Viatza in Germania - cap.79
Raspunsuri - Pagina 7
cristoiu spune:
Tina, depinde cit vrei sa cheltui. A spa day, ori un gutschein la manichiura, pedichiura.
Eu la asa ceva ma bucur de fiecare data.
Ori un gutschein la un fotograf bun pentru o sesiune foto profi, doar pentru ea sau cu bebe.
tinatache spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristoiu Tina, depinde cit vrei sa cheltui. A spa day, ori un gutschein la manichiura, pedichiura. Eu la asa ceva ma bucur de fiecare data. |
mersi ,
ar fi ok ca bani, dar nu se poate ca are bb mic mic
cristoiu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui tinatache
mersi , ar fi ok ca bani, dar nu se poate ca are bb mic mic cristina |
Ei cum nu, eu merg joi la epilat cu bebe dupa mine, al meu are 2 luni.
Vezi optiunea 2.
tinatache spune:
cristoiu te cred, dar nu e valabil pt toata lumea. in schimb mi-ai dat o idee, poate vine cineva acasa
helbi spune:
citat din mesajul lui Panseluta O fi Kirchensteuer folositor, cred, insa mi se pare mult: 9% din salariu?! |
8% in Bayern si Baden Württemberg si 9% in restul Bundeslandurilor.
Cum se descurca bisericile ortodoxe aici? Greu...f. greu. Cine a fost regulat la buserica din Offenbach stie de unde s-a plecat (o veche hala) si unde s-a ajuns acum...cu ajutorul enoriasilor si al unor muncitori romani care au ajutat la renovare. Exista o taxa (cred ca e 20 euro/luna) dar nu esti obligat sa te inscrii in verein. Eu, de ex. nu-s inscrisa, contribui insa cu donatii ori de cite ori am ocazia.
De curind le-au cumparat la copii de la scoala costume populare (140€/bucata)...a dat fiecare cit a putut (dar in general fiecare parinte a platit costmul copilului, chiar daca poate la anul copilul respectiv nu va mai veni la scoala...si-l va purta altul). Cred ca fara ajutor, nu prea ar reusi nimic.
Tina, si eu tot pt un Gutschein sunt: masaj, cosmetica, coafura, douglas...Noi ieri le-am facut cadou la doamnele profesoare de la scoala romaneasca cite un Gutschein la Kaufhof (desi ideea initiala fusese praline + orhidee). Asa de tare s-au bucurat...fiecare isi poate lua ceea ce ii place si are nevoie.
Miriluta spune:
Am primit rezultatul la biopsie: nu e cancer, e un fibroadenom.
Va trebui sa ma duc la fiecare 6 luni la control insa asta e ok.
In weekendul asta am fost de doua ori in iad si inapoi. Seriful a inceput sa planaga la telefon cand l-am sunat. Deja isi facuse rezervare sa vina in seara asta inapoi.
Gata, ma duc sa sarbatoresc cu seful
copiloi spune:
citat din mesajul lui Miriluta Am primit rezultatul la biopsie: nu e cancer, e un fibroadenom. Va trebui sa ma duc la fiecare 6 luni la control insa asta e ok. In weekendul asta am fost de doua ori in iad si inapoi. Seriful a inceput sa planaga la telefon cand l-am sunat. Deja isi facuse rezervare sa vina in seara asta inapoi. Gata, ma duc sa sarbatoresc cu seful Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007) |
Ma bag si eu in vorba ca am trecut si eu peste asta si inteleg prin ce ai trecut...
Tot in Germania eram, acum 2 ani....gasit galma cu pricina, mers la ginecolog, la primul care mi-a facut termin mai repede. S-a uitat, m-a analizat, tot ma palpa, iar ma punea la ecograf, iar ma palpa, iar ecograf....muream acolo, pic cu pic. Mi-a facut termin la mamografie. De azi pe maine. Inainte de a suna acolo, mi-a spus ca "vezi, ca eu o sa exagerez putin la telef, ca sa primesti termin mai repede....".
La mamografie m-am dus mai mult moarta decat vie ....Era o zi superba in Konstanz, imi amintesc si acum....Minutele alea pana mi-a dat rezultatul au trecut naspa de greu....La mamografie nu s-a vazut nimic. M-a intrebat dr care-i problema, ca el nu vede nimic. Mi-a facut si el ecografie, si la fel, cica nu-i nimic böse....
La o luna m-am intors in Ro, unde am mers iar la medic, sa ma asigur....Galma aia tot acolo era (si inca mai este, e de grasime). Din prima, mi-a zis ca nu e nimic....si nu intelegea de ce m-au iradiat in Germania....cica cum sa te puna pt asta sa faci mamografie (nah, orgoliie meseriei...)
Ce vroiam sa spun cu asta e ca nemtii prefera sa faci toate investigatiile posibile (ecografie, mamografie, biopsie), in timp ce multi din Romania se bazeaza si pe fler (sau experienta).
De cum am citit ca te-au trimis si la biopsie, m-am gandit ca o fac mai mult ca asa e procedura completa, nu neaparat ca e sigur ceva urat.
tinatache spune:
citat din mesajul lui Miriluta Am primit rezultatul la biopsie: nu e cancer, e un fibroadenom. Va trebui sa ma duc la fiecare 6 luni la control insa asta e ok. In weekendul asta am fost de doua ori in iad si inapoi. Seriful a inceput sa planaga la telefon cand l-am sunat. Deja isi facuse rezervare sa vina in seara asta inapoi. Gata, ma duc sa sarbatoresc cu seful Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007) |
ti-am spus!!!!!! super, bravo!! din asta am avut si io, si uite ce mare si frumoasa am crescut. ma bucur mult pt voi !
aschiutza spune:
Ce veste buna, Mirilutza! Neaparat sa te tii de facut controalele.
Sa stii ca doctorii germani au marele talent sa iti puna in fata ce e cel mai rau dinrte scenarii. Asa am patit si eu de ma vedem pe juma moarta .
helbi spune:
Super!!! Ma bucur tare ca totul e ok!