Prieteni dragi(3)(split)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Marina, si tie ti se par normale frecusurile de zi cu zi? Adica e normal sa faca zi de zi parte din peisaj? Test de anduranta sau cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Marina, hai sa incerc sa-ti raspund, desi AB AC ti-a spus destul de clar - exista o enorma presiune sa te conformezi majoritatii. Una cu atat mai mare pentru acele persoane ale caror convingeri personale le indeamna sau chiar obliga sa inoate contra-curentului majoritatii. Sau sa o ia offstream :).

Acuma, nu stiu daca intrebarile aproape zilnice de ce nu exist pe Facebook, de pilda, si mai ales de ce, cu argumentele si contraargumentele ce deriva din astea - dap, toti cei din cercul social in care ma invart sunt acolo si ma toaca la cap sa ma inrolez - constituie un exemplu de mainstream versus offstream suficient de valid pentru tine. Poate e vorba, intr-adevar, de unul dintre frecusurile pe care le-ai mentionat.

Probabil si discriminarea copilului din dotare pt. faptul ca nu poseda supergadgetul pe care TOTI colegii lui il au pentru ca - mi-au explicat parintii mai multora dintre colegi - TREBUIE sa-l aiba!, este tot un frecus. Noi consideraseram ca nu de asta e nevoie ca sa fii acceptat, dar hei, se vede treaba ca nu am gandit ca majoritatea. Am cedat pana la urma, si, cum nu sunt easy-going, inca am resentimente. Fata de mine, in primul rand, si apoi fata de gadgetul in sine.

Nu am nimic impotriva sa fiu minoritar si poate uneori "off-" atata vreme cat, daca eu nu agresez pe nimeni, nu sunt agresat pe doar simplul motiv ca ... sunt oleaca altfel. (Inca locuiesc in Japonia deci sunt oleaca mai mult altfel din toate punctele de vedere - dar evident ca nu la asta ma refer aici).

Revenind la problema deschizatoarei subiectului, avand in vedere ca majoritatea postantilor nu au inteles cum se poate sa nu vrea sa se intalneasca cu niste prietene dragi si ca doar o minoritate a lor au parut sa accepte ca exista si aceasta posibilitate - chiar si doar din cauza banilor, iata o demonstratie de main vs off.

Am spus si mai sus, uneori pur si simplu simti ca nu poti face fata unei intalniri cu prietenii - chiar foarte dragi. Din proprie experienta spun ca poti ceda pana la urma si poate iesi totul bine, ori iese aparent bine si tu ramai cu un gust amar, sau nu te intalnesti si esti impacat cu decizia... ori nu, si iar ramai cu un gust amar.

Dar prietenii dragi ar trebui sa te inteleaga, zic eu. Sau - repet - sa accepte situatia.

Ah, precizare - nu, nu e conferinta in sensul academic al cuvantului, e o expozitie cu mare fason la care particip - si iaca n-am putere sa ma duc sa-mi iau premiul. Da stiu ca exista o persoana care a inteles ca nu pot.

Olympia, , ultima ta fraza mi-a dat oleaca de gandit.

Julie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Eu nu sunt o fire prea sensibila si probabil de aici incapacitatea mea de a relationa cu main stream/outside main stream , cu presiune sociala sau fara. Mi se pare normal sa existe presiune sociala atat timp cat traiesti intr-o societate. Cu unele chestii te acomodezi, cu altele nu. Ma indoiesc ca e cineva 100% de acord cu toate tiparele sociale care se vehiculeaza, fiecare isi face propriul set si ideal ar fi ca atata timp cat nu contravin unei existente civilizate sa le ignore pe celalalte. Dar nu poti trai intr-un glob de sticla. Cu unele presiuni te vei lupta cu altele decizi sa o lasi balta si cedezi.

Pe de alta parte poti sa blamezi societatea pentru orice ai chef de la gadgeturi la facebook, societatea e o chestie abstracta care nu poate reactiona, nu poate dialoga e o chestie asa de main de invinuit!

Mergi la inceput

Marina, ti s-a parut cumva ca am blamat societatea? Sau ca altcineva a facut-o pe aici? Am zis - si nu numai eu - ca exista presiuni sa te conformezi unor curente, presiuni pe care unii le resimt mai acut si carora le cauzeaza ceva mai mult disconfort. Or fi aia mai sensibili, cum zici tu.

Si evident ca nu te poti izola intr-un glob de sticla (sau intr-o pestera pe-un munte, cum imi vine mie uneori) dar eu personal nu cred nici in socializare - ca tot e un cuvant la moda - cu de-a sila, doar ca sa nu fii catalogat hermit, meschin, perfid samd.

