Delfinasi jucausi de iulie-august (75)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

la sfarsitul lunii iunie la spitalul de copii din brasov iar in cazul in care apare vreo urgenta la spitalul sanador!

prefer brasovul pt ca nu pot sa imi iau liber mai mult de 2 zile si acolo va ramane in vacanta, pana plecam la mare avem rezervarea facuta si nu pot sa raman fara zile de concediu!

greu...cand apare ceva neplanificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

anca_vladsi noi am facut decalotarea manual pentru ca se adunase multa mizerie acolo (smegma) si doctorul ne-a spus ca mai devreme sau mai tarziu se va ajunge la operatie pentru ca se vor infecta. Ni s-a spus ca in fiecare zi sa ii facem igiena acolo pentru a nu se acumula mizerie. Acolo e cea mai sensibila zona a baietilor si riscul de infectie este mare
Cristina spunea acum ceva timp ca de la niste antibiotice date lui Vladut s-a facut o ciuperca si s-a lipit la loc...nu mai putea sail decaloteze. Asa ca decalotarea nu este facuta o data si gata....
Cred ca de la o anumita varsta baietii trebuie sa constientizeze ca trebuie sa isi faca decalotarea singurei si eventual sa se spele acolo dupa fiecare pishu...(asta cred dar nu stiu cat de usor este sa ii facem pe ei sa constientizeze imoprtanta acestui lucru)
Multa sanatate si operatie usoara si cat mai putin traumatizanta

Fratele meu a fost operat cand avea 11 ani si stiu ca urmatoarele 3-4 zile nu mai vroia sa bea apa de frica sa nu faca pipi...Stiu ca il ustura tare rau. Acum banuiesc ca medicina a evoluat fata de acum 20 de ani si operatia este mult mai usoara si acum sunt si multe medicamente sau creme care calmeaza usturimea

Iuliana mami fericita de nazdravan Tudor
29+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui baby78

anca_vladsi noi am facut decalotarea manual pentru ca se adunase multa mizerie acolo (smegma) si doctorul ne-a spus ca mai devreme sau mai tarziu se va ajunge la operatie pentru ca se vor infecta. Ni s-a spus ca in fiecare zi sa ii facem igiena acolo pentru a nu se acumula mizerie. Acolo e cea mai sensibila zona a baietilor si riscul de infectie este mare
Cristina spunea acum ceva timp ca de la niste antibiotice date lui Vladut s-a facut o ciuperca si s-a lipit la loc...nu mai putea sail decaloteze. Asa ca decalotarea nu este facuta o data si gata....
Cred ca de la o anumita varsta baietii trebuie sa constientizeze ca trebuie sa isi faca decalotarea singurei si eventual sa se spele acolo dupa fiecare pishu...(asta cred dar nu stiu cat de usor este sa ii facem pe ei sa constientizeze imoprtanta acestui lucru)
Multa sanatate si operatie usoara si cat mai putin traumatizanta

Fratele meu a fost operat cand avea 11 ani si stiu ca urmatoarele 3-4 zile nu mai vroia sa bea apa de frica sa nu faca pipi...Stiu ca il ustura tare rau. Acum banuiesc ca medicina a evoluat fata de acum 20 de ani si operatia este mult mai usoara si acum sunt si multe medicamente sau creme care calmeaza usturimea

Iuliana mami fericita de nazdravan Tudor
29+

multumesc de grija!

am depasit faza cu decalotarea, vlad se spala in fiecare seara la baie, o faceam si eu ca sa fiu sigura, nu are legatura cu igiena personala, daca nu face adrerenta sau nu se intampla ca in cazul nostru nu se ajunge la operatie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Anca, nu am nici un sfat din pacate, dar te intelg ca esti asa in ceata, nesigura si e nasola senzatia. Va tin pumnii sa fie recuperarea super rapida si sa nu aiba dureri.

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ochidut

Anca, nu am nici un sfat din pacate, dar te intelg ca esti asa in ceata, nesigura si e nasola senzatia. Va tin pumnii sa fie recuperarea super rapida si sa nu aiba dureri.

Mami fericita de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

paula ma bucur ca macar ai primit un dignostic clar de la pediatra ta, de restul doctorilor no comment!

crispro saracutul Vladut ce-l mai supara si pe el raceala. Sanatate multa!

anca io nu ma pricep la probleme de putze asa ca doar tin pumnii sa treaca repede si sa se recupereze usor.

ochidut
pana la urma am fost la cresa pentru ca de luni dupa-masa nu a mai avut nici un simptom, nimic, a fost vesela si-a mancat chir bine pt. ea. Nu-mi dau seama de la ce o fi fost febra aia o zi jumate. Initial ma gandeam cum zicea si racusor ca poate e rozeola. Dar se pare ca nu.

In continuare adaptarea la cresa merge greu, foarte greu. Ieri am stat cu ea toata dimineata si a fost relativ bine dar chiar si asa a tras o criza de plans/tavalit vreun sfert de ora n-a fost chip s-o potolim. Azi a fost din nou singura si din nou n-a mancat nimic. Am incercat s-o las si la somn dar la unu jumate inca nu dormea asa ca am luat-o acasa in final. Dar... maine e o noua zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_vlad

Citat:
citat din mesajul lui ochidut

Mami fericita de Larisa Ioana 24.06.2010

Anca, mami de bebelina MARIA (30.07.2010) si astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003)

recuperare rapida sa aveti si sa sufere cat mai putin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

am pus pe mail diagnosticul strumfului.
diagnosticele sunt anemie eritrocitara si anemie hipocroma feripriva cauzate ambele de gradul mare de prematuritate (gr III).
fierul este 15, iar limitele sunt intre 37 si 170, iar saturatia cu fier este 3 ,iar limitele sunt intre 12 si 45.
hematocritul este 32( 36-56), MCV(marimea hematiilor) e 70 (80-100) si MCH (incarcarea cu fier a hematiilor) e 23 (28-36)leucocitele-s putin marite 12,7 (4-9) si Eozinofilele,dar e racit acum.

fier, acid folic.

asta e.un prematur gr III se recupereaza cam in jur de 5 ani din punctul de vedere al anemiei.

ne-am oprit prea devreme cu fierul,am crezut ca il asimileaza.
uneori am senzatia ca si eu si dr mergem pe un drum pe care abia acum il descoperim.
acum suntem pe maini f bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Capitol nou

Mergi la inceput