Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (10)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Madalina,

cred ca nu m-am facut bine inteleasa si te rog sa ma ierti.
Mie mi s-a parut ca tinzi sa dai alta conotatie eritemului si la asta incercam sa te conving ca nu mai are relevanta, dat fiind ca ai vazut capusa pe copil. Despre prima intrebare nu sustin ca e pierdere de timp sa mergi la ei, nu stiu de unde ai dedus asta. Practic nu ai altundeva unde sa mergi sa-ti faci analizele, despre asta e vorba.

Reciteste mesajul lui Marius, ti-a raspuns la intrebarea ta si ti-a spus de analiza ca nu e momentul. Iar despre adepta tratamenului, nu m-ai nimerit. Nu sunt deloc adepta tratamentului antibiotic. Am mai spus-o, am vazut ce face si ce nu face si mi-a ajuns.
Chiar azi am purtat o discutie despre Lyme cu Presedintele Ligii de Homeopatie Clasica din Romania si prima recomandare a fost - fara antibiotice !
Am mai fost contrata pe tema asta pe aici asa ca ma rezum la punctul asta de vedere si atat. Ca in orice in viata insa, fiecare este liber sa aleaga calea pe care merge.






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gani spune:

Madalina, Gogoase si Moscu sunt doar doua persoane, nici unul nu e medic. Gogoase e biolog iar Moscu e medic veterinar. Ei fac treaba cea mai buna in Romania, dar nu sunt medici din pacate pentru noi, bolnavii. Ai mai multe variante de abordare:
1. Exista clinica Lymediagnostic in Bucuresti unde poti sa faci microscopie pentru a vedea daca nu cumva copilul tau era purtator de borrelii la momentul muscaturii. O microscopie pozitiva acum nu inseamna ca a luat acum microbii fiindca nu s-ar inmulti asa de repede sa se vada la analize. Daca i-a abx-uri in cazul acesta nu face decat sa le zgandare fiindca este oricum insuficient ca timp si cantitativ.
2. Astepti 6 saptamani si faceti WB pentru toate speciile (teste nu sunt decat pt vreo 5). Daca iese ceva pozitiv gasesti un medic care stie cu ce se mananca borrelioza si va da schemele de tratament.
3. Ii dai acum Augumentinul prescris si astepti de-a lungul vietii daca apare ceva.
4. Nu mai faceti nimic si uitati povestea.
Daca vrei, iti dau linkuri unde striu oamenii loviti de boala asta si fac schimb de pareri, informatii, idei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riana spune:

Detin borrelia si ma lupt cu ea
Am citit pana am albit despre lighioanele astea si tot nu sunt lamurita total.
Se vehiculeaza un procent foarte mare de purtatori asimptomatici, copii care se nasc cu ele in sange daca mama are (transmiterea transplacentara e sigura).
Acum, daca cineva e muscat (dar are deja borrelia) si ia tratament specific pt 7-10 zile, este insuficient pentru infectia veche. In plus, risti sa enervezi ceva ce de bine de rau, sta acolo cumintica.
DACA ai o infectie veche si asimptomatica, ori o omori, ori o lasi in pace. 7 zile de antibiotic nu-i fac nimic dar ii pot da idei.
Acum, eu as face microscopia sa vad daca avea deja. Daca e pozitiva as merge la un dr care sa-mi recomande ce WB sa fac . Sunt mai multe si nu are sens sa le faci la nimereala. In Rom, copii trateaza dr Ion in Constanta si Tg Mures,sectia infectioase .
In prezent, in Buc analize se mai pot face doar la Lymediagnostic (toate) si la dr Moscu (doar microscopia).
In rest, anticorpii peste cateva luni si urmarit copilul. Daca ceva ciudat s-ar dezvolta, fara o alta cauza clara, de amintit aceasta muscatura.
Sunt oameni care au spirochetele si sunt bine merci...cat timp..nu stiu.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riana spune:

