Solutii pt alungat vrabiile

Solutii pt alungat vrabiile | Autor: iulia_b

Link direct la acest mesaj

In sfarsit am ajuns la pus seminte de gazon, insa am o mare problema cu vrabiile, zeci de vrabii. Am pus sperietori ( pari cu niste papusi de carpa de-a fetei), CD-uri, dar degeaba. Oare ce pot sa fac sa nu-mi manance toate seminte;e?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

eu am pus niste plase (de la Hornbach) verzi, cocepute pt protectia impotriva pasarilor. succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

N-ai niste pisici pe-acasa? Le tai ratia de lapte, peste si smantana doua-trei zile, si se rezolva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

O pisica. Sau mai multe mie mi-au "curatat" o multime de cuiburi de vrabii anul trecut... dupa care au trecut si la cotofene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Noi folosim plasa de protectie de care zicea si Tala si fasii de plastic legate de bete cum ai incercat deja. Pisicile nu mai fac fata la cate vrabiute ne viziteaza...

Mai poti face o morisca din peturi de 2 litri. Nu am gasit decat asta ca exemplu, si e cu un pahar. In principiu iei un pet de 2 litri, ii decupezi 4 aripioare (4 dreptungiuri in lungul sticlei, decupate doar pe 3 laturi, sus, jos si una lunga) pe care le indoi in exterior, ii faci o gaurica in fund (sticlei ) prin care treci o bagheta de metal cu sectiune rotunda (tip fierbeton pt armaturi) care se va sprijini in dopul sticlei. Infingi instalatia in pamnt, ea se va invarti in bataia vantului si va face zgomot, e foarte eficienta, are un vecin si chiar zgomoteste. Georgi_puia are o astfel de instalatie, poate iti da ea un link ca sa vizualizezi device-ul. Pe georgi o gasesti la gradinarese.

iacat-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

cele mai recente studii arata ca, desi noi le percepem ca fiind cvasi-omniprezente, populatiile de vrabii sunt intr-un asemenea declin, incit pot fi considerate specie pe cale de disparitie.

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Multumesc de idei. Am legat cate 3 pet-uri de 5 l, a functionat la inceput, apoi s-au obisnuit cu ele. Dar a inceput sa se vada iarba., nu prea uniform insa.
Am avut 2 pisici de prin vecini care mai treceau pe la noi, dar n-au rezistat celor 2 copii ai mei. Au dat bir cu fugitii.

Mergi la inceput