Comportament negativist la gradinita.

Comportament negativist la gradinita. | Autor: jovi

Link direct la acest mesaj

Am si eu un baietel de 3 ani si 8 luni, care de doua saptamani a inceput sa aiba un comportament foarte agresiv. Ce pot face?
Am inceput gradinita in septembrie 2011 si nu am avut niciun fel de probleme, insa de doua saptamani cand au inceput sa faca pregatiri pentru serbarea de sfarsit de an nu se mai pot intelege cu el doamnele educatoare. El tipa, se tranteste pe jos, tranteste lucrurile si le mai spune ca nu vrea sa participe pentru ca este galagie . Acasa face foarte rar astfel de lucruri, iar cand le face eu nu am nicio reactie in speranta ca nu le va mai repeta.

Asteptam cu nerabdare mult doritul bebe.
http://tt.lilypie.com/D1Hop2.png

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Educatoarele ce opinie au?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jovi spune:

Copilul la gradi are o educatoare si o suplinitoare.D-na educatoare imi spune ca este nevoie de multa rabdare cu el este un copil plin de energie,istet pentru varsta lui si cu retinere de minte foarte buna iar suplinitoare de cate ori ne intalnim imi atrage atentia ca este foarte rau.Au fost cu el si la d-na psiholoaga de la gradi care a spus ca noi trebuie sa ne schimbam atitudinea fata de el.Asadar am luat cateva masuri acasa si anume i-am luat toate jucariile are voie doar cu cartile pentru colorat si puzeluri,desene animate nu si ii mai place sa se joace pe calculator dar l-am "taiat"si nu mai are voie,insa din partea lui nici o reactie,daca isi doreste o jucarie ii promit ca o sa o cumpar doar daca este cuminte,dupa 5 minute o alta nazbatie si ii spun ca nu mai cumparam jucaria dorita ier el spune ca nici nu o mai vrea.Sincer stau putin si pe ganduri pentru ca acasa nu face toate nazbatiile pe care mi se spune ca le face la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Ce faceti voi acum, la indicatia psiholoagei, este lipsit de orice logica. Aplicarea de pedepse (in afara faptului ca este o metoda extrem de discutabila din punctul meu devedere) acasa pentru evenimente petrecute la gradinita este lipsita de logica pentru ca pedeapsa ar trebui sa urmeze prompt comportamentului nedorit pentru a rezulta o asociatie fapta negativa-efect neplacut.

Cind au fost cu el la psiholoaga ?
In ce constau pregatirile astea de serbare si cum se desfasoara ele ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Jovi, ele de ce au numele de educatoare?

Cind te intilnesti data viitoare cu suplinitoarea si iti spune ca e rau, raspunde-i ca nu exista copii rai, ci doar neintelesi, nestimulati corespunzator, carora nu li se acorda importanta si nu li se arata constanta in educatie. Deci in loc sa iti spuna ca e rau sa isi puna mintea needucata de educatoare la munca si sa vina cu solutii. Poate copilului tau nu ii place rolul atribuit in cadrul serbarii. Poate are nevoie sa fie bagat in seama mai mult si atunci cauta atentia negativa sa primeasca macar ceva. In orice caz, e problema lor sa gaseasca solutii. Nu tu trebuie sa il pedepsesti acasa pentru ceva ce nici nu ai vazut.

Eu nu i-as spune niciodata copilului meu ca e rau, cind a zis ea asta o data m-a ranit pe mine, adult, care stiu ca nu stie ce zice, dar pe el copil care chiar crede tot? Eu ii spun intotdeauna cind ii prind momente bune ca e buna, e frumoasa, e desteapta, e kind si gentle. Pentru ca astea sunt calitatile pe care vreau sa i le subliniez si pe care as vrea sa le pastreze. Si normal ca si a mea face nazbitii, e firesc, dar daca stii sa comunici cu copilul - semne de intrebare referitor la educatoarele respective - toate astea se rezolva cu putina comunicare si putina bunavointa din partea lor.

O intrebare, zici ca au o educatoare si o suplinitoare. La citi copii?

Edit sa adaug ca dupa parerea mea ce faceti voi acum e nu doar ilogic ci chiar nedrept. Voi ii aplicati o pedeapsa pentru ceva la care nu ati fost martori, fara macar a incerca sa aflati motivul pentru care copilul se poarta asa. Poate din punctul lui de vedere are un motiv foarte serios sa faca ce face la gradinita si voi in loc sa il intelegeti il pedepsiti. Eu m-as inrai si probabil ca asta face. Adica "sunteti cu totii impotriva mea? Bine, va arat eu voua!"

In plus eu nu mai cred demult in pedepse. Cred in regului si constanta in limite, dar nu in pedepse, fiindca experienta mi-a aratat ca nu aduc nimic bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Jovi, eu una am separat intotdeauna pedepsele: dc a fost pedepsit (adica na, mai degraba certat sau atentionat) pt ceva la gradi/camin - a ramas acolo problema
Eu cred ca nu reuseste sa-si exprima emotiile.
Adica una e sa vorbesti (ats nu e greu ), dar si pentru adulti e greu sa-si exprime emotiile, daramite la nici 4 ani.

Am o fetita cu 2 luni mai mare decat baietelul tau foarte vorbareata (turuie intr-una ) dar sa exprime emotiile a fost o lectie grea
Am avut rabdare (Cat am putut...desigur...) si m-am straduit sa o invat cuvintele pentru emotiile respective.
Poat baietelul tau pur si simplu are emotii pt serbare - e ceva iesit din rutina - si poate nu stie cum sa exprime asta.
Problema e ca la frustarea lui ca nu poate sa-si descarce emotiile mai vin si privatiunile - i-ai luat jucariile - si certuri plus calificarea (Complet aiurea) de copil rau - eu pe suplinitoare as tine-o deoparet la o discutie nu exista copii rai, doar comportament nepotrivit si asta se poate schimba cu atentie si rabdare.

