Prieteni dragi- (4)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Nu mai bine fac eu un split la Stiinta si dezbateti acolo nickuri de stele si constelatii?

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Nu, ca aici nu e vorba de constelatii, draga Viv. E vorba de a fi cult sau incult .

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Sa cunosti etimologia cuvintului Fomalhaut nu reprezinta o piatra de incercare a culturii cuiva. Eu am stiut ce inseamna Fomalhaut de la secunda 1 fara sa caut cu Google sau ceva :) pentru ca ma uit la Urania -Pasul Fortunei - emisiune despre zodii si asta nu ma face deloc culta, dimpotriva ( cred ).

Simona Varzaru are un stil fascinant de a descrie constelatiile si stelele si planetele si tranzitele si trigoanele si conjuctiile si nodurile lunare si... uite asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

ce ma-nerfatzi :))
no si ce daca nu suntem culti? si ce daca suntem doar destepti si nu inteligenti? :) io cred ca putem conversa oricum, sau?

Lasa tu, nu te ´nerfa, ca discutam la nivel de idee doar. Ne contrazicem cu dexu´ :)))
Fuse stabilita treaba ca(virgula) cultura-incultura este off topic.

Mergi la inceput

Viv, am citit, o sa revin la subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Am vrut sa spun ca nu e un nume neaos romanesc, e din limba araba, nu din limba romana. Si e nume propriu deci nu putem vorbi de neologisme. Caci nici Brigitte nu este un neologism.

Eu personal nu ma dau culta pe forumuri, nu ma dau culta nici in viata de zi cu zi si nu tin sa dovedesc nimanui nimic. Dar aroganta Nu este apanajul oamenilor de cultura, ea tine de caracter.

Parerea mea ca alegerea lui "origine" nu a fost nefericita ci dovedeste ca nu ai inteles ceva

Daca tii sa-ti raspund o pot face ... continuand explicatia data Saskiei desi am zis ca ma opresc si poate te lamureste altcineva mai bine care-i diferenta intre Vega si Brigitte, Fomalhaut si Kim K. Si cum capata drept de intrare un nume de stea in limba, dar Odette si Brigitte nu devin nume romanesti.

Detaliile lingvistice imi scapa, dar principiul e ca numele proprii sunt acceptate in limba dupa ce trec printr-un proces de standardizare, transliterare acceptata: Ana si Anne si Ann au ca origine evreiescul Hannah dar numai o varianta e romaneasca. Cuvantul Ana e romanesc desi nu-i neaos si nu vine de la romani si daci precum varza si casa si nu s-a modificat si evoluat in limba noastra de la origini pana acu. La stele avem de exemplu in romana Alfa Centauri si nu Alpha Centauri.

Stelele nu-s singurele ci si alte repere faimoase ca 5th Avenue unii limbi il iau ca atare si va aparea nu in DEX ci intr-o enciclopedie in limba respectiva, iar altii il traduc ca francezii Cinquième avenue sau spaniolii... si nu numai. Unele nume proprii ajung pana in DEX. Prin metonimie. A xeroxa. In romana era a fotocopia, dar Xerox era asa de faimos, mai faimos decat procesul in sine. Numele companiei a inlocuit "intregul" adica procesul si s-a topit in fondul de cuvinte de baza desi era nume propriu. La fel cu metode staliniste, etc....

Cat despre caracterul meu ... no comment ca-i off-topic. Am vazut o singura persoana culta pe aici. Un el care a plecat in suturi.

Iar iti dai in petec.

Ai o parere foarte buna despre tine insati, asta am putut vedea cu totii.
Si care persoana era incapabil sa dialogheze. Isi lua din timpul lui si scria chestii ce trebuiau citite de "inculte", capabile insa doar sa se ocupe de caca verzi si sa smulga buruiana din gradina.

Cum zice omul ca sta cuminte in banca lui cum apare trupa...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Nu e rau sa ai o parere buna despre tine, la urma urmei, daca n-o ai tu, cine s-o aiba? Rau e insa sa te urci pe un bolovan si sa zici ca-i piedestal si sa te crezi deasupra tuturor.

Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy

Este foarte rau... sa stai oriunde si sa nu incerci sa urci. In general nu stau in banca mea , dar cum am promis acum stau si incerc sa vad cat de tare v-am suparat.

Mergi la inceput

Citat:

Vin cu steagul pacii

Afara-i vopsit gardul si-nautru leopardul Eu va zic si puteti continua linistite ...

