Zen de la tine!

Na acum astept rosiile(contrazicerile) ca la mine functioneaza bine scroll!

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

33+ sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Dana, tu esti libera sa nu ti se para ok atitudinea mea, La fel cum si eu sunt libera sa imi sustin parerea pana in panzele albe atata timp cat felul in care o fac nu contravine regulametului forumului.

Daca pe autostada e blocaj, poti sa iesi si sa stai relaxat la un rest area cateva ore, in cazul extrem in care atata ar dura, ceea ce nu e cazul decat in caz de catastrofe naturale cand se fac evacuari in masa... Iar cu avionul nu e o ora ci mai degraba vreo 3-4 de cand ajungi la aeroport pana pleci acasa. Asa ca mare diferenta de durata nu este.

Dar oricum, nu asta e ideea, pe forum sunt diverse persoane, cu diverse personalitati, atata vreme cat nu am jignit-o cu nimic ci doar i-am spus ca perceptia dinnafara e diferita de cea personala, si ca mi se pare nepotrivit sa se contrazica cu cineva are e trecut prin aceasta experienta cand ea nu e trecuta, nu consider ca am gresit cu nimic. Iar asta cu ma retrag ca sa vina lumea sa imi spuna sa nu cumva e cam copilareasca, desi marturisesc ca am facut-o si eu, nu cu scopul de a ma chema lumea inapoi dar m-am simtit gadolata cand s-a intamplat.

Si ca sa fii cinstita pana la capat, in cate concedii la cateva ore distanta ai preferat sa mergi cu avionul fata de masina de cand ai copil?

Iar la chestia cu scaunul de masina, eu chiar am dreptate, numai ca mi-am terminat argumentele si nu am mai avut ce sa spun, iar studiile pe care le citisem cand am aflat de chestia asta nu am reusit sa le gasesc. Asa ca, cu parere de rau, nu am reusit sa conving ca este super ok pe locul din fata, desi este. Dar am incercat.

Si mai am un subiect super touchy unde vor iesi scantei -- alaptatul, unde stiu ca multe mamici, sfatuite de doctori care habar nu au de alaptat, vor veni cu aberatii de genul nu am lapte destul, laptele meu nu e bun, copilul nu se satura, etc. Si aici STIU ca nu e asa, ci ca minoritatea care sustine ca asa ceva nu exista are dreptate si si aci cu siguranta se vor ofusca mamici, dar eu voi spune fara nici o retinere ca cel mai bun e laptele de mama si ca nu exista ca nu e destul sau nu e bun...

Delia, 35+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

carmen, roxy, cu statul in pat si suportarea amortelilor, a durerilor de sold/articulatii e o chestiune de obisnuinta. primele saptamani sunt mai grele, apoi totul devine rutina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Delia,e ok asa...adica sa lasi loc fiecaruia sa-si zica parerea.Pentru ca daca noi mamele cu copii am sustine ca stim totul si n-am lasa loc si mamicilor noi de discutii si pareri atunci tot forumul n-ar mai avea niciun sens.Pina la urma luam de aici ce ni se potriveste si ce consideram ca e bine pentru noi.

Acum sa-ti raspund referitor la calatoriile mele de pina acum...cu masina sunt satula,pentru ca in Ro venim doar cu masina si 14-15 ore de mers imi ajunge.Eu zic ca depinde de copil si la mersul cu masina...am avut calatorii unde a fost hororr ca a plins si n-a dormit deloc dar si alte dati cind nu am simtit copilul in spate.

In concediu mergem doar cu avionul,dar astea au fost doar 2-3 ore de zbor.Si aici au fost dati cind a urlat la decolare sau aterizare si alte ori unde a dormit pur si simplu.

Ideea e ca ne spunem parerea,dar decizia trebuie sa si-o asume fiecare in functie de celelalte imprejurari.

Na hai ca am lamurit-o si pe asta...

La alaptat,am si eu multe de zis pentru ca am facut greseli si sunt curioasa acum daca va fi altfel la al doilea.Dar ne pastram argumentele pentru runda urmatoare,hahah.

Dar sa ne concentram fortele pentru nastere ca asta e cel mai important acum!

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

33+ sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Freedelia, iti mai amintesti cum erai la primul copil?Eu imi mai amintesc de mine...Si prin unele greutati, intamplari trebuie sa trecem singuri ca sa vdm cum stau lucrurile.
Asa ca chill...
Si da, poti sa scapi din vedere ca copchilul are un pistol jucarie pe care nu trebuia sa il aiba in avion, stiu ca pare incredibil dar nu este...
Deci see you there!!!

