Prieteni dragi(3)(split)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Uneori oamenii interpreteaza gresit cererea persoanei care expune conflictul. Incearca sa faciliteze cojirea, cand persoana defapt vrea doar suport si reintarirea fanteziei ca are coji frumoase si unice.

Asta e esenta, foarte fain spus.
Imi place exemplul cu ceapa.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Subscriu, asta e cel mai bun rezumat al celor 3 episoade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Mainstream: sa iti botezi copilul.
Off-stream: sa nu-l botezi, sa il lasi sa isi aleaga religia cand se considera ca isi poate asuma unele alegeri.

Selene, hai ca iar ma iau de tine Tu nu stii da ignore, nu stii cum e sa ti se rupa de cine ce crede, nu ai un mp3player sa ti pui castile in urechi, sa dai muzica ta preferata taaaare de tot si sa zambesti ?
Si ce pisici e semnatura ta ? Ce oo, ha ? Au legatura cu subiectul asta ?

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Ba da, ba da, da' sa stii ca ma amuzam.

(Mai ales ca sunt insomniaca de ceva vreme, inainte de 3 a.m. nu adorm).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:

Cu siguranta exista astfel de situatii conflictuale Impasurile psihologice de obicei sunt stratificate - apropo de cojile cepei.

Uneori oamenii interpreteaza gresit cererea persoanei care expune conflictul. Incearca sa faciliteze cojirea, cand persoana defapt vrea doar suport si reintarirea fanteziei ca are coji frumoase si unice.

Nu m-as grabi sa invinovatesc forumistii "rai" in povestea asta.

Mey, eu am impresia ca AB AC a vrut sa zica altceva cand a adus ceapa in discutie. Lasati coaja cepei in pace, ca nu v-a cerut nimeni s-o decojiti, nici autoarea subiectului, nici nimeni altcineva. Da uite, unii vad o ceapa, nu stau pe ganduri si se simt datori s-o despoaie, enervandu-se ca ceapa sa opune improscand cu sucurile ei iritante, si intr-un final s-o haleasca, plangandu-se ca-i prea iute, prea degerata, prea batrana etc.

Dar mai sunt si altii care se uita la ea intai. Eu personal am un pastel cu o mandrete de ceapa, foarte draga.

Sa-i invinovatesc pe cei "rai"? Am facut-o? Poate da. In momentul in care nu am fost de acord cu despuierea cepei. Si in conditiile in care nu consider brutalitatea verbala drept franchete, lipsa de cordialitate drept echilibru.

Si nu in ultimul rand - de ce e daunatoare fantezia? Ar fi viata mai frumoasa fara ea?

J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Julie

Citat:

Cu siguranta exista astfel de situatii conflictuale Impasurile psihologice de obicei sunt stratificate - apropo de cojile cepei.

Nu m-as grabi sa invinovatesc forumistii "rai" in povestea asta.

Mey, eu am impresia ca AB AC a vrut sa zica altceva cand a adus ceapa in discutie. Lasati coaja cepei in pace, ca nu v-a cerut nimeni s-o decojiti, nici autoarea subiectului, nici nimeni altcineva. Da uite, unii vad o ceapa, nu stau pe ganduri si se simt datori s-o despoaie, enervandu-se ca ceapa sa opune improscand cu sucurile ei iritante, si intr-un final s-o haleasca, plangandu-se ca-i prea iute, prea degerata, prea batrana etc.

Julie

rrox3 +LadyJ acuma fiintele umane fomiste(forumiste in cazul de fata) or vedea in ceapa ceva bun de decojit, taiat in bucatele si dat gust unei dupa-amieze, dar ceapa are nevoie de cojile ei... scopul in viata al cepei nu-i sa sfarseasca in tigaia cuiva ci sa protejeze noul lastar care va aparea in "conditii adecvate de temperatura si presiune". De nu-si face treaba putrezeste lastarul.

----------------------------------------------
ex-AB, ex-AC,
personalitate reunificata :))

Primele sfaturi de la Alaptat HelpLine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

pana la urma care e deznodamantul povestii?

Caught between the devil and the deep blue sea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Selene, hai ca iar ma iau de tine Tu nu stii da ignore, nu stii cum e sa ti se rupa de cine ce crede, nu ai un mp3player sa ti pui castile in urechi, sa dai muzica ta preferata taaaare de tot si sa zambesti ?
Si ce pisici e semnatura ta ? Ce oo, ha ? Au legatura cu subiectul asta ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:

eu sunt numai "aproape deacord", ma deranjeaza cunvintul "fantezie" pe care l-as inlocui cu "convingere"

in rest, fiecare cu ceapa lui, as zice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Selene, ti s-a propus sa ti se deschida un subiect dedicat in exclusivitate, dar tu : nuuu. E mai lejer sa faci pe victima cu noua ta semnatura.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Ca o ceapa neserioasa m-am cojit nitel s-am suspinat de coaja proprie si zic ca mi-era un dor de tine Julie

Of, si mie, da uite ca numai cat mi-am scos clestele din cochilia de imprumut sa scriu si a cam degerat. Frrrrriiiiiiiiiiiiiig....pe-aici.

Acusorule, ce bine ma simt ca esti

J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

cojile mi se par super ok, atita vreme cit esti constient ca sunt doar coji si sunt permeabile de la interior spre exterior (deci nu sufoca lastarul)

Mergi la inceput