BV Ylari, Uliiasi, Gyan! Mai-iunie '12 (57)
Raspunsuri - Pagina 13
Ellyshor spune:
multumim pt felicitari! Nici mie nu-mi vine sa cred ca deja au trecut 6 sapt.
Miha, san ii dau cam la fiecare masa, ori muls, ori direct de la sursa. Daca papa direct de la san, mai vrea cam 60-80ml de LP.
Iar dc ii dau muls, tot asa, vrea completare pana la 100-120 ml de LP.
Fetelor, si Boom are nasul tot infundat de la o vreme. Nu stiu ce sa-i mai fac. Mereu e fonfanit si nu se vad in nas mucisorii...cred ca sunt din aia lipiciosi
Ii dau cu apa de mare, Marimer, dimineata, si seara, dupa baie, il aspir cu batistuta bebelusului, dar parca tot degeaba. Tot respira greoi asa. Uffff
Elly de Babyboom minunat!
Anitta_O spune:
Ooooof, Deea!! Si Iulia a dormit in prima noapte vreo 5 ore neintoarsa, nu m-am panicat, ca si frate-sau dormea la fel de mult, dar uite ca pot fi probleme reale de care sa nu-ti dai seama. Dragii de voi!...
La noi tocmai a fost pediatra: vigantol 2 picaturi din ziua a 14-a si fara apa suplimentar. Ca sa-ti faci o idee pe viitor daca e nevoie sau nu de apa, cand o fi cald sa te uiti la fontanela: daca e adancica, inseamna ca are nevoie de apa, daca nu, laptele tau ii e suficient, ii tine de sete.
Mamitule, pup cu drag! deocamdata timp pt postat poze nexam.
Agripino, esti pe baricade? esti ok?
Mie mi s-a pus burtiera inca din ziua operatiei, dupa cateva ore. Acum nici n-as putea fara ea, as avea impresia ca mi se scurge toata.
Ylari, pe mine m-a cusut la ambele cezariene cu fir resorbabil. Dar tot trebuie sa merg la 7 zile sa-mi taie capetele, nu stiu de ce, nici nu stiu cum arata inca, e pansament acolo.
Felicitari, Gyan!!!
Alma, si eu ma bucur tare mult ca ati ajuns la termen, abia astept sa-ti vad motatele vesele!
Albinuta, fetita mea are 5 zile si dupa peste o ora de supt daca tot plange de foame, mananca 60 ml, deci cred ca in cazul vostru e cam putin. Mie inca nu mi-a venit calumea laptele, ii mai dau cam 2 mese pe zi din cana, cu lingurita. Diana, daca iulia nu mai vrea lapte, il scoate afara, nu il inghite automat.
Alina, ziceam mai devreme ca tocmai ce a plecat de la noi pediatra. Si Iulia are o problema la picioruse (nu mi-a spus cum se cheama), dar mi-a recomandat masaj, mi-a explicat cum sa i-l fac. Si baiatul a avut, tot cu masaj a trecut, cam in 3 saptamani. La voi e o forma mai grava, de i-a pus ghips, tare rau imi pare ca se chinuie micuta si voi pe langa ea.
Fetita mai eare si un hematom cerebral, de cand a fost scoasa din burta, mi-a spus ca se resoarbe singur in cateva saptamani.
Andra, felicitari pentru renuntarea lasuzeta! ce bine ca si-a dat fata seama ca e mare!
elena_gd spune:
Buna fetelor!
Deea am ramas socata de pataniile voastre, bine ca ai avut prezenta de spirit si te-ai mobilizat si s-a terminat totul cu bine.
Gyan felicitari pentru bebe, are greutatea ideala, cred ca stateai cu griji din cauza diabetului. Sa fie sanatos si norocos fluturasul tau!
Despre noi, nimic deosebit, eu ma simt cam ametita, digestia nu prea imi merge cum trebuie. Bebe ziua e cumintel, seara de la 20-23 are program artistic. Asta noapte il apucase joaca pe la 2, apoi l-a apucat sughitul. A tinut-o asa vreo 20 de minute. Dimineata cand m-am trezit iar am gasit pe tamponel o secretie subtirica roz si as zice eu ca parca ma durea si un pic spatele, dar cam acolo s-au oprit simptomele. Astept... sa vina cand doreste el. Ma cam cuprinde frica cand ma gandesc cat de aproape e momentul.
burticile, mamicile si minunile odiseei!
Elena 39+ cu Bebster AMR un pic
Mirina5 spune:
buuna!
Deea, imi pare rau pt momentele disperate..bine ca nu s-a intamplat nimic rau
Vigantol sau D3 se ia de la 14 sapt, 2 picaturi/zi.
Ne e nevoie se apa sau ceai pt hidratare, daca este alaptat la san.
Eu ii dau ceai (Humana cu fenicul si chimen sau Baby Drink) doar cand merg in oras si o apuca foame, o "mint" pana ajuns acasa sa-i dau laptic.
Deea, si Sabry mananca f mult, ieri de exemplu, am fost la facultate si am luat lapte in biberon, cam 150 ml a baut intr-o ora...si chiar daca da aerul afara, mai da si un pic de laptic (cam in 2 reprize), apoi incepe sa sughita..e f lacoma..dar asta se intampla si cand suge de la san...cand se satura, impinge cu limbuta, sau de cele mai multe ori, adoarme si nu mai trage.
De slabit, eu am slabit tot...am dat jos si cele 7 kg cu care am ramas dupa nastere...cam intr-o luna am ajuns la greutatea mea.