Ile , mami de V si A ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Wow!!!! Ce s-au mai incins spiritele!
Fleur, nu te retrage!
Delia, uneori esti foarte acida si dai impresia ca nu accepti alte opiinii decat ale tale.

Balanta, sa iti raspund la intrebbare desi cam tarziu. Infantul ( copilul mai mic de 2 ani ) calatoreste in bratele mamei deci nu are loc separat si are o centura speciala care se ataseaza la centura insotitorului.

Tu singura cu doi infanti nu poti calatori, nu ai cum sa ii tii pe amandoi in brate in acelasi timp, iti trebuie musai insotitor.
Daca randul are trei scaune si toate trei sunt ocupate pe acel rand nu poate calatori decat un infant. Motivul este unul simplu : in caz de depresurizare din panoul de sus cad doar 4 masti.

Intradevar infantul nu calatoreste gratuit, dar pretul este nesemnificativ.

In cazul tau daca vei calatori cu ei la 7 zile de la nastere nu trebuie sa iti faci griji dpdv al egalizarii presiunii la aterizare, desi urechea interna are o dezvoltare imatura daca bebelusul este deranjat va incepe sa planga. Plangand se va simti mai bine ajuta la egalizarea presiunii interne.

Problema este la aerul conditionat si aerul reciclat din avion.

La aeroport trebuie sa te prezinti cu minim o ora inainte, in aeroport sunt locuri speciale unde poti schimba copilul la fel si in avion.

Zborul Bucuresti Viena dureaza 1h 35, banuiesc ca Timisoara Viena e tot cam asa poate mai putin ( stiu ca cei de la Austrien vin cu avioane mai mici, regionale )

Hotararea este in totalitate a ta, daca mai ai intrebari iti raspund cu placere pe forul, PM, sau alte modalitati

In rest eu am avut un sf de saptamana agitat. Bebelusa miscacioasa, dar loviturile ei destul de dureroase si nu, nu erau contractii.
Am observat ca sanii s-au inmuiat putin, e normal?

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Fetelor voi ati rezolvat ceva cu botezul lui bebe. Roxy stiu ca tu deja ai rezervat restaurantul, dar celelate ceva idei. Ma gandesc ca dupa nastere o sa fie ceva mai greu sa vizionez locatii si as vrea sa am o idee de acum. Nici sa aman prea mult dupa nastere nu as vrea ca risc sa se strice vremea.As prefera un restaurant cu terasa, central. Pana acum am stat linistita fiind convinsa ca merg la ac.restaurant unde am facut botezul fetei Picadilly, dar trecand ieri prin zona am vazut ca l-au daramat si construiesc o cladire cu multe etaje. Asa ca please orice sugestie e binevenita.

Ilumi tu intrebai de preturile care se mai practica in maternitatile de stat. Pot sa-ti raspund doar partial, la fetita eu am dat anestezistului vreo 300 ron, la neonatolog si la asistente cand schimbau pansamentele . Medicii care m-au operat nu au vrut nimic dar eram prieteni.M- ar interesa si pe mine date actuale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alilumi spune:

ei, lasati scumpe doamne, ca hormonii astia de sarcina ne pot transforma in mamici dragon care scuipa flacari pe nas, ochi, gura etc.
asa se intampla pe toate forumurile: cand doua, trei sau mai multe nuci tari se ciocnesc... sar scantei... dar nucile acelea tari pot ramane totusi surate!!!
asa se intampla si in viata personala. eu cel putin am avut "neste" iesiri nervoase de mi-am socat sotul, mama, soacra etc. nu cred ca am crutat pe cineva.
pupici si ganduri de armonie! nervii vin si trec, vom naste, ne vom reveni hormonal... si ne vom aduce aminte de momentele acestea cu drag.

35 + Gabriel AMR 3 SAPTAMANI

de 9 ani asteptand o minune, de 6 ani luptand sustinut impotriva infertilitatii, trompe obturate, MTHFR C677T pozitiv-homozigot; sotul 25% anticorpi antispermatici; FIV 1 martie 2011 nereusit; FIV 2 cu ICSI noiembrie 2011 reusit... Multumesc, Doamne!

Mergi la inceput