Chestia cu gadgetul era un exemplu - nah, ce vrei, tic de profesor, mea culpa.

J.

Mergi la inceput

Marina, sunt cazuri si cazuri, noi INCA avem destula libertate, dar chiar si asa, nu suntem toti la fel, nu avem aceleasi limite, nu avem aceeasi putere de a le inchide usa in nas agasantilor.

In lumea asta mare, unii nu isi pot face propriul set de tipare sociale - vezi subiectul despre fetitele de 10-12 ani casatorite cu barbati de 30-40.

Sau subiectul de la "In unul sau in doi", deschis de o fata care vroia sa divorteze de sotul ei, din motive intemeiate, asa cum le-a prezentat ea, insa parintii o blamau, ca "ii face de rusine". Si nu e din 1900 toamna subiectul.

E bine ca nu esti o fire prea sensibila, sensibilitatea este speculata si poti fi ranit mult mai usor. Asa, cu nonsalanta, fiindca se poate.

Citat:
...societatea e o chestie abstracta care nu poate reactiona...

Da' nu! Reactioneaza prin partile sale constituente.

Mergi la inceput

gadget sau negadget cred ca trebuia sa te astepti la telefonul ala. Traiesti intr-o societate ultratechnologizata si uite ca fiul tau este extrem de main stream si isi dorea jucaria. Ma bucur ca esti oarescum de acord cu mine ca exemplele date pe acest subiect nu sunt neaparat reprezentative pt main stream /outside mainstream ci doar nemultumiri punctuale legate de viatza de zi cu zi.

Citat:
citat din mesajul lui Julie

Marina, ti s-a parut cumva ca am blamat societatea? Sau ca altcineva a facut-o pe aici? Am zis - si nu numai eu - ca exista presiuni sa te conformezi unor curente, presiuni pe care unii le resimt mai acut si carora le cauzeaza ceva mai mult disconfort. Or fi aia mai sensibili, cum zici tu.

Si evident ca nu te poti izola intr-un glob de sticla (sau intr-o pestera pe-un munte, cum imi vine mie uneori) dar eu personal nu cred nici in socializare - ca tot e un cuvant la moda - cu de-a sila, doar ca sa nu fii catalogat hermit, meschin, perfid samd.

Chestia cu gadgetul era un exemplu - nah, ce vrei, tic de profesor, mea culpa.

J.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marina

gadget sau negadget cred ca trebuia sa te astepti la telefonul ala. Traiesti intr-o societate ultratechnologizata si uite ca fiul tau este extrem de main stream si isi dorea jucaria. Ma bucur ca esti oarescum de acord cu mine ca exemplele date pe acest subiect nu sunt neaparat reprezentative pt main stream /outside mainstream ci doar nemultumiri punctuale legate de viatza de zi cu zi.

Marina, NU copchilu isi dorea jucaria neaparat - crede-ma ca-mi cunosc odrasla (dar am senzatia ca deja stii mai bine ca mine ca nu) - ci a fost exclus din clique pentru ca n-o avea. Stupid de tot, din punctul meu de vedere. Din punctul de vedere al adultilor carora le-am cerut parerea daca e necesara, mi s-a spus ca eu sunt stupida si au fost consternati ca nu i-am luat pana acum asa ceva. Ah, fiind vorba de niste adulti politicosi, termenul a fost de "mentalitate invechita" ca sa traduc din japoneza. Si nu e prima oara cand am fost catalogata astfel, in fata, mai in gluma mai in serios, din cauza alegerilor mele in viata. Care nu se reduce, evident, doar la lupta cu gadgeturile (ironie, atentie). Ce sa fac. Rad si merg mai departe.

Si da, a fost un exemplu punctual, dar vazand ca inca nu intelegi care-i chestia cu main- si off- stream-ul, probabil ca nu ma exprim atat de elocvent pe cat mi-am inchipuit.

J.

Mergi la inceput

ok, deci copilul nu isi dorea, tu nu doreai dar ati luat telefonul de gura lumii. Ce pot sa zic, aveti dreptate cu toatele, obositori mai sunt aia din main stream.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Fomalhauti, vacanta placuta in Tenerife! Sa va intoarceti cu tolba plina de poze frumoase, de soare si de amintiri!
Julie, imi pare bine ca te vad. Un vechi subiect de-al tau mi-a facut enorm de mult bine si voiam sa-ti multumesc pt el :) Sanatate multa iti doresc

Mergi la inceput

Julie, eu am inteles ce ai vrut sa spui.

Filmul "Oblio" suna cunoscut?

Mergi la inceput