Bubulina mea s-a linistit dupa botez...e asa de cuminte...doarme f mult si ziua si noaptea (cam cate 3-4 ore), e tot mai mare si mai grea...acum are 55 cm si am nascut-o cu 49 (acum are 6 saptamani si 3 zile), nu are treaba daca e galagie...ce-i drept, i-am pus muzica de cand am adus-o acasa..
eu am alta problema...am un nenorocit de monstrulet...de cand am nascut nu prea m-am vazut cu toaleta si m-am trezit cu un hemoroid...Elly, ce unguent spuneai ca ai folosit?? ca ma omoara....
Virgi, cum te descurci cu copii si serviciul?
Cori...ai 2 scumpete de fetite!!
Andra...si tu ai cu ce sa te lauzi...Felicitari!!
pupici
Mirina5 spune:
vb de mucisori..ii curat nasucul de 2 ori pe zi si stranuta des...mi-e frica sa nu se fi racit, mai ales ca eu sunt varza...am luat paracetamol si algocalmin...de sambata sunt racita si nu mai trece..
Ellyshor spune:
Irina, intru rpd sa-ti raspund si fug ca e cu foamea pe el:)))))
M-am dat cu Proctoglyvenol, e bun si in sarcina si in alaptare. Si mai stiu de Ultraproct, tot asa safe in ambele.
Stranutul la bebelusi e firesc, asa isi curata ei caile nazale. Si Boom stranuta destul de des. Daca nu e insotit si de febra, tuse, etc....nu e raceala, stai linistita.
POoooooooooooooooooop!
Elly de Babyboom minunat!
aever spune:
Felicitari, Gyan!!! Ce fluturas marisor ai! Sa-ti traiasca si sa va bucurati impreuna de multi ani fericiti!
Stefulici bine ca ai terminat bagajul. Al meu e gata de o saptamana asa complet, dar partial ma apucasem de el de 2 saptamani. Dar tot mai scot una-alta din el, cum ar fi Garmastanul pe care l-am mai folosit cand mi-am adus aminte, Sudocremul(care teoretic nu era pe lista dar am zis eu sa-l pun ca sa fie) si Bepanthenul. Sper sa nu le uit pe acasa. Sa stii ca si eu am mainile si picioarele foarte umflate, mi s-au umflat asa rau in ultimele 2 saptamani. Dar ale mele arata a carnaciori(adica sunt mai tari) si parca ma si dor de umflate ce sunt. Ai auzit ca scapam de ele, inca putin si gata.
Andra foarte dulce Amana ta cum il iubeste ea pe Robin. Daca ii e teama numai pentru papa si jucarii e bine, sunt sigura ca aveti grija sa nu se incurce jucariile intre ele, cel putin acum cand e Robin mic. Mai tarziu o sa fie cam greu. Felicitari ca ati scapat de suzeta Amanei. Se vede ca se face fata mare.
Felicitari si pentru kilogramele pierdute! La mai multe!(Adica la mai multe pierdute) Chiar ma intrebam si eu cum o sa fie cu hainele dupa sarcina, cu ce oare o sa ma imbrac.
Mirina tot respectul pentru tine ca te tii asa de serios de facultate in continuare. N-ai vrut tu sa intrerupi sau nu stiai ca si tu ai dreptul la intrerupere, exact ca si cele care au servici? Eu personal as fi intrerupt facultatea ca sa stau cu copilul, macar un an. Norocul tau e ca are cine sa te ajute.
Andreea, 38+ cu BebeLUnu
aever spune:
Am mai vrut sa spun ceva. Multumim mamicilor ca ne sustin, atat cat le permite timpul. Intr-adevar, e mare lucru sustinerea asta si apreciem ca nu ne-ati uitat pe noi, astea mai codase. Cu atat mai mult apreciem ca stim cat de ocupate sunteti acum cu puii mici si cu adaptarea la noul ritm de viata. Pana nastem si noi nu putem stii exact cum e, imi imaginez totusi ca e mult mai greu ca sarcina. Acum parca zici ca suntem in 2 lumi paralele, noi stam pe acasa tolanite ca legumele pe pat sau canapea(stiu sigur ca eu asa fac), cu nerabdare si cu plictiseala ca nu mai putem fi active(tot de mine zic) si voi aveti un ritm foarte alert si fara timp de odihna. In curand o sa vorbim iar aceeasi limba, pana atunci sa ne iertati daca nu prea ne dam cu parerea despre ce ar fi bine de facut pentru cei mici. Eu am in cap o gramada de teorie, dar pana nu vad cum o sa ma descurc cu al meu n-am curaj sa ma dau desteapta pe aici.
Pup toate gagicile si incerc sa-mi adun Zen-ul de prin cotloane.
Andreea, 38+ cu BebeLUnu
elena_gd spune:
Fetelor tot eu, dupa ce v-am scris mesajul trecut m-am dus la baie si pe tamponel surpriza o secretie rosie, am sunat doctorita si mi-a spus sa ma duc la spital sa ma verifice la camera de garda, nu va spun ce frica am in mine, tremur ca varga sper ca e totul in regula.
Va mai scriu de pe tel.
Elena 39+ cu Bebster AMR un pic
Mirina5 spune:
multumesc Elly pt raspuns.
Andreea, nu am intrerupt pt ca acestea sunt ultimele examene..mai am 2 sapt asta si gata! ce-i drept, mi-am amanat licenta pt anul viitor.
Am noroc cu sora mea ca ma duce la facultate, o luam si pe pitica, sta cu ea in masina pana ies eu.Sabry doarme f bine in masina, ii place, asa ca e cuminte. Nu avea rost sa intrerup anul pt 3 examene, am vrut sa termin si cu asta, e putin mai greu cu invatatul, dar ma descurc cat timp doarme buburuza.
pupici