Tu deja i-ai dat antibiotic. Fa-i microscopia si daca iese pozitiva mergi la un dr si spune-i ca te-ai luat de ele.
Dar Doamne, mergi la unul care cunoaste boala asta si nu doar a auzit la tv de ea.
Daca iti permiti financiar, iti recomand Augsburg.Macar sa te lamuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Sa lamurim cateva aspecte.
1. Daca ai fost muscat de o capusa nu inseamna automat ca acea capusa era infectata cu bacterii din specia borellia.
Dar exista o probabilitate care nu ar trebu ignorata.
2. Exista doua metode ca si stil de a depista aceasta afectiune.
2.a. Metode prin care se vede raspunsul imun al corpului care a fost infectat. Acestea sunt cele mai raspandite ca si utilizare dar comporta dezavantaje majore:
x. De la momentul infectarii si pana la momentul aparitiei raspunsului imun al corpului gazda trec invariabil cel putin 3 saptamani. Deci orice analiza va da rezultat fals negativ fiind mult prea repede efectuat.
y. Exista mai multe specii de borellii si de asemenea si alte bacterii care vin la pachet deloc mai putin prietenoase.. sui din nefericire fiecare are propria metoda de investigare si de aceea veti auzi de diferite teste chiar daca generic sunt cunoscute sub denumirea de westernblot... Asa incat daca se fac aceste teste ele trebuie sa fie cat mai desfasurate adica sa aiba reactivi specifici pt cat mai multe tipuri de "bacterii". Din nefericire majoritatea laboratoarelor evita sa dea astfel de informatii beneficiarilor multe dintre ele avand un singur tip de reactiv. De asemenea si "calitatea" reactivilor difera foarte mult de la un producator la altul... cele mai ieftine desigur fiind si cele mai putin probabile in a furniza raspunz corect. In plus nici oamenii habar nu au despre aceste detalii deci in clipa in care se duc la un laborator si sunt testati doar pt cazul A. pt ca doar acest reactiv are laboratorul si daca pe drept cuvant iese negativ ceea ce era de asteptat - beneficiarul isi freaca mainile de fericire convins fiind ca totul este Ok - si defapt poate are noroc si este Ok dar poate este infectat dar cu exact o specie pentru care nu a fost testat. Deci... atentie ce teste efectuati.
z. Multi medici recomanda administrarea unui antibiotic fara a avea nici macar un raspuns corect de laborator. Din nefericire pe de o parte nu este deloc recomandabil administrarea unu antibiotic fara un motiv corect si obiectiv. Nu exista administrare "preventiva". Daca nu esti infectat e o tampenie sa inghiti orice antibiotic.
Daca esti infectat e o eroare sa iei un antibiotic X fara sa stii macar ce anume ai. Pe de alta parte orice antibiotic administrat desi nu rezolva absolut nimic medical influenteaza raspunsul corpului gazda si la efectuarea unui test chiar si corect acesta va fi "fentat" de antibiotic... deci eroare pe toate planurile.
2. Metode prin care se evidentiaza prezenta efectiva a bacteriei(bacteriilor dupa caz).
- Aici am sa spun de microscopia in camp intunecat.
Avantaje:
Se evidentiaza in timp scurt prezenta sau nu a bacteriilor
Dezavantaje:
Doar se vad si in functie de forma dimensiune mod de deplasare etc se presupune de care anume este vorba de aceea microscopia este in general urmata de teste specifice in functie de "modelul" cel mai probabil.
Abia dupa aceste confirmari se stabileste strategia de tratament care consta in general in succesiuni de antibiotice durata fiind de cel putin 3 saptamani nu de dragul unui protocol medical ci pentru ca aceste bacterii cand sunt in stadiu extracelular sunt afectate de mediul antibiotic dar sunt "destepte" si imediat ce simt o modificare de mediu se apuca si intra in celulele corpului gazda (intracelular) unde stau bine merci fara a fi afectate de antibiotice. Dar cum trebui sa se inmulteasca nu stau mai mult de 21 de zile de la un ciclu la altul (perioada de inmultire bacterie batrana - bacterie tanara noua) si trebuind sa paraseasca celulele gazda mediul antibiotic agresiv trebuie sa existe cel putin 3 saptamani tocmai pentru a prinde si generatia tanara.

Acum am povestit asa pe scurt dar este mult mai complicat totul ca dezvolta rezisenta la anumite antibiotice sau isi schimba "modelul" sistemului lor de aparare samd... e o teorie intreaga si multe studii efectuate de medici sau biologi pasionati asta ca am tot citit de remarci stupide despre Moscu sau Gogoasa de parca borellia se lasa descoperita doar de medici care au diploma pe care scrie ca au absolvit la...
Orice biolog sau medic veterinar sau nu, daca isi dedica atentia pt acest domeniu poate sa ajunga redutabil.
Borellia ajunge si la om si la animale dar na .. daca este intr-un caine sau in capusa nici un medic in afara de cel veterinar nu va putea identifica sau trata borrelioza decat doar si numai doar daca este veterinar.
Nu e o tampenie?
Cam asta e pe scurt.


www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

prefer sa-mi ziceti ca-i paranoia, dar paza buna...

pe scurt, azi dimineata am observat deasupra calcaiului fetitei mele de 4 luni jum "ceva" cat un bob de mac, negru care nu s-a desprins la simpla atingere ci cand am dat instinctiv cu unghia. era f mic si m-am chinuit sa vad de aproape daca e insecta, dar nu mi-am putut da seama. chestia e ca ceva negru a ramas in piciorus, m-am chinuit sa-l scot si n-am putut. peste cateva ore nu mai era acolo, se vedea o urma rosiatica de la manevrele mele.am motive sa-mi fac griji? ce insecta arata asa? sa ma uit si dupa alte semnalmente?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

E mai mare decat atat.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

si nimfele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu stiu. :(

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Nimfele nu se prind de piele,iar capusa,sau capul capusei e mai mare decat un bob de mac...sunt diverse ganganii minuscule care se agata de piele....intra in haine...

Fiindca veni voba,nu am mai auzit de cazuri de muscaturi..ori a trecut vremea lor,ori s-a obisnuit lumea...ori.....nici de actorul ala nu am mai auzit nimic...

Mergi la inceput