Incearca sa discuti cu baietelul tau - spune-i ca tu ai emotii pentru serbare, ca probabil o sa fie multi parinti si galagie, dar incerci sa te pregatesti pentru ca emotiile trebuie sa scoata ce e bun din noi daca le stapanim... in fine, pe tema asta
Iti doresc succes - pe fetitza mea am reusit s-o ajut sa-si verbalizeze emotiile mai usor decat pe baietel, poate tine de fire si temperament; oricum baietii (mai tarziu barbati) vorbesc mai greu despre ce simt

Gaseste intai ce-l deranjeaza, apoi o sa gasiti si solutie.
Un lucru mi-e clar (dupa 6 ani de parinteala cu 2 prunci la 2 ani diferenta): copilul neascultator e un copil frustat - solutia care e intotdeauna constructiva e sa rezolvi problema care a dus la comportamentul neportivit.

Mergi la inceput

Va multumesc ca arata-ti interes pentru problema noastra.
La psiholoaga au fost cu el saptamana trecuta si am mers si eu acum doua zile si am stat putin de vorba cu dansa.
Pentru serbare este in rol de fluturas,i sa dat acest rol pentru ca spuneau ca-i place mult cantecelul cu fluturasul desi acasa nu-l canta niciodata iar din cate am inteles va fi si o sceneta ceea ce mi se pare putin exagerat sa pui un copil de 3 ani jumate sa stea nemiscat.

Pentru Cristoiu:sunt 30 de copii in grupa.
Nici eu nu-i spun ca este rau il rog pentru ca asa fac sa fie cuminte si sa asculte educatoarele iar atunci va avea jucaria pe care o doreste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Jovi, in primul rand sa nu mai mergi la psiholoaga scolii ( nici tu si nici copilul) pt ca nu se pricepe deloc. Sfaturile de mai sus sunt foarte bune!

Mergi la inceput

Baietelului meu nu i-au placut niciodata sunetele stridente sau orice fel de galagie,noi acasa avem un comportament normal fara sa strigam la el.

Daca-l intreb ce au facut la gradi nu-mi spune niciodata,poezioarele sau cantecelele le aud cand incepe sa se joace prin casa.

Dimineata cand ne trezim si ma intreaba unde mergem iar eu ii spun ca la gradi ne pregatim si plecam fara nici un fel de problema dar cand ajungem sa intram in sala incepe sa planga si sa se tranteasca pe jos spunandu-mi ca el vrea acasa sa doarma.

Vorbesc mult cu el despre ce are voie si ce nu are voie sa faca,ma aproba imi promite iar cand mergem sa-l luam acasa de la gradi auzim aceasi problema.
Nici acasa nu este el un ingeras si sincer nici nu as vrea asta dar ceea ce mi se spune ca face la gradi este ..........nu am cuvinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Problema este la gradinita, la atitudinea educatoarelor.

Nici fetita mea nu suporta galagia, zgomotele puternice. La prima serbare (cea de Craciun din grupa mica) a intrat vesela in sala unde urma sa fie serbarea si in momentul cand au dat drumul la muzica in boxe, tare, s-a pus pe urlat, mi s-a catarat in brate si a plans refuzand sa participe la serbare. Avea de spus 3 versuri pe care le stia si de facut un dans in grup. Nu s-a miscat din bratele mele deloc, toata serbarea. Educatoarele nu au insistat, eu doar am tinut-o in brate fara sa ii reprosez nimic. La serbarea din vara a participat jumate din serbare, apoi a stat la mine in brate, apoi la urmatoarele a fost perfect. Anul asta a participat la 2 concursuri de majorete, cu muzica tare, juriu, sala plina de spectatori si nu a avut nici o emotie, nici o retinere.

Increderea in fortele proprii se cladeste in timp prin actiuni pozitive, in nici un caz nu se face pedepsind si punand etichete!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

S-a intamplat ceva la gradinita - nu neaparat ceva rau, abuz, sau mai stiu eu ce - care l-a deranjat. De aceea are comportamentul asta. Poate ca le pedepseste pe educatoare prin refuzul de a participa la serbare. Parere mea este sa nu-l presati, dati=i de inteles ca pt voi, ca parinti, nu e esentiala serbarea aia, v-ar place sa participe, ati fi mandri de el, etc etc, dar nu e esential, doar daca vrea si el.

Noi am avut astfel de experiente cu Matei. La prima gradinita, la un moment dat, s-a rupt armonia. Ceva nu mai era ok, copilul nu mai manca bine la gradi, nu se mai ducea cu aceeasi placere....Ca sa aflu abia dupa vreun an dupa ce l-am mutat de acolo ca una dintre doamne il certa daca nu manca tot. Si el face pe din contra.

Dincoace, la cea de-a doua gradinita (ca acusi e deja la scoala) aveam probleme in anumite perioade ale anului si anume in perioada serbarilor. Il durea burta cu maxima precizie doar dimineata cand il duceam la gradi. Aici ne-am dat seama mai repede de problema: dna lui, pe care o iubea f multe - de fapt inca o iubeste, ca face after tot acolo - in perioada serbarilor se ocupa de toate grupele pe partea de engleza si germana. Asta insemna ca pe ei ii lasa destul de mult cu altcineva. EI, si maimutica mea suferea maxim.

Na....doua exemple ca sa vezi cat de sensibil e subiectul asta cu gradinita, orice detaliu pare sa conteze si uneori e greu sa scoti de la ei ceva clar. Oricum nu ajuta pedepsele si declaratiile de genul "copilul e rau". Copiii nu sunt rai, copiii sunt oglinda celor din jur.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput