S-a dovedit ca ?
hello
s-a dovedit prin vreun studiu temeinic cum ca pieptul de pui fiert (de casa, din comert) ar fi cea mai nesanatoasa parte din pui pentru a fi data copiilor? ca ar contine toate toxinele din pasare?
merci
lia
Raspunsuri
marius spune:
Asta este o intrebare pentru radio Erevan?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
boticelina spune:
Nu, nu s-a dovedit, pt ca nu are ce sa se dovedeasca.
Daca te referi la mitul injectarii de hormoni in pieptul puiului tre sa spun ca asta e un mit urban.
Vaccinarea puilor/pasarilor, mai ales in conditii de crestere intensiva se face prin administrarea in masa (in apa sau mancare) sau prin nebulizare (aerosoli). Ar fi practic imposibil sa vaccinezi 20.000-100.000 de pui (cam asta e dimensiunea pe serie a unei unitati de productie de pui de carne), ar fi nevoie de zeci de oameni, hale separate, stress la animale, etc. Pur si simplu nu se face.
Pt linistea ta si a tuturor celor interesati, in hrana animalelor nu se mai administreaza faina de peste, oase, sange, pene sau alte sub-produse de origine animala, incepand din ianuarie 2012. Reglementarile UE interzic expres aceste practici. Si producatorii le respecta, deoarece pt fiecare pui produs "curat" se primeste o "subventie de bunastare", care motiveaza producatorii si care tine pretul carnii de pui la un nivel accesibil pt toata lumea.
Ce se administreaza: proteina din cereale (srot de soia, de floarea soarelui, mazare furajera), vitamine, minerale si, in cazul fermelor mari, industriale, vaccinuri si medicamente, chiar si preventiv.
Productia ecologica permite administrarea de cereale si sroturi, vitamine si minerale dar interzice administrarea preventiva a medicamentelor in hrana. Medicatia se face doar la nevoie, accentul punandu-se pe preventie (biosecuritate) si pe calitatea vietii si bunastarea animalelor.
M-am intins, dar sper ca va fi de folos celor interesati...
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
delsim spune:
Daca este cum zici ar fi extraordinar!Spui ca toti producatorii sunt obligati de reglementari sa procedeze cum ai spus?Oare or respecta chestiile astea?
boticelina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delsim Daca este cum zici ar fi extraordinar!Spui ca toti producatorii sunt obligati de reglementari sa procedeze cum ai spus?Oare or respecta chestiile astea? |
E in interesul lor sa respecte reglementarile UE pt ca altfel nu-si pot vinde marfa procesatorilor.
In tara exista cativa procesatori (abatoare) mari (gen GaliGalo, Avicola Bacau, Transavia) care cumpara puii de la numerosi producatori mijlocii si mici de pui vii. Pretul oferit pt kg carne e de 3-3.5 lei/kg, pret care abia acopera pt crescatori pretul de productie. Subventia UE de bunastare e de 0.5 euro/pui. E bataie crunta pe banii astia pt ca de fapt de aici vine profitul pt crescatori. Insa nu se acorda in baza unei declaratii pe propria raspundere , ci pe hartii, acte, controale anuntate sau inopinate, etc.
Va aduceti aminte de criza oualor de prin februarie? Ei, aia s-a produs din cauza intrarii in vigoare a acestor norme UE de bunastare a animalelor. Li s-a retras licenta tuturor celor care inca mai produceau in baterii vechi, inguste. Au ramas oule cu "3" - baterii modernizate, "2" - gaini crescute in hala, dar pe sol, "1" - gaini crescute free range, cu acces la pasune si "0" - ouale eco, produse ca alea cu cifra 1 dar cu furaje certificate eco.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Dorsilia spune:
mai Marius mai, astazi m-ai "placat" la toate intrebarile.Nici una nu a fost destul de ... serioasa se pare
Am tot auzit si eu zilele astea de la cunostinte (medici) tot felul de sfaturi, despre subiectele ce le-am ridicat la fileu, si la care sfaturi sprancenele mele s-au ridicat instant poate nepermis de mult, si uite cand sa vreau si eu sa-mi aduc sprancenele la loc, sa-mi pornesc inima intr-un ritm mai domol, mi-o iau...offf-offf. Si acum, ca vezi bine n-am terminat, mai aveam o intrebare, iaca nu mai pot s-o pun, m-ai inhibat.
sigur au fost "interesante" subiectele propuse de mine, dar in ziua de azi, chiar mai e de mirare ceva? peste tot unde intorci capul, citesti si auzi numai sfaturi care se bat cap in cap si te fac sa te dai cu capul de pereti, de genul "fructele-s sunt radiate", "laptele contine antibiotice", "iaurtul cu probiotice e facut cu bacterii fecale", "carnea de piept de pui e cea mai toxica, pt ca e partea din corp neoxigenata suficient la oratania de curte", "carnea e cancerigena oricum", "legumele-s contaminate cu pesticide si contin nitriti"....
nu mai zic nimic...dar, Marius, ai vazut emisiunea aia nu mai retin de pe ce post,"Mit sau realitate" ? Na, subiectele propuse de mine azi cam pe acolo se incadreaza. Si zau daca nu tipii aia se speteau sa dovedeasca daca e mit sau realitate si chestii cu muuult mai "interesante" decat astea auzite de mine:)
deci pieptul de pui e OK, e un mit ca ar fi partea cea mai toxica din gaina
marius spune:
Scuze - cred ca sunt si eu intr-o pasa proasta.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
eumada spune:
Din ianuarie dar pana la01.01.2012?
Personal,evit tot ce e carne din comert.La pui e vanata si nu are gust deloc.E salcie si nici in ruptul capului nu cred ca e sanatoasa .Pai cum sa ajunga un pui intr-o luna la 2 kg?
Este de evitat complet.
Plus ca unii pui miros a peste....
Dorsilia spune:
nu-i nici o problema Marius, stiu cum e cu pasele proaste, nu ma sifonez asa instant; mai in gluma mai in serios, indiferent ca e vb de copii sau de adulti, observ la noi un fenomen interesant si destul de nociv zic eu, care debuteaza inca din familii si se continua in scoli, facultati, la locul de munca, in diverse comunitati, si anume: oamenii se tem sa aduca in conversatie subiecte pe care nu sunt siguri, ca sa nu para neinformati sau naivi (prosti). E drept ca multi dintre noi auzim diferite informatii din diferite surse, pe care le luam ca fiind totusi de incredere, nu neaparat "radio sant"...si eu sunt de parere ca atunci cand ceva te intereseaza (in cazul de fata ma interesa ceva legat de alimentatie) mai bine pui intrebari, faci brainstorming unde crezi ca gasesti oameni cu care poti face schimb de pareri. Din toate, faci o medie si tragi o concluzie. Eu nu ma dau inapoi de la a pune tot soiul de intrebari, cred ca de aproape 9 ani de cand sunt pe aici deja stiti ca intreb tot felul, uneori doar pt a=mi intari o idee, etc, poate uneori ma aleg cu etichete, poate nu...:)
sper sa avem numai dispozitii bune azi si mereu
Ramonika spune:
eu nu cred ca nu folosesc aditivi sintetici in hrana puilor. nu cred pur si simplu. asa cum se folsesc aditivi sintetici in cremele folosite la prajiturile de cofetarie etc etc.
o fi existand o lege, insa nu prea cred ca se respecta.
coracora spune:
Nu stiu cum e cu regulile astea europene in privinta puilor de carne, dar pot sa va asigur ca Olanda e campioana la antibioticele administrate animalelor (pui, vaci, porci, de toate). Asadar daca in Olanda se folosesc atat de multe antibiotice si tot se incadreaza in limitele EU.... care e adevarul pana la urma, ca eu nu mai pricep nimic?
Ca sa nu mai spun ca diferenta de pret dintre puiul "normal" si cel "bio" este foarte mare. Nu stiu exact pretul dar 2 "piepti" de pui normal (in jur de 600 g) costa cam 3,50 euro, iar cei bio ajung la 7-8 euro.
Urmaresc cu interes subiectul. Dorsilia
Multumim pt postari Boticelina, le gasesc foarte interesate.