P.S. Intre cult si incult e o intreaga gama de oameni interesanti. Si nu devine nimeni cult pentru ca vrea, iar pe forumul asta a fost o singura persoana care sa treaca de la stiinta la literatura cu o usurinta renascentista, de invidiat. Cat despre defecte ... avem toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:

P.S. Intre cult si incult e o intreaga gama de oameni interesanti. Si nu devine nimeni cult pentru ca vrea, iar pe forumul asta a fost o singura persoana care sa treaca de la stiinta la literatura cu o usurinta renascentista, de invidiat. Cat despre defecte ... avem toti.

Mie de cind a inceput dezbaterea asta cult- incult imi tot vine sa strig ca io nu vreau sa fiu culta. Cum insa nici pozitia de incult nu-mi prea convine, am fost o vreme pe ginduri...
Acuma insa m-am lamurit si sper ca sunt calificata in categoria oameni interesanti

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Vin cu steagul pacii

Afara-i vopsit gardul si-nautru leopardul Eu va zic si puteti continua linistite ...

Ala era pe bune semn de pace ca am mirosit o neintelegere. Nu inteleg cu ce vrei sa asociezi gardu si leopardu. Cu steagul meu alb sau...?

Stiu la cine te referi si da, ai drepate. O personalitate foarte complexa si interesanta si mai avea si umor :)

Nu am ce continua,oricum suntem in afara subiectului demult. De vreo 2 zile mai mult cu tine vorbesc, off topic, si mie mi-a placut discutia cu tot cu rautati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

La cine va referiti? Ca vad ca stiti cu toatele despre cine e vorba, iar io nu ma prind.

Si legat de gustul amar, si eu il am in urma subiectului... dar in sens invers decit il au unii. Voi chiar credeti ca Cea-cu-nume-de-stea (Viviana, am pus liniute!) va mai intra la subiect? Sper ca va mai intra pe DC macar... Dupa ce i s-au dat lectii adevarate de viata, de la cum sa-ti cresti copiii, la cum sa cheltuiesti banii sau sa faci cornulete in casa, ca deh, altii mai chibzuiti asa fac... chiar credeti ca mai are vreun motiv viabil sa intre la subiect? Eu ma indoiesc, sincer...

Nu spun sa fi primit numai minghieri pe cap, cum extrem de politicos s-a exprimat cineva, dar nici asa... Inteleg cumva punctele de vedere ale lui Rox si ale lui LadyJ, insa in cele trei capitole s-au spus lucruri foarte urite, si mai voalat asa, s-a incercat sa se arate cit de gresit traieste, de catre persoane care nu au pierdut totusi prilejul sa arate ca ceea ce fac ele, fac bine... pe care pina si ele incearca sa le ignore si sa faca pace.

Ma intreb, asa, retoric... ca iar mi se spune ca imi urlu frustrarile pe forum... daca ar fi avut 7 copii, 7 ciini, ar fi dat banii pe vacanta (in mod neechitabil pentru copii spun gurile rele, desi eu stiu ca ea a facut vacante cu toti copiii, toti au fost mici la un moment dat) si nu ar fi avut rochie si pantofi, ar fi primit prietenele cu bani imprumutati, nu conteaza de unde... dar ar fi lucrat ca tot omu'... mai existau atitea pagini la acest subiect? Sau atunci chiar ar fi minghiata pe cap si luata in brate, lasa, ca te intelegem, se mai intimpla si la altii... uite ca si noi... etc.

Un subiect greu, cu multe de invatat, dar mie mi-a lasat un gust amar... ca multe din ultimul timp. Pentru ca a fost urit pina la urma ceea ce s-a scris. Si-mi va trece greu gustul amar...

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:

Acuma insa m-am lamurit si sper ca sunt calificata in categoria oameni interesanti

In tinerete, cind eram tineri si nelinistiti, eu si prietenii mei aveam o vorba: cind nu poti spune despre un om nici ca e frumos, nici ca e destept, inteligent sau cult, nici ca are gusturi fine, nici... nici... pentru ca nu e vizibil din prima, spui ca e interesant. Asa ca, inainte de a ne defini cineva, ne spuneam singuri ca sintem interesanti (si ca indivizi si ca gasca) si asa ne mai minghiiam orgoliile. Si a ramas chestia asta, si cum cind vorbim si mai povestim despre oamenii noi pe care i-am cunoscut si folosim interesant in descriere... ne pufneste risul, prietenii stiu de ce.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput