As vrea sa raman insarcinata

As vrea sa raman insarcinata | Autor: littleclau

Link direct la acest mesaj

Incerc de 2 ani sa raman insarcinata, am probleme cu tiroida, nu am ovulatie, iar menstra vine cand vrea ea. Luna trecuta am fost la medic si mi-a fost recomandat ovamit timp de 5 zile din cea de-a 3-a zi de ciclu, iar din ziua 15 pana in ziua 25 arefam intravaginal. Imi poate da o speranta vreuna din voi cu acest tratament pentru ca la me nu a dat roade in prima luna.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Si eu vreau sa raman insarcinata. Si eu am probleme cu tiroida. Nici eu nu ovulez in mod normal. Am raspuns insa la tratament cu Clostilbegyt (tot un fel de Ovamit) in prima luna de stimulare (zilele 2-6) cu cate 1 pastila pe zi. In luna a doua cu aceeasi doza nu am mai ovulat. In luna 3 am avut 2 foliculi dominanti cu doza dubla (2 pastile pe zi din ziua 3 in ziua 5) dar eu la jumatatea fiecarui ciclu (ziua 12, 13 sau 14) am fost la ecografie de monitorizare sa vad ce foliculi am si cand au fost ok (adica in luna 1 zi 3) am facut 1 injectie (cu Ovitrelle sau Brevactid) pentru declansarea ovulatiei.
Intra aici la aspirante si vorbim mai mult: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=172765&nm=Aspirante-optimiste-794

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Dar ce probleme ai cu tiroida? Care e diagnosticul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns littleclau spune:

hipotiroida...mi-a fost recomandat Euthyrox de 25(nu stiu exact in ce unitati se masoara...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Am inteles. Se masoara in mg daca nu ma insel. E un tratament foarte usor, o doza mica, ceea ce inseamna ca dr crede ca va corecta repede problema.
Eu personal am fost diagnosticata cu hipertiroidie. Dr mea mi-a zis ca hiper e mai perfida si mai greu controlabila decat hipo mai ales daca vrei sarcina, asa ca mine. Dar ca in ambele cazuri se pot obtine sarcini ce pot fi duse cu bine la termen. Asa ca nu-ti fa foarte multe pb. In plus am o prietena diagnosticata cu hipo care tocmai ce-a nascut a doua fetita, deci e de bine.

Mergi la inceput

mrenescu ms pt incurajari....azi am programare la medic pt monitorizare. Este a 11a zi. Am luat ova-mit si luna asta si astept vesti despre ovare (luna trecuta doar ovarul stang a raspuns la tratament). Imi doresc mult . Poate luna viitoare auzim vesti bune

Mergi la inceput

i eu vreau sa raman insarcinata. Si eu am probleme cu tiroida. Nici eu nu ovulez in mod normal. Am raspuns insa la tratament cu Clostilbegyt (tot un fel de Ovamit) in prima luna de stimulare (zilele 2-6) cu cate 1 pastila pe zi. In luna a doua cu aceeasi doza nu am mai ovulat. In luna 3 am avut 2 foliculi dominanti cu doza dubla (2 pastile pe zi din ziua 3 in ziua 5) dar eu la jumatatea fiecarui ciclu (ziua 12, 13 sau 14) am fost la ecografie de monitorizare sa vad ce foliculi am si cand au fost ok (adica in luna 1 zi 3) am facut 1 injectie (cu Ovitrelle sau Brevactid) pentru declansarea ovulatiei.
Intra aici la aspirante si vorbim mai mult: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=172765&nm=Aspirante-optimiste-794

sunt noua pe forum si incerc sa ma obisnuiesc cu pag....emilia.m eu nu stiu dk am ovulat...in ziua a 10-a si a 13-a am fost la monitorizare si aveam 3foliculi din care unul de 20.5 mm(asa mi-a spus d-na. dr.) dar nu a fost.... si nici nu mi-a fost recomandat Ovitrelle (care stiu k se da pt a ajuta la elibrarea ovulului)

Mergi la inceput

Ai facut histerosalpingografie pentru a verifica permeabilitatea trompelor uterine? Sotul tau a facut spermograma?
Ar mai fi trebuit sa mergi inca o data la eco de monitorizare sa verifice daca se vede corpul galben pe ovar sa se confirme astfel ovulatia (nu e neaparat necesar Ovitrelle, in mod normal poti ovula si fara el).

Mergi la inceput

Stiu ca nu e neaparat necesar Ovitrelle....Sincer, de HSG mi-e cam teama, anul trecut am fost programata pt asta. Ma cam duceam eu cu ochii inchisi, pt. ca nu ma informasem suficient, dar trecusem recent printr-o operatie la rinichi si mi-am zis ca nu sunt asa ... "de mamaliga" ;) ...In fine...Pana la urma nu am mai facut HSG din "bunavointa" unei asistente responsabila cu sterilizarea ustensilelor la Maternitatea Bucur(din Bucuresti)care a preferat sa mearga la gratar de 1 Mai, iar cu o zi inainte nu putea sa sterilizeze ca "are ffffff muuuulta treaba". Am ramas cu analizele facute doar, pe care le-am aratat d-nei dr. la care merg in prezent, insa nu si-a dat cu parerea...(pt k analizele aveau aproape 1 an de cand le facusem)

Sotul si-a facut spermograma si nu are probleme.

Mergi la inceput

Eu imi fac vineri o HCG cu anestezie la Medicover. Costa 600 ron si cred ca este necesara, ca dupa 3 luni de stimulare, cu ovulatie confirmata in 2 din aceste 3 luni si cu prestat ca la carte gravida tot nu sunt. Medicul cand m-a vazut mi-a zis "ce iar ti-a venit? Hai la HCG ca daca ai trompele infundate te chinui degeaba cu stimulari si monitorizari."

Mergi la inceput

Ziua a 14-a, sambata mi-am facut un test de ovulatie. Il las la baie...ma spal si plec la bucatarie....Mi-am zis: "fie ce o fi"!!! Sotul meu era mai curios ca mine:"cum e?", "e pozitiv?" Termin ce avem de facut, trec prin baie si ...surpriza..... pozitiv. Nu mai puteam de fericire...Am si trecut "la treaba" inca de sub. De atunci vorbesc de parca as fi . Sunt tare fericita! Pana akum nu am avut nici un test de ovulatie pozitiv! Parca as fi vazut testul de sarcina pozitiv...Si sunt convinsa ca luna asta il voi vedea...Asa simt eu...

Mergi la inceput