Buna mamici! Va rog sa ma ajutati

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mai bine te-ar intriga ca nu diferentiezi intre psiholog si psihiatru.

Citat:
citat din mesajul lui manon

Blaga n-a vorbit pana la 4 ani. Psiholoaga ta l-ar fi diagnosticat imediat ca fiind retardat. Copilul meu, la 2 ani comunica cu noi prin semne, mana, degetul si cate un tipat scurt, imperativ, dar intelegea tot si cunostea perfect ambientul. A inceput sa vorbeasca doar cand a stat cu o persoana straina, obligat de situatie ...
Dupa cum descrii copilul mi se pare absolut normal, mai bine dezvoltat decat altii dar inteleg preocuparea de a-ti elimina dubiile. Copilul tau va merge in curand la gradinita. Vei gasi atunci toate raspunsurile pe care le cauti.
p.s. Doamne, ce ma intriga psihologii astia care nu trec pe la un psihiatru inainte de a face pe desteptii...!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Anna linisteste-te. Ai un baietel foarte istet, fara urma de comportamente autiste. Chiar nu ai de ce sa te ingrijorezi.

Scorul APGAR 7/8 este un scor bun, orice e peste 7 e bun. Scoate-ti-l din minte.

Etapele de dezvoltare a copilului nu sunt legate de varsta atat de rigid cum crezi tu. Reperele de varsta sunt orientative, stadiile se succed in ordinea respectiva, dar variaza varsta de la copil la copil. Fiecare are ritmul lui propriu de dezvoltare.

Poate te gandesti sa faci ceva cu anxietatea ta, mi se pare ca-ti afecteaza simtitor viata. Niste sedinte de psihoterapie cred ca te-ar ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anna-K spune:

roxx, ai dreptate, nu mi-ar strica niste sedinte care sa ma ajute sa ma relaxez. pe langa ca sunt panicoasa de felul meu, am avut si o depresie post-partum urata, abia trecusem peste ea si incepusem sa ma bucur de copil, cand am citit acel articol despre "posibile semne ale autismului". De atunci nu am mai fost om, nu mai functionam normal, bineinteles ca am cazut iar prada depresiei. M-am linistit iar cand copilul a inceput sa arate cu degetul, sa vorbeasca, sa ceara ajutor cand nu poate face ceva etc. Insa...mi-au trecut ganduri negre prin cap din cauza ca si repeta dupa noi si ca vorbeste uneori la persoana a2-a. Desi, daca-l intrebi a cui e jucaria, sau al cui e piciorusul, raspunsul e intotdeauna corect: a mea, al meu, ale mele. Gata, nu ma mai gandesc la lucruri rele, exact cum spuneati si voi, sunt prea panicata si vad lucrurile doar intr-un fel. Am fost in parc cu Stefi si ne-am asezat pe banca sa-i dau sa manance ceva bun, era o bunica cu nepotul langa noi. Nepotul femeii in octombrie va face 3 ani si nu vorbea nimic! Stefan trancanea intr-una: ce face baietelul? nu-i voie sa ne urcam pe fantana(arteziana), numai ne uitam etc. Biata bunica era disperata ca la varsta lui spune atat de multe si nu trebuie sa ma chinui sa inteleg ce vrea. Asta a fost momentul in care m-am luminat si mi-am dat seama ca e cazul sa ma trezesc. Va multumesc tuturor inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deennyy spune:

nu vreau sa crezi ca este floare la ureche, dar vreau sa stii ca autismul inalt functional este cazul fericit. asta inseamna ca, desi are simptome de autism, functionalitatea copilului este una inalta. sindromul asperger, asa cum se numeste autismul inalt functional, este rezolvabil cu terapie. muuult mai usor decat autismul. nu te speria. in primul rand mai cere opinia unui medic, in al doilea rand, daca se confirma, cauta un terapeut ABA - Applied Behaviour Analysis- bun.
si autismul se poate remedia. cu mult efort, intr-adevar, dar este posibil!

P.

Mergi la inceput

Deny, nu prea vad rostul sa caut un terapeut ABA, cel putin, nu acum. Pt. ca nu ar avea ce sa lucreze cu copilul. Atata timp cat se joaca cu cuburile de construit, recunoaste formele, culorile si stie sa faca incastrele, se joaca cu masinile, la nisip cu lopatica si formele...Am vazut si am citit cam ce se face la terapia ABA. Dar erau terapii pt copii care nu reuseau sa faca aceste lucruri. Noi nu avem probleme la asta, daca ii arat cum sa faca ceva nou, face imediat si el. E foarte in lumea noastra, prezent, mereu curios, sa-i dau si lui sa vada si sa faca ce fac si eu. Daca eu ii pun miez de paine ii ciorbita, imi cere sa-i dau sa puna si el. Eu cred ca e ok deocamdata. Singurul lucru care ma "enerveaza" sunt rotile de la masini, bicicleta etc. Ca ii place sa le invarta de parca ai fi nu stiu ce. Oricum nu face asta minute intregi cum am auzit ca fac copiii afectati, dar ii place. Poate e si vina mea, la 11 luni i-am dat un avion si primul lucru pe care l-am facut a fost sa-l invat cum se invart rotile. Acuma imi vine sa-mi dau cu capul de un perete, dar n-am ce sa mai fac. Cum am zis, invarte dar nu mult si se joaca si adecvat. A mai avut o pasiune cu mingiute mici, ii placea sa doarma cu ele in mana, sa le care peste tot. Acum nici nu se mai uita la ele, imparte pe la copii si le arunca pe sus. Voi vedea de anul viitor cand va merge la gradinita. Daca e sa aiba ceva o sa-l ajut cat mai mult sa-i fie usor in viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Daca toti copii care se joaca invartind roti ar fi autisti, atunci ar fi plina lumea de autisti. Mi se pare ca ii cauti copilului nod in papura ( sa imi fie scuzata insensibilitatea, dar parca o cauti cu lumanarea, ceva de genul 'oare daca a batait de 3 ori din picior cat era la masa o fi plictisit, sau are ADHD!? - ca am mai auzit si de astea). Stiu ca se vorbeste acum mult mai mult despre copii cu probleme, e foarte bine ca lumea stie despre ce e vorba se poate informa, poate avea acces mai rapid la un diagnostic corect pentru ca medicii sunt si ei mai informati, mai bine pregatiti. Dar daca de la a citi un articol despre posibile semne ale autismului ai ajuns la a-ti suspecta copilul de asa ceva (desi din tot ce spui reiese ca este perfect normal), apoi cred ca ar fi mai bine pentru tine sa nu mai citesti asa mult.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Laura, nu-i caut nod in papura, iti dai seama ca ii vreau binele copilului meu. Este un copil dorit si iubit enorm. Acel articol l-am citit din intamplare, nu am cautat special dupa asa ceva. Bineinteles ca nu mai citesc, am si stat de vorba cu un medic neuropsihiatru despre asta si mi-a spus ca totul a ajuns asa "departe" din cauza ca am facut acea depresie post-partum. Si, ca daca nu citeam acel articol, anietatea mea s-ar fi manifestat oricum, in alt fel. Multumesc pentru parere si sfat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Anna , linisteste-te si bucura-te de fiecare etapa de dezvoltare a puiului tau, pt ca fiecare in parte (si mersul in 4 labe si vorbitul stalcit si repetatul si invartitul rotilor) sunt minunate si mai ales trec foarte repede.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Multumesc Laura, asa e, clipele trec repede, e pacat sa nu profitam de ele! Sa-ti traiasca ingerasii, cred ca e frumos sa ai gemeni. Si de 2x mai multe griji!

Mergi la inceput