Nasterea la Arcadia - Iasi (40)
Raspunsuri - Pagina 16
claumarcoci spune:
Neatza!
Iulia da Andrei nu transpira??Noi dormin in body cu maneca scurta. la craci goi din mai, cand au fost primele calduri, afara, tot asa, cat mai gol, uneori am 25-26 gr in casa.
Cat despre ou, se fierbe f bine la inceput, 10 min pe ceas, il verifici daca e prospat punandu-l in apa cu sare, daca e de tara sa aiba min 6 zile de la ouare, nu mai devreme.
Eu din cate stiu, se da un sfert in prima sapt, apoi in sapt urm jumate si asa pana se ajunge la un galbenus,in prima saptamana 2 mese a cate un sfert,si tot asa( sper ca ai inteles )
Dada va doresc joaca frumoasa , avem si noi bile ,sacul mic,sunt ok.
Noi o sa luam o piscina inalta de 1m, ca sa invatam sa innotam
Corina o intrebare in legatura cu patutul, cum se regleaza patutul, adica eu vreau sa fie la nivelul patului, undeva 35-40 cm fata de podea, se poate regla?Multu
o zi frumoasa!!!!
gravidacori spune:
DADA, mersi si abia astept sa-i fac si eu omleta cu legume si oki,sper sa pape . pana acum ii dadeam doar galbenus f bine fiert ,o perioada il papa apoi nu mai vroia.are deja un an si ma gandeam dak ii pot da mai moale,pt k asa ii place,ieri a papat aproape un galbenus semi-moale..maine ii fac oki . ce fainse joak ANTONIA cu catelul, si a mea indrageste animalele, chiar dimineata am fost la targul de animale,era extaziata
CLAU, patul se poate regla la nivelul doi pt distatnta asta, si a mea cam la fel e. patul meu are cu tot cu saltea aprox 48cm, al ei aprox 46cm,e cam 2-3 degete mai jos ca al meu dar nu e nici o prb. distanta la patul ei de la sol pana la kestia aia pe care se pune salteaua e de aprox 33-34cm.(plus salteaua de 10cm,aveam noi),plus cearceaful. cel mai jos nivel masoara de la sol pana la saltea cam 20cm + saltea de ce grosime aveti voi,si cearceaf. sper k ai inteles
diamaria2 spune:
Salutari!!
Am si eu o intrebare, de la cite luni ati niceput sa bagatii bebei in piscine mari sau mici!Darius are 3 luni juma cred ca-i prea mic dar abia astept...
Nico_A spune:
Multumim mamici pentru urari...noia am fost cam ocupati zilele astea..examene, sesiune + sesiune de maraieli si plansete...nu-i mai ajunge doar o manuta, acum le baga pe ambele in gurita si plange si se maraie si nu-l mai pot distrage cu nimic, nimic..+ examene ... cam asta e
DadaIna spune:
diamaria2 eu prima baie in cada mare in apa clorinata cu colac i-am facut-o la 2 luni.In piscina nu o voi baga atat de curand pentru ca solutiile pentru dezinfectarea, dedurizarea apei, reglarea ph-ului apei, flocularea pentru indepartarea particulelor din apa, toate operatiunile se fac cu fel de fel de solutii chimice (ma indoiesc sa se foloseasca la noi oxigenul activ pentru curatare)si sincer nu prea cred ca sunt chiar asa de safe pentru copii mici. La o piscina de dimensiuni mari trebuie o multime de prostii: sa nu apara bacterii in apa trebuie clor, sa nu se inverzeasca apa sa apara alge trebuie solutii,apare calcar si peretii piscinei se fac albi (trebuie si aici alte chimicale)valoarea ph-ului apei din piscina se modifica si trebuie alte solutii sa se mentina la un nivel...etc...
Un exemplu de o gama larga de solutii pentru piscina sa iti faci o idee cam cate chimicale se baga in ea ti-o poti forma aici:
http://www.fibrexco.ro/dezinfectia-apei.html
Astept sa mergem la mare pentru prima balaceala adevarata.
Deci eu as spune un mare NU in piscinele de la noi pana la cel putin 2 anisori!
claumarcoci spune:
Neatza!
Daca aveti cafea vreau un butoi , nu stiu ce are bebe, poate ma ajutati voi....de cateva seri bune adoarme foarte tarziu, adica 23-24,chiar daca are 2 sau chiar 3 somnuri/zi, avem un program cat de cat fix, baita la ora 21, masaj, gimnastica, papa, joaca si apoi incep plansetele , tare tera de tot, tipa...nu se calmeaza aproape deloc.
Papa la san,apoi arunca sanul si o da pe plans isteric...dee avut san am,sau asa cred eu, faza este ca de vreo 3 zile nu-mi mai curge din sanul opus cand bebe papa..adica nu mai am nevoie de tampoane de san, pana acum le schimbam de 2/3 ori/zi.
Alta problema ar fi ca nu-mi bea apa, aproape o refuza,aseara m-am chinuit si a baut vreo 40 ml dupa care s-a mai linistit, de retinut ca bea din pahar, adica 80% pe el si restul inghite...nu vrea nici cana cu cioc, nici cu pai,am o intreaga colectie.Vreun sfat cum sa-l invat sa bea apa?? Stiu ca trebuie sa am rabdare, ca o sa accepte, cum a fost si cu mancarea, dar vreo idee sa-i arat ce si cum sta treaba cu apa...
