construirea unui balcon la parterul blocului
AM FOST LA PRIMARIA SECTORULUI 4 ,SI NU VOR SUB NICIO FORMA SA-MI DEA APROBAREA CONSTRUIRI UNUI BALCON LA PARTERUL BLOCULUI UNDE LOCUIESC ,FARA SA AM UN PROIECT AUTORIZAT INALTIME; LUGIME; LATIME . CE ACTE I-MI TRBUISC SA POT POT SA I-AU APROBARILE NECESARE VA MULTUMESC ANTICIPAT
Raspunsuri
boticelina spune:
Ia legatura cu un arhitect si te va indruma el. Ai nevoie de un munte de hartii, PUD, PUZ, proiect, autorizatie de la Calitatea in contructii, autorizatie de la primarie, dosar de receptie a lucrarii. Eu am renuntat sa-mi mai fac balcon... Daca te apuci fara autorizatie poti lua niste amenzi uriase si vei fi si obligat sa-l darami si sa refaci fatada cladirii.
catrinik spune:
Exact acum o saptamina am depus actele pentru autorizatia de constructie a balconului. Mai sint si in zona protejata si apartin pe Primaria Capitalei, ca sa fie alergatura mai mare.
In primul rind du-te la primarie si solicita un certificat de urbanism. Tb sa depui o cerere si schitele 1:500 si 1:2000 ( parca ).
Cind iti iese certif. urban ( in cel mai fericit caz in jur de 30 zile) iti scrie acolo exact actele de care ai nevoie.
Si sint girla!!!
Avize de la salubritate, electrica, apa etc ...
Aviz de la inspectia stat in constructii. Extras de carte funciara actualizat la zi.
Proiecte de arhitectura si rezistenta, raport de verificare. Posibil si expertiza.
In momentul ala cel mai bine iei legatura cu un arhitect, care iti va face pr. arhitectura si te va pune in legatura si cu inginerul structurist.
Tot el e posibil sa iti obtina si toate avizele necesare, insa probabil contra cost.
Toate astea dureaza ( in functie de cit de repede te misti ) cam 5-6 luni.
Mai trebuie sa mentionez ca nu poti face absolut nimic daca nu ai cadastrul facut, intrucit peste tot este cerut.
Toatea astea m-au costat pe mine pina acum 840 lei, in conditiile in care nu am platit arhitectura si rezistenta. Iar expertiza a fost ieftina.
Daca as fi platit si proiectele mai scoteam din buzunar cam 300-350 euro.
Cam asta e.
Bafta ... si sa te tina nervii. Ca pina la urma se poate.
maresadrian spune:
multumesc pentru sfat dar cu nervi stau foarte bine ,i-mi place sa-i sfidezi pe cei de la primarie ;ei le stiu pe toate ,noi sintem inculti si nu intelegem nimic oare de ce>?? nu este ploblema banilor dar...macar sa i-au toate avizele favorabile multumesc foarte mult de sfat o sa incerc asta este incercam