Cred ca ii este si cald, se pare ca e rau de caldura, dar nici nu am cum sa fac 22 gr in casa acum, mai putin de 25 nu reusesc...
Cum imi dau seama daca mai am lapte, plange de foame, de durere, DE CE??si de ce numai seara? nu se strange de burtica, adica ce l-ar putea durea doar noaptea? ca nu mai am nici putere,nici nu mai reusesc, in ce carti sa citesc, ca daca intreb dr parca vad ca-mi zice nu-s ce tampenie ...
Despre piscina...eu il duc pe bebe la piscina, nu e prin clorinare curatata ci prin ionizare si e ok, noi cu piele sensibiloasa chiar suntem super ok si multumiti de cum se comporta, in alta piscina chiar nu l-as baga...
O zi frumoasa!!!
DadaIna spune:
Pupam fetele!La multe lunite Tudor- MElise si Ianis - Crysacry
Clau mie imi suna a dintisori
Michelle2012 spune:
Am o intrebare legata de exudatul nazal - s-a confruntat vreo mamica cu un rezultat "stafiloc coagulaza pozitiv". Ati urmat tratament, ce v-au spus la consultul preanestezic de la Arcadia pe tema aceasta?
Sunt un pic ingrijorata din aceasta cauza, mentionez ca nu am nici o infectie, simptom sau altceva, cred ca intru in categoria celor 30% purtatori sanatosi, din ce am citit. Dar totusi...trebuie sa vad ce vor spune dr...
Michelle 36 w DPN 3.07.2012
DadaIna spune:
iulia cu placere!
Michelle2012 nu am auzit printre mamicile de aici sa fi avut cineva stafilococ auriu.
Diagnosticul tau corect este:Stafilococ coagulazo-pozitiv.Nu am cunostinte despre medicina insa am gasit cateva info pe net.Am sa le postez aici sa=ti usurez cautarile:
Izolarea stafilococului coagulazo-pozitiv (Staphylococcus aureus) in exsudatul faringian nu are in mod necesar semnificatie clinica, reflectand adesea o disbioza orofaringiana in general la pacienti spitalizati sau sub tratament cu antibiotice sau la varstnici.
De aceea, de multe ori nici nu se lucreaza antibiograma (pentru a nu induce in eroare) decat la cererea expresa a clinicianului, care, in functie si de alte particularitati evidentiate la examenul clinic, poate lua decizia terapeutica adecvata. Se trateaza in cazurile in care pacientul urmeaza sa fie supus unei interventii chirurgicale sau daca este imunodeprimat.
Staphylococcus aureus este considerat patogen in cadrul infectiilor pielii - foliculite, furuncule, carbuncule, celulita, impetigo, infectii ale plagilor ce se pot extinde cauzand infectii grave si la alte niveluri.
In rest acest stafilococ colonizeaza vestibulul nazal si mucoasele organelor cavitare cu comunicare la exterior (colon, vagin).
Procentul de purtatori sanatosi este destul de mare 20-40% si ajunge la 40-70% in mediul de spital...
Coagulaza, considerata multa vreme o enzima (cum arata si numele) este de fapt o proteina extracelulara ce se leaga la protrombina gazdei si formeaza un complex numit stafilotrombina.
Activitatea proteazica caracteristica trombinei este activata in acest complex ducand la conversia fibrinogenului in fibrina (aceasta reactie reprezentand baza testului coagulazei efectuat in laborator).
Desi nu ar fi evidente ca ar fi un factor de virulenta, este rezonabila speculatia conform careia bacteria s-ar putea proteja de atacul gazdei (se apara de fagocitoza) determinand un fel de coagulare localizata.
S-au realizat modele infectioase experimentale in care au fost testate tulpini mutante cu deficienta in coagulaza, dar nu s-au observat diferente fata de tulpina parentala.
Pana acum am discutat de "coagulaza libera", solubila (desi se pare ca e legata printr-o mica portiune de peretele bacteriei...).
Ar mai fi si "coagulaza legata" (clumping factor), un determinant de pe suprafata celulara a S. aureus care se leaga la fibrinogen.
Si acum se poate raspunde mai usor la intrebare... coagulaza este un element important ce ajuta la diferentierea stafilococului patogen de ceilalti (diagnosticul de laborator) si in acelasi timp este un factor de aparare pentru bacterie, mai degraba decat unul de virulenta, care poate crea si neplaceri (contribuie la formarea trombilor septici endovenosi in focarul de infectie stafilococica).
Si acum ca sa revin la problema initiala, Staphylococcus aureus depistat in exsudatele nazale si faringiene, in lipsa unor acuze ce pledeaza pentru o astfel de infectie, sugereaza starea de purtator nazal de stafilococ. De aici porneste si un secret al terapiei stafilocociilor cutanate recurente: in paralel cu tratamentul clasic se practica aplicarea de unguente cu preparate antistafilococice in nari pentru eliminarea portajului, atat la pacient cat si la membrii purtatori sanatosi din familie (pentru ca recurenta infectiilor vine din purtarea bacteriei de la nivel nazal pe tegumente).
Eradicarea portajului poate necesita uneori luni de tratament... "
Autor: dr i.f. | Dr. Frumuzache Iris - Medicina de laborator, Galati
Spersa-ti fie utile informatiile.
Mada tu nu mai dai nici un semn de viata?Sunteti bine?Ce mai face Estelina?Ai inceput cumva serviciul sau mai stai un anisor acasa?